I et forsøg på at efterkomme den tyrkiske regerings ønsker, benægtede Hillary Clinton det holocaust af armenske og græske kristne der fandt sted i slutfasen af det Ottomanske Imperium.

Hillary Clinton: dette er ikke et folkedrab (Myrdede armenske børn)
 

I går stemte udenrigsudvalget [House Foreign Affairs Committee] med 23 mod 22 stemmer for at anerkende det kristne holocaust i Tyrkiet som 'folkedrab'.

 
   
 
   
 

I dag rapporterede BBC, at Hillary Clinton benægter at masseslagtningen udgør et folkedrab, og har opfordret Kongressen til at afvise resolutionen.

Hillary sagde også at 'Obama-regeringen' er imod anerkendelse af myrderierne som 'folkedrab', og vil forsøge at forhindre at en endelig afstemning bliver afholdt.

Under præsidentkampagnen, lovede Obama at anerkende massemordet som 'folkedrab'.

Obama kritiserede Bush-regeringen for ikke at have støttet resolutionen i sin regeringstid.

Hvis Hillarys kommentarer repræsenterer Obama-regeringens officielle position, har han totalt svigtet sine valgløfter. Det ville efterhånden næsten være mere chokerende hvis Obama faktisk holdt et valgløfte!

De mest betydningsfulde grupper der har udført lobbyarbejde mod resolutionen er Anti-Defamation League (ADL); American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC), og et team af tyrkiske diplomater.

Så vidt Council of Conservative Citizens

I BBC-artiklen kan man bl.a. læse følgende:

Obama regeringen har sagt at den vil forsøge at blokere en kontroversiel lov der definerer tyrkernes drab på Armeniere under første verdenskrig som et folkemord.

Et udvalg fra kongressen vedtog resolutionen i torsdags, hvilket ville gøre det muligt at sætte forslaget til endelig afstemning i Kongressen.

Men Hillary Clinton sagde at hun ville arbejde meget hård på at forebygge dette.

Den tyrkiske statsminister Recep Tayyip Erdogan truede med at vedtagelse af forslaget kunne true forbindelserne mellem de to lande. Præsident Abdullah Gul sagde at Tyrkiet, en vigtig NATO-allieret af USA, ikke ville være ansvarlig for de negative resultater som denne hændelse kan føre til.

(Læs resten hos BBC)

Kilder:

Council of Conservative Citizens 6 marts 2010 - Hillary Clinton denies the Holocaust. Disgusting display by Obama administration

BBC 5 marts 2010 - US administration to block vote on Turkey 'genocide'

AntiWar 5 marts 2010 - Obama Vows to Stop Armenian Genocide

Relateret:

Balder Blog 12 marts 2010 - Nederlag til den jødiske lobby i EU - Resolution bakker op om Goldstone Rapporten

Balder Blog 7 marts 2010 - USA: jødiske ADL argeste modstander af anerkendelse af tyrkernes armenske holocaust

I en film fra den israelske instruktør Yoav Shamir kan man se hvordan Abraham Foxman, ADLs direktør forsøger at slå en handel af med den Ukrainske præsident: I holder lav profil med Holodomor (det ukrainske holocaust), så skal jeg se hvad jeg kan gøre for dig i Washington.
Balder Blog 30 januar 2010 - Defamation - Afslørende film om antisemitisme fra den israelske instruktør Yoav Shamir

Stop Misbrug af Holocaust

Den såkaldte 'holocaustundervisning' i de danske skoler beskæftiger sig tilsyneladende ikke i nævneværdig grad med sober undervisning i historie. I stedet for bruges der en masse krudt på at advare mod de såkaldte 'holocaustbenægtere'. Denne video er et 10 minutter langt mix af problemstillinger omkring holocaust, ytringsfrihed, dissidentforfølgelse, statsstøttet politisk propaganda, og den censur som mange ønsker, selv om man ikke tør sige det højt. For uforstyret afspilning uden hakkeri; download her

 

Balder Blog 29 januar 2010 - Peter Eyre: Hvor mange andre holocaust har der været, og hvorfor bliver de ikke mindet?

Balder Blog 30 november 2009 - Obamas udnævnelse af særligt antisemitisme udvalg gør andre amerikanere til andenrangs borgere (Jødisk styret overvågning og rapportering af 'hate crimes')

Balder Blog 11 oktober 2009 - Det armenske holocaust - Tyrkeren Sadi Tekelioglu i diskussion med Michael Trangbæk

Balder Blog 13 februar 2008 - Tyskland: Tyrkerführer Erdogan anbefaler Hitlers racefilosofi til Tyrkiske indvandrere i Tyskland (Assimilation er en forbrydelse)

Amerikanske perspektiver JP 8 marts 2010 - Anti-semitisme (Claus Elholm)

Balder Blog 8 maj 2007 - Christopher Hitchens om ytringsfrihed

Sajdet 5 marts 2010 - Tyrkisk raseri

DN 4 marts 2010 - USA-utskott: Folkmord på armenier

VG Norge 6 marts 2010 - Erdogan kaller folkemordvedtak en parodi


Print Post