Ramallah - En israelsk journalist forbliver under husarrest, og en anden er flygtet til udlandet efter de udbredte nyt om hemmelige israelske kommandogrupper der udfører mord eller 'targetet killings' på civile palæstinensiske politiske modstandere.

 
  Lee Rosenberg Obama's new buddy

Anat Kam, en 23 årig kvinde der arbejdede for den israelske nyhedsside Walla, blev anholdt i december sidste år mistænkt for under aftjening af sin værnepligt at have kopieret hemmelige dokumenter fra det israelske militær.

Dokumenterne beskrev hvordan israelske mordkommandoer planlægger mord på palæstinensiske ledere og modstandsfolk måneder i forvejen, for derefter at tilskrive deres død som 'uheld' under 'mislykkede' forsøg på at arrestere dem.

Facebook gruppe lukket

Anat Kam risikerer op mod 14 års fængsel for forbrydelser mod statens sikkerhed efter spionageparagrafferne. Bekymrede borgere oprettede herefter en facebookgruppe med titlen 'Hvor er Anat Kam?' Men siden blev lukket efter få dage under mystiske omstændigheder.

Uri Blau, en journalist fra den israelske avis Haaretz skrev derpå en artikel om de kopierede dokumenter, og nægter at komme tilbage til Israel fra Storbritannien fordi han frygter at blive arresteret af den frygtede israelske hjemlige efterretningstjeneste Shin Beth, hvis han gør.

På grund af en militær censurordre har nyheden været undertrykt selv om israelske journalister samtidigt bekæmper censurordren i retten.

Nyheden blev lanceret for nogle dage siden af Donald McIntyre fra den britiske avis The Independent

Kontroversen har sat fokus på Israels hemmelige mord, der er en overtrædelse af international ret, og som har givet anledning til i tusindvis af dræbte og sårede civile palæstinensere der blot var uheldige at være i nærheden. Alt dette uden at landet har indført dødsstraf.

Det israelske retsvæsen har godkendt mord, men kun på millitante der er involveret i at udføre eller planlægge væbnede angreb mod israelske soldater og civile, såvel indenfor de palæstinensiske områder og i selve Israel.

500 Palæstinensere myrdet

Det Palæstinensiske Center For Menneskerettigheder (PCHR) i Gaza siger at der i perioden fra september 2000 til marts 2008, blev henrettet 500 Palæstinensere mistænkt for at være involveret i væbnet modstand til den israelske besættelse.

Men følgeskaderne, ofte kaldet med den militære eufemisme 'collateral damage' under disse mord kostede 228 civile, hvor af 77 var børn, livet. De seneste to år er 11 Palæstinensere blevet myrdet.

 

[..]' Israel bruger disproportional magt. Civile betaler prisen. I langt de fleste tilfælde kunne de myrdede personer været blevet anholdt og retsforfulgt uden at myrde dem. Mange af dem er myrdet i kold blod,' fortalte Jaber Wishah fra PCHR til IPS.

[..] Nogle af de myrdede omfattede personer som Israelerne havde løsladt efter at have lovet at opgive deres væbnede modstand mod besættelsen.

I december 2009 blev tre løsladte medlemmer fra al-Aqsa Martyrernes Brigade, en militær del af det Palæstinensiske selvstyres Fatah-bevægelse, skudt og dræbt i Nablus på Vestbredden efter en israelsk bosætter døde.

Ifølge deres familier, og de efterfølgende undersøgelser af menneskerettighedsorganisationer havde de allerede overgivet sig, og var ubevæbnede, på trods af israelske påstande om at de havde nægtet at overgive sig.

[..] Andre ubevæbnede Palæstinensere, der ikke er involveret i hverken politisk eller militær modstand mod besættelsen dør også fortsat i det som nogle har kaldet forsætlig planlagte mord.

For nogle uger siden blev fire palæstinensiske teenagere skudt under mistænkelige omstændigheder i to separate incidenter i landsbyerne Awarta og Iraq Burin i nærheden af Nablus.

Ifølge lægerapporter blev de skudt på kort afstand med skarp ammunition efter der havde været skærmydsler mellem palæstinensiske unge og israelske soldater.

Men ifølge undersøgelser udført af af al-Haq, PCHR, og den israelske menneskerettighedsorganisation B’tselem, havde de myrdede unge ikke været indblandet i skærmydslerne.

Én var skudt i ryggen, og den anden havde en kugle der havde sat sig fast i bagsiden af hans kranie, på trods af israelske påstande om kun at have brugt ikke-dødelig ammunition.

Det israelske militærpoliti erklærede at det ville undersøge episoderne, efter at israelske soldater havde givet modstridende forklaringer.

Men da IPS besøgte ét af stederne en uge senere sammen med familiemedlemmer af de myrdede børn, fandt de omkring 20 patronhylstre, blodige handsker, et saltvandsdrop, og andre beviser der lå urørt.

Intet af dette er nyt. Israel har en lang historie af mord på politiske modstandere, der går længere tilbage end den nuværende stat.

 
  Folke Bernadotte

I 1944 myrdede den israelske terrorgruppe Stern-banden den britiske guvernør Lord Moyle, der på dette tidspunkt var militær guvernør i Egypten. Ifølge de jødiske terrorister blandede han sig i jødisk indvandring til Palæstina.

I 1944 blev greve Folke Bernadotte, en svensk diplomat, der mens han var vicepræsident af det svenske Røde Kors havde sikret løsladelsen af 15.000 indsatte fra tyske koncentrationslejre, også myrdet af Stern-Banden.

Sternbandens medlemmer mente at Bernadotte som FN-fredsmægler var for sympatisk indstillet overfor araberne. Yitzhak Shamir, der senere blev statsminister i Israel, var én af Sternbandens ledere.

'Siden den anden Intifada har Israel i stigende grad forsøgt at nægte at påtage sig ansvaret for de alvorlige overtrædelser af Vestbreddens indbyggere i Gaza og Vestbredden som landet er skyldig i, ' siger den israelske organisation B'tselem.

Kilde:

Antiwar 3 april 2010 - Israel Gags News on Extrajudicial Killings (Mel Frykberg)


Men Israel nøjes ikke med at myrde fremmede diplomater og palæstinensiske frihedskæmpere: Landet går end ikke af vejen for at lancere terrorangreb mod sine bedste venner (husk i øvrigt hvad der var anledning til den meget og ofte omtalte 'Krystalnat'; nemlig mordet på den tyske gesant i Paris Ernst von Rath, begået af den jødisk/polske terrorist Herschel Grynszpan.)

David Duke 4 marts 2010 - Israeli Terrorism Against America!
 

Relateret:

Anat Kam, Israelsk journalist afslørede målrettede drab på palæstinensere. I dag er hun i husarrest
Dagbladet Arbejderen 7 april 2010 - Journalist i husarest efter afsløring af målrettede drab

BBC 7 april 2010 - Israeli gagging order on ex-soldier case condemned

Balder Blog 22 marts 2010 - London: Israel bliver nu formelt anklaget for Mossad-mord

Balder Blog 22 februar 2010 - Tony Blair: Israelerne deltog i beslutning om at angribe Irak

Balder Blog 28 november 2009 - Sir Oliver Miles kritiserer indsættelse af zionistiske Jøder ved Irak kulegravning

Balder Blog 12 november 2009 - Rabbiner Yitzhak Shapiro: Jøder må dræbe ikke-jøder inklusiv spædbørn

Balder Blog 9 oktober 2009 - England: Efterretningstjeneste MI5 frygtede jødisk terrorisme

Balder Blog 9 juli 2009 - Paris: Pro-palæstinensisk boghandel smadret - Fire jødiske ekstremister fra JDL anholdt i Paris

Balder Blog 22 marts 2009 - Hærens rabbinere under Gaza: Dette er en religiøs krig - ok at dræbe civile

Balder.org 20 januar 2009 - Jødisk terrorgruppe ville samarbejde med Hitler - Stern banden, Irgun Haganah


Print Post