Fire israelere arresteret på mistanke om afpresning af kioskejere og forbindelser til ecstasysmugling

Et federalt anklageskrift som sigter fire mænd for forsøg på afpresning af kioskejere sætter spot på den forhøjede aktivitet fra den meget frygtede israelske mafia i Las Vegas.

Blandt dem som blev sigtet den 27. april, er den israelsk fødte Moshe Barmuha, (37) fra Sydcalifornien, som ifølge justitsmyndighederne har forbindelser til et voldeligt israelsk forbrydernetværk.

Kioskejerne; to israelskfødte forretningsdrivende, fortalt hver især at de mente at Bermuha er medlem af et israelsk forbrydersyndikat, ifølge en federal politianmeldelse i forbindelse med anklageskriftet.

 

Autoriteterne afslørede i anmeldelsen at Barmuha har en lang kriminel løbebane i Israel, derunder domme for narkosmugling, indbrud, vold mod politibetjent, og for en rørbombe under en rivals bil. Barmuha mistede dog selv højre underarm, da bomben gik af mens han var ved at anbringe den under bilen.

Autoriteterne sagde at Bermuhas tilsynekomst i Las Vegas er et tegn på at den israelske mafia har beholdt sit greb om gadekriminaliteten, på trods af en kampagne fra det federale politi for syv år siden.

'Vi har set en stigning i deres tilstedeværelse de senere år, ' sagde Al Salinas, chef af Organized Crime Bureau ved politiet i Las Vegas.

'De er på radaren. Vi arbejder sammen med vore federale partnere for at bygge nogle solide sager op mod dem.'

Som det en gang så magtfulde Cosa Nostra, er israelske forbrydersyndikater berygtet for at begå voldelige handlinger. Rivaliserende bander i Jerusalem og Tel Aviv bekæmpede hinanden i årevis mens de trak et spor af blod efter sig i hele Israel.

I USA er det ifølge autoriterne traditionelle former for kriminalitet de israelske forbrydersyndikater er involveret i, så som ågervirksomhed, afpresning, hvidvaskning af penge, prostitution og illegal hasardspil.

'Men til forskel fra andre forbrydersyndikater, har deres aktiviteter i Las Vegas og andre steder i landet deres udgangspunkt i den lukrative handel med partystoffet ecstasy,' sagde Salinas.

Israelske kriminelle importerer omkring 75% af den ecstasy der findes i Las Vegas, og er meget populær i strip-miljøet, nu en af de største pornolegepladser i verden, ' forklarede Salinas.

Læs resten her:

Las Vegas Review Journal 23 maj 2010 - Four accused of extorting money from kiosk operators (Jeff German)

Relateret:

 

USA Dobbelt statsborger Shamai K. Leibowitz (39), professor i Hebraisk dømt for spionage.
'Leibowitz, who worked as a lawyer in Israel and has dual U.S. and Israeli citizenship, said in court papers that he worked for the U.S. State Department in 2006, teaching Hebrew and Israeli law and culture to American diplomats.' [..] In a letter to Williams, Leibowitz wrote that he spent his legal career helping 'minorities, undocumented workers, refugees, and disadvantaged people.'
Washington Post 25 maj 2010 - Former FBI employee sentenced for leaking classified papers

Balder Blog 22 september 2009 - FBI investigates Danish Chief Rabbi, Jewish lawyers and businessmen in corruption case

Balder Blog 25 juli 2009 - Korruptionsskandale: Organhandler Levy-Izhak Rosenbaum allerede i FBIs søgelys siden 2002

Balder Blog 24 juli 2009 - Tre borgmestre og fem rabbinere arresteret for korruption, pengevask, og handel med organer

Balder Blog 14 maj 2008 - Postville Iowa, Agriprocessors, Sholom Rubashkin - USA’s største Kosher slagteri producerede metamfetamin og misbrugte underbetalt illegal arbejdskraft ledet af rabbinere

Balder Blog 27 december 2007 - Ledere af de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask 


Print Post