Den israelske regering vil nu formelt blive nævnt som værende ansvarlig for sidste måneds mord på en vigtig Hamas kommandant, begået af en morderbande der rejste på kopierede britiske pas.

Venstre til højre øverst: (muligvis) Mark Sklur, Daniel Marc Schnur, Philip Carr,
nederst: Stephen Keith Drake, Gabriella Barney, og Roy Allan Cannon.
Foto: Dubai Police
 

Ron Proser, den israelske ambassadør i Storbritannien blev indkaldt til udenrigsministeriet i mandags, for at blive informeret om undersøgelsen af mordet på Mahmoud al-Mabhouh, hvis afsjælede krop blev fundet på et luksuriøst hotelværelse i Dubai i januar.

 
  For længe, længe siden...
   
 
   

Adskillige medlemmer af banden der er mistænkt for at have myrdet ham, viste sig at rejse på pas der var kopieret fra dokumenter der tilhørte britiske statsborgere bosat i Israel. Andre pas blev stjålet fra irske, tyske, australske og franske statsborgere.

Der er en voksende forventning om at en vigtig israelsk diplomat skal udvises for at markere den 'vrede' der er i den britiske regering over at ejere af britiske pas har været udsat for risiko som resultat af operationen.

En ministeriel udtalelse der vil blive fremsat i parlamentet, vil formelt nævne den israelske sikkerhedstjeneste som ansvarlig for kopiering af op mod 15 britiske pas, der blev kopieret efter lufthavnspersonale havde taget dem.

Der vil komme til at stå i udtalelsen, at det har vist sig at være umuligt definitivt at bekræfte at Mossad, den frygtede israelske efterretningstjeneste, var ansvarlig for operationen, mens der også var mistanke til Direktoratet for den Militære Efterretningstjeneste.

Men undersøgelsen havde konkluderet med sikkerhed at passene var blevet kopieret når britiske statsborgere gik gennem lufthavne på vej til Israel, hvor personale tog dem med for at 'checke' dem, hvilket varede i omkring 20 minutter.

Udenrigsministeriet udtrykte videre frustration over at man ikke kunne gere mere for at 'straffe' Israel for affæren.

Dobbelt statsborgerskab

Nogle af dem hvis pas blev stjålet, havde dobbelt britisk og israelsk statsborgerskab.

Deriblandt Gabriella Barney, 23, og hendes far Michael, 54, Daniel Marc Schnur, 32, Roy Allan Cannon, 62, Stephen Keith Drake, 54, Mark Daniel Sklar, 30, og Philip Carr, 35.

Nogle af de uskyldige pas-indehavere havde udtrykt deres bekymring og var rystet over at deres identiteter blev brugt for mordet på en vigtig Hamas kommandant, der blev udført af en bande af mindst 23 personer.

Israel ville hverken bekræfte eller benægte at have haft noget som helst at gøre med det forkastelige mord, og påstod at det havde en 'politik af uklarhed' [policy of ambiguity].

De mistænkte, derunder nogle kvinder, blev filmet af sikkerhedskameraer mens de bevægede sig gennem hotellobbyen forklædt som turister i tennistøj.

De fulgte al-Mahbouh [Allah have hans sjæl] til sit hotelværelse, hvor han blev fundet kvalt nogle timer senere.

Telegraph 22 marts 2010 - Israeli government to be formally accused over ‘Mossad’ assassination

 
Tony Blair Gordon Brown Blair & Lord 'Cashpoint' Levy

Relateret:

Times Online 24 marts 2010 - Israeli diplomat 'spy' expelled over cloned UK passports

PressTV 23 marts 2010 - Israeli MP likens British to "dogs" for Israeli expulsion

Gilad Atzmon 23 marts 2010 - Who is the British Dog? By Gilad Atzmon

Balder Blog 19 november 2009 - Eksplosiv dokumentar om den israelske lobbys lyssky aktiviteter i England (Dispatches: Inside Britain's Israel Lobby)

Balder Blog 22 februar 2010 - Tony Blair: Israelerne deltog i beslutning om at angribe Irak

Balder Blog 28 november 2009 - Sir Oliver Miles kritiserer indsættelse af zionistiske Jøder ved Irak kulegravning

Balder Blog 9 oktober 2009 - England: Efterretningstjeneste MI5 frygtede jødisk terrorisme

Balder Blog 18 august 2009 - Englands udenrigsminister David Miliband: Der er omstændigheder hvor terror er i orden

Balder Blog 8 december 2007 - England - Labour i Krise - Jødiske Penge til Labour for adelstitler og Israelvenlig udenrigspolitik


Print Post