Australien overvejer at tillade kvindelig omskæring (nederst)

 
  Moshe Gutnick - Formand Organization of Rabbis of Australasia
   
 

Jøder i Schweiz imod minaretforbud; frygter for blodritualernes fremtid.

'Dette er ikke første gang en Schweizisk folkeafstemning er blevet brugt for at promovere religiøs intolerance, ' sagde Robert Sugarman, ADL nationale formand, og Abraham Foxman ADLs nationale direktør i en pressemeddelelse. For et århundrede siden forbød en Schweizisk folkeafstemning jødisk ritualslagtning, i et forsøg på at fordrive den jødiske befolkning.' Schweiz: Anti Defamation League blander sig - Jøder kritiserer minaretforbud  

Landets nye dyreværnslov, som trådte i kraft i fredags, sikrer at alle dyr som slagtes til kommerciel konsum, skal bedøves inden slagtningen for at sikre at de behandles 'humant og i overensstemmelse med 'good practice', og videnskabelige kendsgerninger.'

Reguleringen har rystet det jødiske samfund.

'Beslutningen af det New Zealandske Parlament, et som har en jødisk udenrigsminister1), er uhyrlig, sagde rabbi Moshe Gutnick, formand af 'Organization of Rabbis of Australasia'.

Vi vil gøre alt hvad der er muligt for at få omstødt beslutningen.'

Gutnick, som rejser ofte til New Zealand for at føre opsyn med shæchtning tilføjede; Hvis der var ét land hvorfra jeg sidst ville have forventet denne grove diskriminerende handling, ville det have været New Zealand.'

David Zwartz, formand af det Jødiske Råd i hovedstaden Wellington, var enig.

Jeg er sikker på at der vil komme protester over at denne handling er en krænkelse af Jøders ret til at dyrke deres religion, ' sagde han.

Landbrugsminister David Carter afviste en anbefaling om at schæchtning skulle udelukkes fra den nye lov.

Det Nationale Dyreværnsråd anbefalede en dispensation for kosher slagtning i 2001, men den nye lov tillader ingen undtagelser.

Blandt andre lande som har forbudt shæchtning er Island, Norge og Sverige.


Kommentar:

Først og fremmest bedes man lægge mærke til, at det ifølge artiklen kun er jødernes ritualslagtning helt uden bedøvelse det drejer sig om.

 
  Schaektning - Shæchtning etc. jødisk ritualslagtning
En ko der har fået halsen skåret over og luftrøreret revet ud, rejser sig brølende op og går selv til udgangen; den er langt fra død i nu..Video Download for gnidningsløs afspilning [Mpeg 18 MB].

Islamisterne tillader at dyret bedøves inden halsen skæres over. Denne praksis ser ikke ud til at blive berørt af den nye lov.

'Det jødiske samfund er i oprør', ja ja.

Mest sandsynligt er det at situationen er lige som i USA og mange andre steder: 90% af det såkaldte 'jødiske samfund' er revnende ligeglade med kosher og shæchtning.

Tilbage er en lille flok forstokkede fundamentalister, hvis insisteren på rituelt slagtet kød ikke kun resulterer i ritualslagtning af et begrænset antal dyr, men at mange flere dyr end fundamentalisterne selv kan nå at spise, må lide den især for større dyr meget lidelsesfulde kosherslagtning.

Vores ortodokse venner er nemlig meget kræsne og spiser kun det de betragter som det bedste kød, nemlig forparten.

Resten + de dyr som de alligevel ikke kunne nå at spise bliver så solgt på det almindelige marked, uden mærkning selvfølgelig, så den almindelige forbruger er med til at finansiere nogle få religiøse ekstremisters vanvid.

Hvis vi skal tillade Jøder et behandle dyr på en måde som opfattes som stødende for flertallet, hvorfor så ikke også tillade muslimske mænds ofte lige så stødende behandling af kvinder? Hvoorfor ikke fratage katolske kvinder retten til abort?

  Hvert år ofrer Jøder 50.000 kyllinger i voodoo-ritual
 
  Det jødiske Kapparot ritual

Som man tydeligt kan læse ud af jødernes reaktion i New Zealand, forventer man som altid særbehandling, om det nu drejer sig om dyreværnslove, jødisk historieskrivning, eller om etnisk udrensning i Palæstina.

Straks Jøder bedes om at indordne sig under de samme love der gælder for os andre, råbes der om jødeforfølgelser og holocaust.

Man kunne også forestille sig at en stor del af Jøderne i New Zealand ville føle det som en lettelse, hvis Zwartz, Gutnick og resten af pinlighederne flytter til deres jødiske hjemland, sammen med blodritualerne og deres evige snak om holocaust.

Det ville faktisk være interessant at få undersøgt sådan noget...

Jewish Telegraph Agency 28 maj 2010 - New Zealand Bans Shechita (Dan Goldberg)

Også aktuelt i denne forbindelse:

Australien overvejer at lovliggøre kvindelig omskæring:

Australian doctors are considering introducing a controversial form of genital mutilation carried out on baby girls. The Royal Australian New Zealand College of Obstetricians and Gynaecologists (RANZCOG) says the practice of "ritual nicks" could meet the cultural needs of some women and potentially save some people from drastic surgery. Although illegal in Australia, female genital mutilation is common among some African, Asian and Middle Eastern communities but has been known to leave some young girls scarred for life when not carried out in proper clinical facilities. RANZCOG secretary Gino Pecoraro told News Ltd, "We will need to start to think about [its introduction] but we would have to speak to community leaders from Australia."

Sydney Morning Herald 28 maj 2010 - Female circumcision under consideration (Paul Tatnell)

Hvert år ofrer Jøder 50.000 kyllinger i voodoo-ritual
Det jødiske Kapparot ritual - 'Monoteistisk religion' eller primitiv overtro?

Relateret:

Balder Blog 10 december 2009 - Denmark: Jewish-Muslim network criticizes Swiss minaret ban Bent Melchior B'nai B'rith - Naveed Baig Minhaj ul-Quran

Balder Blog 2 december 2009 - Schweiz: Anti Defamation League blander sig - Jøder kritiserer minaretforbud 

Balder Blog 3 december 2008 - Omskæringsdebatten der blev væk - Et amputerende fællesskab

Balder Blog 19 november 2008 - Hollandsk video med engelske undertekster - Mother, why was I circumcised? + Video Martin Krasnik forsvarer kønslemlæstelse i Deadline

Balder Blog 17 november 2008 - Dansk Folkepartis Jesper Langballe forsvarer nu omskæring af drengebørn (Her også en oversigt med links til blogs der omtaler problematikken)

Balder Blog 25 august 2007 - Norge - Jørgen Lorentzen: Ritual omskæring af drenge en bestialsk skik der bør forbydes


Print Post