Ernst Zündel (t.h.) lige efter løsladelsen, sammen med advokat Herbert Schaller
   
 
  I anledning af løsladelsen | forstør
   
 

Ernst Zündel har aldrig gjort en flue fortræd. Ernst Zündel emigrerede som 19 årig til Canada i 1958 fordi han som pacifist ikke ville gøre tjeneste i den tyske hær. Han var stærkt anti-nazistisk og anti-militarist og troede på alt han i lighed med resten af Tysklands ungdom var blevet hjernevasket med i skolen.

I Canada begyndte den unge reklametegner at få øjnene op for at sejrmagternes historieskrivning led af alvorlige fejl og mangler, og han begyndte at studere historien.

Efterhånden blev Zündel som blandt andet publicerede bogen 'Døde der virkelig seks millioner', en torn i øjet på jødiske organisationer i Canada, og han blev ved flere lejligheder slæbt i retten.

Det lykkedes dog aldrig at dømme Zündel for noget som helst, og manden der drev det nu verdensberømte 'Zündelsite' udviklede sig til at være Canadas fremmeste ytringsfriheds-forkæmper og internetaktivist. Dog blev der udført flere attentater mod ham, Zündels hus blev sat i brand, og han modtog rørbomber med posten. En jødisk terrorist fra Jewish Defence League, Irv Rubin, som døde under mystiske omstændigheder i fængslet, skulle have pralet af at være gerningsmanden til udåden.

Ernst Zündel giftede sig med den amerikanske statsborger Ingrid Rimland, og flyttede til USA i 2001. Zündels aktiviteter blev dog ved med at være en torn i øjet på de tyske myndigheder, der anser hele verden og internettet med som deres retsområde.

De krævede Zündel, der stadigvæk var tysk statsborger udleveret. Med påstand om at Zündel havde mistet et møde med immigrationsmyndighederne, blev Zündel udleveret til Canada i 2003, en udvisning der senere blev kendt grundlovsstridigt.

I Canada blev Ernst Zündel, der aldrig var blevet dømt for én eneste lovovertrædelse i hverken USA eller Canada, efterfølgende holdt indespærret i isolation i to år, indtil de canadiske myndigheder brugte en ny vidtgående terrorlov der var blevet vedtaget efter 9/11, for at udlevere Zündel til Tyskland, uanset at Zündel af det amerikanske FBI blev pure frikendt for at have noget som helst med terror eller ekstreme grupper at gøre.

Efter at loven blev forsøgt anvendt mod nogle mellemøstlige personer, blev loven kendt grundlovsstridigt og afskaffet.

Zündel er således den eneste person der blev offer for en lov beregnet på at standse islamisk terrorisme, lige som det skete for Camilla Broe, som nu heldigvis er blevet løsladt, efter 6 måneder i et amerikansk fængselshelvede.

I Tyskland blev Zündel efter de i Tyskland almindelige skueprocesser, hvor sandheden ikke er noget forsvar, og hvor advokater rutinemæssigt forfølges for forsøg på at forsvare deres klienter, idømt maksimumsstraffen på 5 års fængsel. For politiske fanger i Tyskland gælder de normale strafrabatter for god opførsel ikke, og Zündel måtte afsone den fulde straf, selv om han allerede havde været holdt fanget i Canada i to år, under de værst tænkelige forhold.

Lyset i den canadiske celle var tændt døgnet rund, og under dele af opholdet havde Zündel hverken bord, stol eller ordentlige skriveredskaber.

Nu har Ernst Zündel så udstået straffen og er blevet løsladt. Han kan dog foreløbig ikke genforenes med sin kone Ingrid Rimland, da hun med stor sandsynlighed ville blive fængslet så snart hun sætter fod på tysk jord. Rimland drev Zündel hjemmesiden mens Ernst var i fængsel.

 

Det er også usikkerhed om hvorhvidt han vil kunne få lov til at rejse til USA.

Efter løsladelsen kunne Zündel ikke fortælle nogen detaljer om planer for fremtiden, og sagde kun at han ville forsøge at forbedre sit helbred, der har lidt meget under det lange fængselsophold.

På trods af den chikane og forfølgelse han har været udsat for, er Ernst Zündel altid blevet ved med at opføre sig som en gentleman. På trods af sine nationalsocialistiske overbevisninger er blevet et ikon for ytringsfriheden og bliver højt respekteret af mange der ikke har det samme politiske ståsted.

Hvis man vil vide mere om manden Ernst Zündel; hør manden selv i et interview med ARD her:

Balder.org 21 februar 2007 - Tankeforbryder Ernst Zündel får 5 års fængsel i Tyskland eller det interview som en israelsk journalist lavede med ham: An Israeli Journalist interviews Ernst Zündel

I anledning af løsladelsen af den tyske dissident må det være på plads med lidt diskussion om holocaust og ytringsfrihed: Interessant video med klip fra den danske debat:

Stop Misbrug af Holocaust

Den såkaldte 'holocaustundervisning' i de danske skoler beskæftiger sig tilsyneladende ikke i nævneværdig grad med sober undervisning i historie. I stedet for bruges der en masse krudt på at advare mod de såkaldte 'holocaustbenægtere'. Denne video er et 10 minutter langt mix af problemstillinger omkring holocaust, ytringsfrihed, dissidentforfølgelse, statsstøttet politisk propaganda, og den censur som mange ønsker, selv om man ikke tør sige det højt. For uforstyret afspilning uden hakkeri; download her

 
Et budskab fra Doug Christie, Zündels canadiske advokat: Free Speech lawyer Douglas Christie shares his thoughts on the release of Ernst Zundel, imprisoned in Germany for five years on word-related crimes. The part of Canada in the Zundel case by holding a secret trial, later found to be unconstitutional, is questioned.
 

Asyl til kristen familie i Tyskland

Tyskland er ved at udvikle sig til et mareridtsagtigt statsligt kontrolsamfund. En amerikansk dommer har nu givet asyl til en tysk kristen familie.
New York Times 28 februar 2010 - Judge Grants Asylum to German Home Schoolers

Balder Blog 13 april 2009 - Status over fængslede og forfulgte dissidenter i Europa - Påsken 2009

Spansk forfatter/forlægger dømt til 2 år og 9 måneders fængsel
Fri Debat 13 marts 2010 - Ytringsfrihed - også for Pedro Valera


Print Post