HELMOND - Peter van Stiphout, Mirjam van der Pijl, Stijn Smeulders og Roy Boermeester er blevet fejet af banen hos Socialdemokratiet i Helmond af Nacati Kaygisiz, Abdel Tijani, Karim Ajouaou og Mohammed Chahim.

De helmondske vælgere har via præferencestemmer sørget for at 5 af de kommende byrødder nu er af fremmed afstamning, melder Eindhovens Dagblad. Lavere placerede fremmede partifæller indtager pladserne fra de indfødte 3 til og med 6 på Socialdemokraternes kandidatliste.

Ikke nogen god blanding

Den største overraskelse er nr. 21 på listen, Nacati Kaygisiz. Denne politimand af marokkansk oprindelse fortrænger med 614 stemmer nr. 2 rådmand Jos Boetzkes. Denne kommer med 429 stemmer som eneste indfødt på 3. pladsen. Fulgt af Abdel Tijani, Karim Ajouaou og Mohammed Chahim.

Politisk leder Seyit Yeyden er ikke glad for de iøjefaldende resultater.

'Vi behøver ikke at hykle: det er simpelthen ikke nogen god blanding.

Nogle udmærkede kandidater som Peter van Stiphout og Mirjam van der Pijl er nu skubbet ud. Vi har ingen kvinder i byrådet. Men hvad, det er vælgerne som beslutter. Når valgdeltagelsen er så lav, er det nemt at blive valgt ind, så derfor kan man forvente sådan noget.

Oversat fra:

De Telegraaf 5 marts 2010 - Allochtonen nemen PvdA Helmond over

Relateret:

Balder Blog 5 marts - Holland efter kommunevalget - Socialdemokrater klager: kuppet af fremmede

Balder Blog 4 marts - Freedom Party Holland - Geert Wilders’ victorious speech - Video English subtitles

Uriasposten 4 marts 2010 - Holland: Markant fremgang til Frihedspartiet


Print Post