Günther Skaletz da shoabiksen kørte bedre
   
 
  Alt i den bog er løgn, siger datteren
  Nederst: Læg mærke til ordet Documentary
 
  Irene Weisberg Zissblats lortediamanter

En offentlig præsentation i byen Wausau fra en mand som påstår at have overlevet Auschwitz er aflyst, fordi familiemedlemmer gik ud i offentligheden for at fortælle om deres tvivl på sandheden af hans historie.

Gunther Skaletz (82) skulle have holdt en tale på Wausau East High School, ved en foranstaltning som var organiseret af en lokal gruppe i byen Wausau ved navn 'A Walk in Their Shoes'.

I en meddelelse der blev udsendt mandag morgen, sagde gruppen at den hverken kunne be- eller afkræfte beskyldninger om at Skaletz lyver, men aflyste begivenheden på grund af den kontroversielle atmosfære der var opstået omkring arrangementet.

Hyppig taler på skoler

Skaletz, som bor i Manitowoc, og er Katolik er en hyppig taler på skoler, i kirker og andre organisationer i Wisconsin, påstod i sin bog at han blev sent til, og senere blev løsladt fra den nazistiske koncentrationslejr Auschwitz, blev indrulleret i den tyske hær og tvunget til at kæmpe mod bolsjevikkerne på Vestfronten, hvorefter han blev taget til fange og sendt til en russisk arbejdslejr, hvorfra han flygtede.

Foruden at han skulle have talt ved det offentlige møde i tirsdags, skulle Skaletz også have talt til skoleklasser i dag og i morgen. Disse arrangementer blev ligeledes aflyst.

Datteren: 'Alt i den bog er løgn'

Skaletz ældste datter Anne Gebhardt-Horsfall, kaldte sin far 'pinlig'.

'Alt i den bog er løgn, ' sagde hun. 'Hvad han skriver er et slag i ansigtet på de mennesker der virkelig gennemlevede det.'

Den 53 årige Gebhardt-Horsfall fra St. Louis har fremstillet en kronologisk oversigt over begivenheder, som hun kalder 'den sande historie om min fars liv'. Daily Harald kunne ikke bekræfte hendes historie, og der blev i mandags ikke svaret fra et telefonnummer til Skaletz søster i Berlin, som Anne Gebhardt-Horsfall havde givet avisen.

Anne Gebhardt-Horsfall havde i årtier ikke haft kontakt med sin far.

Günther Skaletz som avisen ringede til i mandags, sagde at hun handler imod ham nu på grund af en strid om penge i familien. Han sagde at historierne i hans bog var sande, og kaldte hendes beskyldninger 'ubegribelige'.

'Min bog er skrevet på baggrund af fakta, mine personlige erfaringer, og mine minder, som er meget nøjagtige, ' sagde Skaletz.

I må tag mit ord for det eller lade være

Skaletz sagde at han havde en mappe fuld med beviser der kunne dokumentere hans historie, men nægtede i mandags at vise noget af det til Daily Herald.

'Det er min personlige ejendom. I må tag mit ord for det eller lade være. Jeg vil ikke sende det (via e-mail)' sagde han.

Kilder:

Waussau Daily Herald 3 maj 2010 - WWII survivor event canceled amid fraud accusations

Waussau Daily Herald 3 maj 2010 - Wausau schools cancel Gunther Skaletz speech

Gunther Skaletz - Hjemmeside

Ja det går ikke så godt for store og små shoasælgere disse dage. Så sent som i sidste uge blev en anerkendt historiker afsløret i at have forfalsket historien på det groveste...

Relateret:

Balder Blog 3 maj 2010 - Stephen Ambrose, historieprofessor og rådgiver af Steven Spielberg fabrikerede historie

Balder Blog 12 januar 2010 - Historiker Anna Tijsseling: Nazi-forfølgelse af bøsser i Holland under besættelsen en myte

Balder Blog 5 januar 2009 - Læserbrev: Herman Rosenblat og andre Holocaust fup-historier (Hvor man bl.a. kan læse om én af Spielbergs nye projekter. Denne gang om en Irene Weisberg Zissblatt der i flere år gemte diamanter ved at spise dem og skide dem ud, igen, og igen, og igen, og, .. under sit opholdt i en kz-lejr som udgangspunkt for endnu en holocaust løgnehistorie)

Balder Blog 25 marts 2007 - Populær Filmatiseret bog ROOTS om Slaveriet var bedrag

Balder.org 6 februar 2007 - Der Spiegel: Nu stop for holocaust bedrageri med pædagogisk sigte

Mauthausen: Dødsraten var ikke 95% men 1,6%!
Balder Blog 24 januar 2007 - Østrigsk avis indrømmer nu at regeringspublikation lyver om koncentrationslejren Mauthausen


Print Post