Israelsk fængsel
 
   
 
  Obama & AIPAC's Lee Rosenberg

Washington - Den palæstinensiske afdeling af organisationen 'Defence for Children International', har rapporteret 14 tilfælde der omfatter seksuelt misbrug eller trusler herom overfor palæstinensiske børn mellem 13 og 16 år som blev fængslet mellem januar 2009 og april 2010 til de Forenede Nationers Rapportør af Tortur [UN Special Rapporteur on Torture]

Organisationen har ifølge en pressemeddelelse samlet 100 vidneforklaringer fra palæstinensiske børn, hvoraf 4% dokumenterer tilfælde af seksualt misbrug, og 12% dokumenterer trusler om sexangreb.

Klemte testikler og voldtægtstrusler

Sexangrebene omfatter blandt andet at klemme en 15 årig drengs testikler indtil han 'indrømmede' at have været med til at kaste sten, og trusler om voldtægt mod 13 årige drenge.

Ifølge meddelelsen bliver hvert år omkring 700 palæstinensiske børn arresteret og fremstillet for israelske domstole, og afhørt uden at have adgang til familie eller en advokat.

I 2009 tilstod 80% efter 'tvangsmæssig efterforskning' [coercive investigation], i 32% af tilfældene på hebraisk. Ifølge Al Jazeera befinder der sig for tiden 340 palæstinensiske børn i israelske fængsler. Ifølge den israelske avis Haaretz er der hver måned 300 palæstinensiske mindreårige i israelske fængsler, og 355 blev anholdt sidste måned.

'Den palæstinensiske afdeling af Defence for Children International kræver at FNs Specielle Rapportør undersøger disse og andre rapporter relateret til den vidt udbredte og systematiske mishandling fra de israelske autoriteters i de besatte palæstinensiske områders side, og at publicere resultaterne, ' stod der i meddelelsen.

Ifølge Haaretz anbefaler DCI at den israelske hær og politiet kun foretager afhøringer af børn i selskab med et familiemedlem og en advokat.

Haaretz citerede en talsmand for militæret som afviste 'påstande om overlagte fravigelser fra procedurerne omkring anholdelse og afhøring af mindreårige. Anholdelser af mindreårige foregår efter bestemmelserne i international lovgivning; anholdelse af personer under 16 år på Vestbredden kræver godkendelse af en militær advokat. ... Mindreårige bliver fremstillet for en dommer indenfor et relativt kort tidsrum.'

Avisen berettede også at talsmanden sagde at rapporter om misbrug skulle fremlægges i en retssag.

Oversat fra:

Palestine Note 30 maj 2010 - Rights group: Israeli officers sexually assaulted children

Læs også:

Haaretz 28 maj 2010 - Over 100 Palestinian minors reported abuse in IDF, police custody in 2009

Al Jazeera 31 maj 2010 - Israel faces child-abuse claims - Middle East - Al Jazeera English

Al Jazeera - Israel faces child-abuse claims
 
Live stream fra humanitær aktion i Gaza - indtil videre rapporteres 16 dræbt af israelsk militær
 

Relateret:

Haaretz 11 juli 2010 - IDF officer Eyal Nahumindicted on charges of sexually harassing thousands of underage girls

Balder Blog 16 juni 2010 - Israel: Rabbiner arresteret for voldtægt af flere mindreårige piger

Balder Blog 12 april 2010 - Israel: Ny instruks fra hæren åbner op for massedeportationer fra Vestbredden

Balder Blog 12 marts 2010 - Nederlag til den jødiske lobby i EU - Resolution bakker op om Goldstone Rapporten

Balder Blog 22 december 2009 - Organtyveri: Israel indrømmer at læger stjal hornhinder, hjerteklapper og hud uden tilladelse


Print Post