Forsvarsadvokater siger at en påstået plan til at bombe synagoger i New York blev udtænkt og dirigeret af en FBI-agent.

 
  James Cromitie - alias

David Anderson, Abdul Rahman
   
 
  David Williams - Daoud
   
 
  Onta Williams - Hamza
   
 
  Laguerre Payen - Amin, Almondo

De fire mænds advokater har indgivet en begæring om at frafalde terroranklagen mod dem.

De siger at informanten plagede de mistænkte indtil de involverede sig i planen.

De sagde at agenterne valgte målene, fremskaffede bombeattrapper for synagogerne og en falsk missil for at nedskyde fly. agenten skulle ifølge begæringen angiveligt også have betalt de tiltalte, der ifølge advokaterne ikke havde haft lyst til at begå noget som helst kriminelt, indtil agenten begyndte at rekruttere dem.

Herb Hadad, talsmand for den føderale domstol sagde at regeringen ville komme med et svar i næste måned.

De fire mænd der blev anholdt i maj 2009 risikerer livsvarigt fængsel hvis de bliver dømt. de er tidligere blevet identificeret som James Cromitie, 55, David Williams, 28, Onta Williams, 32, og Laguerre Payen, 27, alle fra Newburgh i nord for New York.

Autoriteterne har sagt at de havde haft konspiratorerne under observation siden juni 2008, og at der ikke var nogen chancer for at planen kunne være lykkedes. De tilskrev succesen til en agent der længe havde holdt øje med gruppen.

FBI sagde at de muhamedanske mistænkte var vrede og fulde af had mod USA.

Ifølge anklageskriftet havde Cromitie sagt: 'Jeg hader disse fordømte jødiske røvhuller.' Ifølge anklagen pralede han med at det ville være 'en smal sag' at placere en bombe i Riverdales jødiske center.

Han sagde at hans far bor i Afghanistan, og er rystet over den amerikanske tilstedeværelse der.

'Det faktum at denne form for had findes, betyder at vi alle sammen skal være på vagt hele tiden,' sagde byrådsmedlem Jeffrey Dinowitz i torsdags.

Cromitie tog først kontakt til agenten, sagde autoriterne. Han havde fortalt agenten at han havde forbindelser til terroristgruppen Jaish-e-Mohammad. Autoriteterne sagde at Cromitie havde været arresteret 27 gange, og at han for nylig havde arbejdet for en landsdækkende discountkæde.

De fire mænd havde angiveligt mødtes i et sikkert hus i Newburgh, som autoriterne sagde de havde anbragt aflytnings og videoudstyr i.

Flere af de mistænkte havde tidligere været anholdt på grund af stoffer, og er muligvis omvendt til Islam i fængsel, sagde autoriteterne.

Stingermissiler

De mistænkte skulle have sagt at de ville få fat i stingermissiler for at nedskyde fly ved den nærliggende base fra Nationalgarden ved Stewart Airport. De havde også modtaget hvad de troede var to stinger missiler som de havde brug for til at nedskyde militærfly. De købte også mobiltelefoner der angiveligt skulle bruges ved planen.

FBI folkene skulle angiveligt have skredet ind på netop det tidspunkt, så den påståede plan ikke kunne fortsætte.

I en særskilt begæring krævede forsvarsadvokaterne mere information angående de overtalelsesmidler agenten kunne have tilbudt de sigtede.

Shaheed Hussain

Forsvarsadvokaternes begæring identificerede regeringsagenten som Shaheed Hussain, en 'professionel FBI agent'. Forsvaret påstår at han fik til opgave at besøge moskeer i forstæderne, finde medlemmer med anti-amerikanske holdninger og rekruttere dem til at deltage i et falsk terrorplot, angiveligt finansieret af en terrorgruppe i Pakistan.

Han lagde op til at der kunne være op mod $250.000 til rådighed, og regeringen forsynede ham med en BMW, en Hummer og andre biler for at han skulle se ud til at have mange penge, stod der i begæringen.

Forsvaret påstod, at Hussein forsøgte at opildne de tiltalte ved at give Jøderne skylden for verdens ondskab og ved at fortælle dem at angreb mod vantro blev anbefalet af Islam.

Ville ikke skade nogen

Alligevel, sagde de, kunne han ikke motivere de mistænkte til at gøre noget som helst på egen hånd. Der gik måneder mellem møder, og dokumenterne citerer Cromitie for at sige: 'Jeg skal ikke skade nogen', og 'Det med flyet... er udelukket.'

Hussain foreslog målene, betalte for de tiltaltes købmandsvarer, købte en pistol, forsynede dem med falske bomber og missiler, biksede sprængstofferne sammen og tjente som chauffør, sagde forsvaret.

Siden angrebet den 9 september har autoriteterne arresteret mistænkte i et antal angrebsplaner rettet mod geografiske placeringer, derunder Fort Dix New Jersey militærbase, John F. Kennedy Airport, Herald Square metrostation i Manhattan og Brooklyn Bridge.

Kilde:

NBC 19 marts 2010 - Synagogue Bomb Suspects The Feds Put Us Up to It!


Relateret:

Balder Blog 5 januar 2010 - Denmark: Kurt Westergaard murder plot - Somali suspect’s sister accuses secret service

Balder Blog 19 marts 2010 - Al Qaeda video: Adam Yahiye Gadahn roser Theo van Gogh morder Mohammed Bouyeri

Balder Blog 19 februar 2010 - Fem muslimer anholdt på militærbasen Fort Jackson - ville forgifte soldater

Balder Blog 5 november 2010 - USA: Massakre i Fort Hood 12 dræbt gerningsmanden Major Nidal Malik Hasan var Muslim

 


Print Post