Ifølge en artikel i den finske avis Aamulehti, er en arbejdsgruppe under Justitsministeriet i gang med at forberede et lov som ville straffe et helt parti, hvis et af dets medlemmer kommer med racistiske udtalelser i offentligheden.

Avisen rapporterer at de fleste politiske partier er forbeholden overfor lovforslaget, der muligvis (sic!) er i strid med med ytringsfrihedsprincippet.

'Hvis et partimedlem bliver afsløret i at køre med for høj hastighed, tror jeg ikke at partiet ville få en bøde for at overtræde færdselslovene, ' sagde Maarit Feldt-Ranta, den socialdemokratiske indvandringsminister-kandidat ironisk.

'Hvis vi går i den retning hvor et parti kan slæbes i retten, er vi i en vanskelig situation, ' kommenterede Taru Tujonen, partisekretær af partiet Den Nationale Koalition.

Jeg tror mere på selvregulering indenfor et parti, i stedet for ideen om overvågning udefra, ' erklærede Tuomo Puumala, viceformand for Centerpartiet.

Det populistiske parti 'Ægte Finner' afviste også lovforslagets præmisser.

Bøde for at linke til 'racistiske' hjemmesider

Justitsministeriet har også andre ændringer i ærmet. At linke til hjemmesider med racistisk indhold kunne koste en bøde, en forholdsregel som ville berøre enhver der har en hjemmeside, eller deler links på sociale netværkssider som Facebook.

Ifølge Aamulehtis artikel, vil loven være klar til førstebehandling i foråret, mens regeringen planlægger at sende lovforslaget til afstemning næste efterår.

Oversat fra:

YLE Uutiset 22 maj 2010 - Aamulehti: Parties to be Accountable for Members’ Racist Talk


Herned et uddrag af en artikel publiceret den 13. april 2009

Henrik Holappa - Finland

  Henrik Holappa
  Henrik Holappa

Finnen Henrik Holappa sidder stadigvæk buret ind i USA hvor han har anmodet om politisk asyl.

Han ventes snart udleveret til Finland, der har det mest repressive styre i Norden, for at have skrevet en kritisk artikel om de mange afrikanske voldtægtsmænd der har hærget Finland de senere år.

1) Helt præcist står han til ét års fængsel for at opfordre til racehad,

2) To års fængsel for at have 'besudlet æren af det afrikanske samfund i Finland', og

3) Seks måneders fængsel for 'overtrædelse af ophavsretsloven' ; han havde indscannet et 'multikulturelt billede' fra en finsk avis, og sendt det som vedhæftet fil i en e-mail til en ven i USA. Uden hans kendskab publicerede amerikaneren billedet på en amerikansk hjemmeside.

Tilsammen tre og et halvt års fængsel.

Mere om Henrik Holappa her: Henrik Holappa, political prisoner

Balder Blog 13 april 2009 - Status over fængslede og forfulgte dissidenter i Europa - Påsken 2009

Relateret:

Mosaisk Upps - Finland - Politics - Immigration - Media - Jewish Influence

 


Print Post