Mand dømt for 'jødisk lobby-liste'

ROM (JTA) -- En domstol i Rom har dømt en mand til 6 måneders fængsel for at have publiceret en liste over 162 akademikere på sin blog, og for at beskrive dem som 'medlemmer af en påstået 'jødisk lobby'.

 

I en dom der blev givet den 8 april 2010, blev Paolo Munzi dømt for 'bagvaskelse' [defamering]. Men han blev frikendt for at have overtrådt love angående privatlivets fred og opfordring til racehad.

I februar 2008 offentliggjorde Munzi en liste med navnene på 162 personer, de fleste af dem universitetsprofessorer, og beskrev dem i negative vendinger som medlemmer af en jødisk lobby der støtter Israel. Nogle af professorerne på listen var ikke Jøder, men havde underskrevet pro-israelske underskriftsindsamlinger.

Bloggen havde links til den yderste højrefløj og anti-israelske hjemmesider, opfordringer til at boykotte Israel og holocaustbenægtere.

Oversat fra:

Jewish Telegraph Agency 9 april 2010 - Man sentenced for ‘Jewish lobby’ list

Hernede et eksempel på en 'jødisk lobby-liste':

Balder.org 26 juli 2008 - Alle 5 bestyrelsesmedlemmer af den amerikanske centralbank er Jøder

Kommentar: Det her må være noget for Lars Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet?

Og dog...

PerH på Uriasposten:

Derudover er Hedegaard tilhænger af den tyske politik over for antidemokratiske organisationer. I Sappho har han fremført, at vi kan lære af Tyskland.

Det harmonerer ikke med selskabets modstand over for hate speech love. Selskabet har eksempelvis ikke forsvaret ytringsfriheden for den danske distributør af nazimusik, der som en følge af den europæiske arrestordre blev udleveret til Tyskland. Jeg har forsøgt at finde et svar, men det kan undre, at selskabet modsat Fri Debat aldrig er gået ind i konkrete enkeltsager om folk, der er blevet retsforfulgt for at overtræde § 266 b.

Her kan nævnes den udleverede musikdistributør og Kaj Vilhelmsen som oplagte eksempler på folk, hvis ytringsfrihed er blevet krænket af hate speech loven.

Uriasposten 12 april 2010 - “På den måde, udsendelse efter udsendelse, bakser Danmarks Radio med at få den genstridige befolkning på plads.”

Links tilføjet af Balder.

Lars Hedegaard citeret på Snaphanen hvor der også er video

Lars Hedegaard fortsatte i samme spor: ”Det er rigtigt, at islam ikke var nogen trussel, hvis vi havde et sundt og sammenhængende samfund. Men det har vi ikke, og derfor er vi nødt til at tage vores forholdsregler”.

I den forbindelse kan man med fordel lære af Tyskland, forklarede han. Her er staten på grund af de historiske erfaringer forpligtet på at bekæmpe grupper, der ønsker at omstyrte demokratiet. Trykkefrihedsselskabets formand forventede dog ikke den store hjælp til det projekt fra liberalisternes side. ”Mange moderne liberalister mener, at alt kan være lige godt. De har kun foragt tilovers for de ”hjemmefødninger”, der taler om sammenhængskraft og lignende fænomener”, sagde han.

Snaphanen 10 februar 2010 -
Det starter med socialisme…

Lars Hedegaard - Omstyrte Demokratiet:

Så kemikeren Germar Rudolf, der så vidt vides er uden kendt politisk eller ideologisk tilknytning ville omstyrte demokratiet, ved at skrive envidenskabelig bog om bl.a. sin kemiske analyser af de påståede gaskamre? Og præsten Johannes Lerle der vovede at sammenligne abort med holocaust, måtte i brummen i et år. Også fordi han ville omstyrte demokratiet?

Hvor Hedegaards holdninger der er ca. lige dele patriotiske og lige dele pro-zionistisk kan måske af stortsindede og tolerante observatører slås hen som en lidt latterlig brist, og hvilke mennesker har indtil videre vist sig uden fejl, ofte af irrationel art.

Men når man roser den tyske politik på området, der bestemt ikke kun retter sig mod voldelige eller ekstremistiske antidemokratiske elementer, så gør man sig medskyldig i mangt og meget, der er fuldstændigt uforenligt med en position som leder af et selskab der vil værne om ytringsfriheden.

Desuden er rosen til tyskerne malplaceret, da man i forhold til hvad Lars Hedegaard selv ville kalde 'den islamiske trussel', føres en eftergivende politik i stil med Danmarks.

Da Hedegaard må være klar over dette faktum, vil det faktisk sige at Hedegaard direkte roser tyskernes forfølgelse af revisionister.

Hvilket oversat til konsekvensen betyder forbud mod afvigelse fra statsforeskrevet historieskrivning, og kritik af myndighederne, der basere deres politik på en fastfrossen ikoniseret måde hvorpå man forholder sig til historien.

At kun ytre sig frit om historien er selvfølgelig en af mest essentielle frihedsrettigheder; når lige netop dette vigtige aspekt er skåret væk, er der selvfølgelig ingen reel ytringsfrihed. Man kunne måske evt. påstå at et forbud mod tegnet børneporno ikke ville have nogen betydelige konsekvenser for ytringsfriheden. Men den går altså ikke mht. forbud mod fri historisk meningsudveksling i offentligheden.


Print Post