Anders Högström multikultur promo i 10 år

Den forhenværende Socialdemokrat og mangeårigt medlem af den svenske venstreekstremistiske 'antifascistiske' organisation 'EXIT', Anders Högström, er blevet udleveret fra Sverige til Polen, hvor han er mistænkt for at være involveret i tyveriet af det velkendte 'Arbeit Macht Frei' skilt fra den tyske koncentrationslejr Auschwitz.

Den 34 år gamle Högström, ankom til Warszawa i et polsk militærfly, hvorefter han blev overført til Krakow, hvor statsanklageren er ved at undersøge sagen, fortalte politiet.

Högström, blev anholdt den 11. februar for tyveriet af 'Arbeit Macht Frei' skiltet fra indgangen til den meget ofte omtalte nazistiske kz-lejr Auschwitz i Polen. Tyveriet blev begået den 18. december 2009.

Den 11. marts gav retten i Stockholm tilladelse til at han kunne udleveres til Polen.

Sverige har tidligere, i modsætning til Danmark, nægtet at udlevere egne og andre landes statsborgere for 'forbrydelser' der ikke anses for nogen forbrydelse i Sverige; f.eks. at det at henlede opmærksomheden på at visse påstande om historiske detaljer angående hændelser der foregik under anden verdenskrig er uholdbare i lyset af det tilgængelige bevismateriale. Men her er der selvfølgelig tale om noget der også er strafbart i Sverige.

Inden Högströms 10 år lange karriere som EXIT-medlem, Socialdemokrat og medlem af partiet Moderaterne, stiftede han i 1994 National Socialistisk Front, en som navnet antyder nationalsocialistisk bevægelse. Han forblev leder af organisationen i fem år. I de 10 efterfølgende år hvor Anders Högström arbejdede for det venstreorienterede EXIT, holdt han mange foredrag på skoler med baggrund i sit tidligere medlemskab af den venstreradikale nationalsocialistiske bevægelse.

Högström gik således fra en nationalt orienteret venstrefløjsbevægelse til en internationalt orienteret venstrefløjsbevægelse, og behøvede derfor ikke at kassere sine røde skjorter.

Högström har fortalt de svenske medier at han skulle tjene som mellemmand mellem dem der udførte tyveriet, og en køber han angiveligt skulle finde, men påstår at han informerede det polske politi om personerne bag planen.

Det polske politi opsporede skiltet, der er 5 meter lang og af metal, med den kendte indskrift 'Arbeit Macht Frei', den 20. december, og arresterede i den forbindelse 5 Polakker.

Skiltet der var blevet savet i 3 stykker, blev returneret af politiets efterforskere til Auschwitzmuseet den 21. januar, mindre end en uge før den 65e mindedag for lejrens befrielse ved sovjetiske tropper.

Tidligere i sagen:

Kort efter afsløringen om EXIT-medarbejderens involvering i tyveriet begyndt det at vrimle med rygter om en 'nynazistisk organisation', der angiveligt skulle bruge de penge som man regnede med at salget af skiltet ville kunne indbringe, til at lave et bombeattentat rettet mod det svenske parlament eller statsministeren.

Til syvende og sidst er det også muligt at hele sagen er et publicitetsstunt der er gået skævt; bestillingsarbejde for at der atter skulle sættes fokus på holocaust, eller for at promovere den såkaldte antiracistiske bevægelse.

Der har tidligere været folk med tilknytning til det svenske venstrefløjsmiljø med mærkværdige tilbøjeligheder, såsomat udtrykke et ønske om at udrydde hele den hvide race, 'kongehuset er nazister', ildspåsætelse og overfald.

Det bliver spændende at se om vi nogensinde vil høre sandheden om denne mildest talt mærkelige sag.

Kilde (bl.a.):

The Local 9 april 2010 - Swedish ex-Nazi extradited over sign theft

Relateret:

Balder Blog 26 december 2009 - DRs Anti-kristne udsendelser i Julen - Version 2009: Auschwitz overlevende Primo Levi (Scroll ned til: Meget belejliget - tyveri af Arbeit Macht Frei skiltet)

Altermedia 16 januar 2010 - Ny drejning i sag om det stjålne Auschwitz-skilt - Anders Högstrom (Sydöstran, DN og Aftonbladet)


Print Post