Ville afskaffe 'holocaustbenægterlov' - blev straks anklaget for 'genoplivelse af nationalsocialismen'

 
  Barbara Rosenkranz - Frihedspartiet - FPÖ
   
   
 
  Georg Zanger - advokat

Barbara Rosenkranz (51) er den karismatiske kandidat fra det østrigske frihedsparti Freiheitliche Partei Österreich (FPÖ) der stiller op til præsidentposten ved valget den 25 april.

Præsidentposten er hovedsagelig af ceremoniel karakter, men den giver alligevel en del prestige og indflydelse. Barbara Rozenkranz og Socialdemokraten Heinz Fischer er de eneste nominerede til posten.

NS-Verbotsgesetz

Først i denne måned luftede Rozenkranz ideen om at ændre Østrigs omstridte såkaldte 'NS-Verbotsgesetz'.

Loven kriminaliserer en lang række ytringer der anses for at være 'Wiederbetätigung', altså genoplivning af nationalsocialistiske ideer.

Det var efter denne lov den verdensberømte britiske historiker David Irving blev dømt til 3 års fængsel for en udtalelse fremsat 17 år tidligere. Den østrigske filosof og forfatter Gerd Honsik afsoner for tiden 10 års fængsel under denne lov.

Ikke så snart Barbara Rozenkranz havde plæderet for afskaffelse af den ytringsfriheds-undertrykkende lov, blev hun meldt til politiet af den jødiske advokat Georg Zanger, der nyder den tvivlsomme ære at være advokat for Kommunistische Partei Österreichs (KPÖ), en forbindelse han angiveligt arvede efter Jakob Zanger. Georg Zanger gælder som en af de fremmeste igangsættere af forfølgelse af østrigske nationale.

Zanger mener at selve forslaget om at ophæve (i virkeligheden ændre) det såkaldte 'Verbotsgesetz', 'i det mindste er en handling der forbereder Wiederbetätigung'. Det er ifølge Zanger 'tydeligt at fru Rosenkranz spekulerer i at betvivle nytten af forfølgelse af nynazistisk 'Wiederbetätigung'.

Rosenkranz: Ikke for afskaffelse af forbudslovgivningen

I mellemtiden har Rosenkranz afvist at have krævet afskaffelse af loven. Sådanne påstande er ifølge Rosekranz misvisende og forkerte'.

I virkeligheden havde hun efter at have undersøgt sagen fundet at de dele af loven der straffer ytringer der er i modstrid med retten til ytringsfrihed.

Frihedspartiets næstformand Norbert Hofer talte om en 'menneskejagt uden lige' på kandidaten og hendes familie.

Frihedspartiet - Die Freiheitlichen

Frihedspartiet, i Østrig ofte kaldet 'die Freiheitlichen' svarer med en klage til advokatrådet og melder Zanger for ærekrænkelse. Partiet har lovet at de vil forfølge advokat Zanger med alle de retslige midler der står til partiets rådighed.

Afskaffelse eller ændring af en lov, derunder 'Forbudsloven' kan ikke sættes i forbindelse med 'Wiederbetätigung', mener Frihedspartiets generalsekretær Herbert Kickl. Netop en retskyndig burde vide dette. Derfor kan man gå ud fra at Zanger bevidst besudlede Rosenkranz omdømme.

Ifølge FPÖs næstformand Norbert Hofer er det uforeneligt med arbejdet som advokat at mistænkeliggøre respektable borgere med juridisk uholdbare argumenter, alene for at få medieopmærksomhed.

Rosenkranz fjender forsøger på alle mulige måder at sætte Barbara Rosenkranz og hendes mand i forbindelse med højreekstremister. Konfronteret med sådanne beskyldninger i et Tv-interview erklærede Rosenkranz at de navngivne grupper mennesker hun og hendes mand forbindes med ikke er højreradikale, og at de ikke har noget som helst at skulle skamme sig over.

Jødiske organisationer rasende

Jødiske organisationer var også oprørt over ideen om at østrigerne skulle nyde fuld ytringsfrihed.

 

'Jødiske samfund i Østrig' bl.a. Israelische Kultusgemeinde (IKG), kaldte Rosenkranz kandidatur for 'et hån mod de 65.000 østrigske Jøder dræbt i Shoahen'.

Vi kan ikke acceptere at der i Østrig efter den tredje præsident af nationalrådet, besættes endnu flere pladser af 'kellernazis', hed det i en meddelelse fra i tirsdags.

Ariel Muzicant, IKGs kontroversielle præsident opfordrede alle östrigere, medier, kirker NGOere og partier til ikke at behandle Rosenkranz kandidatur som et 'hændeligt uheld'.

FPÖ har ordet 'Freiheit' i sit navn, og sætter borgerrettigheder højest på sin dagsorden, sagde Rosenkranz i onsdags i Ö1-Morgenjournal.

Barbara Rosenkranz citerede Voltaire i tv-interview

Hvis man er for ytringsfrihed, kan det ikke være anderledes end at man tillader absurde, latterlige og forkastelige meninger.'

På spørgsmålet om hun tvivler på at der fandtes gaskamre i nationalsocialistiske koncentrationslejre, svarede Rosenkranz: 'Jeg har den viden som enhver østrigsk skoleelev der fik historieundervisning mellem 1964 og 1976 har - det er mit kendskab til historien, og det har jeg ikke tænkt mig at lave om på.'

Rosenkranz havde allerede for tre år siden erklæret at hun holder Forbudsloven for grundlovsstridigt.

Ifølge den østrigske avis Die Presse finder Rosenkranz at holocaustbenægtelsehører ind under 'ytringsfrihed' (bemærk krysteravisens anførselstegn om ordet ytringsfrihed).

Ifølge den samme avis der, som de hjemlige medier i tilfældet Wilders hovedsageligt koncentrerer sig om at hælde mest muligt smuds ud over den formentlig stærkt antimultikulturelle kandidat er 'ophævelse af Forbudslovgivningen en prioritet for den højreorienterede scene.'

Barbara Rosenkranz & die Meinungsfreiheit – Eine Zusammenfassung (07.03.10)
 

Video-interview med den uforfærdede dame:

Bundespräsidenten-Wahl: FPÖ nominiert Rosenkranz (03:08)

Studiogespräch mit Barbara Rosenkranz (07:17)

Kilder:

Die Presse 3 marts 2010 - Rosenkranz für Aufhebung von NS-Verbotsgesetz

Der Standard 4 marts 2010 - Anzeige gegen Rosenkranz wegen Wiederbetätigung

Krone Zeitung 6 marts 2010 - "NS-Distanzierung für Rosenkranz selbstverständlich"

Rant 4 marts 2010 - Austrian Politician Condemns Holocaust Denial Law

Haaretz 2 marts 2010 - Austria far-rightist's presidential bid draws ire of local Jews

Relateret:

Balder Blog 18 juni 2009 - Østrig: Dom over Susanne Winter (FPÖ) fastholdt efter ankesag

Balder Blog 5 juni 2009 - Holland: VVD’s Mark Rutte’s plea for more freedom of expression in the Netherlands - transscript

Balder Blog 5 juni 2009 - Mark Rutte transscriptie interview Knevel & Van den Brink - Holocaust ontkenning

Balder Blog 31 maj 2009 - Mark Rutte, formand for det hollandske liberale VVD vil afskaffe holocaust-benægter-love

Balder Blog 19 april 2009 - Østrig: Retssag, 68 årig forfatter Gerd Honsik risikerer 20 års fængsel for tankeforbrydelser

Balder Blog 23 marts 2009 - Østrig: Stor valgsejr til Haiders parti BZÖ og hans gamle parti FPÖ

Balder Blog 18 december 2008 - Østrig: Mere end 6 års fængsel til Wolfgang Fröhlich for manglende ærbødighed for ‘Holocaust’

Balder Blog 19 januar 2008 - Østrig - Gerd Honsik - Halvandet år i spjældet for tankeforbrydelser

Balder Blog 16 januar 2008 - Østrig: Wolfgang Fröhlich, intellektuel dissident dømt til 6½ års fængsel

Balder Blog 24 januar 2007 - Østrigsk avis indrømmer nu at regeringspublikation lyver om koncentrationslejren Mauthausen

Balder Blog 10 sep 2007 - Berufsverbot for at forsvare familieværdier - NDR, tysk Tv-kanal fyrer den populære skærmtrold Eva Herman

Balder Blog 20 december 2006 - David Irving løsladt efter straf-nedsættelses-dom i Østrig


Print Post