AFA, Antifa, Antifascistisk Aktion, mm.

ZOETERMEER - Den hollandske efterretningstjeneste AIVD der svarer til danske PET, har i et brev til alle hollandske borgmestre advaret mod en omstridt taktik som Antifascistisk Aktion (AFA) benytter for at umuliggøre 'højreorienterede' partimøder og demonstrationer. Det gør de ifølge efterretningstjenesten ved at tage kontakt til lokalstyret på falske præmisser.

AFA søger regelmæssigt kontakt til lokalstyret for at sørge for at det som i deres øjne er 'højreorienterede' grupperinger ikke får mulighed for at holde møder eller for at demonstrere.

Når AFA opdager højreorienterede aktiviteter, bliver ejere af lokaler eller kommuner kontaktet, og advaret mod de materielle skader disse møder ville kunne føre med sig.

Men ifølge AIVD, bliver skader som oftest forårsaget af AFA selv.

AFA skal også til at bruge denne taktik i tiden op til kommunalvalget. Derved vil aktivistgruppen ikke gå af vejen for vold mod højreorienterede modstandere og politifolk, ifølge efterretningstjenesten.

 
  AFA Tyskland

AIVD fortæller borgmestrene også at AFA forsøger at komme i besiddelse af kandidatlister og personlige oplysninger af deltagere ved det forestående kommunevalg.

'De gør det via kontaktpersoner indenfor partiet. Oplysningerne bliver i nogle tilfælde brugt af AFA til egne undersøgelser efter påståede højreekstremister. Det er sket at personer helt uden grund bliver udråbt som højreekstremist, og som sådan led skade.'

I 2009 oprettede AFA en arbejdsgruppe der skulle kortlægge Wilders parti PVVs planer for kommunevalgene. Efterretningstjenesten har oplysninger der får den til at tro, at antifascisterne i tiden frem mod valget vil gå i gang med at forberede aktioner mod PVV, men også mod partier som 'Trots op Nederland', 'Partij Vrij Utrecht' og den meget højreorienterede Nederlandse Volks Unie (NVU).

Som sådan er manifestationer og andre fredelige protestaktioner tilladte.

Men AFA har en hård kerne som ikke skyer vold. Det kan derfor ikke udelukkes at én eller flere af disse møder vil udvikle sig til forstyrrelser af den offentlige orden, ' siger AIVD.

Intensiteten af disse aktioner vil muligvis stige jo tættere vi kommer på valget.'

AFA forurettet

 

AFA siger i et modsvar at man arbejder fuldstændigt legalt og uden vold, og finder det skandaløst at AIVD forsøger at kriminalisere organisationen. Ifølge organisationen forsøger efterretningstjenesten målbevidst at diskreditere den venstreorienterede antiracistiske bevægelse.

Paraplyorganisationen af lokalt opererende aktivistgrupper forklarer at man i videst mulig omfang vil bekæmpe racistiske og fascistiske organisationer og ideer på uvoldelig (dog forsvarsberedt) vis.

'Vi kan ikke se hvordan vores anstrængelser på nogen måde kunne være nogen som helst trussel for samfundet', kan man læse på AFAs hjemmeside.

Kilde:

Reformatorisch Dagblad 8 februar 2010 - AIVD waarschuwt voor antifascisten

Mere info og uddrag af AIVD-rapporten her:
Gates of Vienna 12 februar 2010 - Official Dutch Alarm Over the “Anti-Fascists”


Relateret:

Socialisme og Dhimmikrati 14 september 2010 - Europol: Venstrefløjen langt mere ekstremistisk end højrefløjen

Uriasposten 13 februar 2010 - Århus Stiftstidende “ønsker at være neutral i konflikten mellem politisk ekstreme grupper”

Politiken 13 februar 2010 - Tusindvis ville forpurre nynazisters march i Dresden

Junikredsen 10 februar 2010 - Antifascistisk Aktion vil ny bandekrig

Balder Blog 21 december 2009 - Tyskland: Bundeskriminalamt (BKA) advarer mod venstreekstremistiske brandattentater

Balder Blog 3 maj 2009 - Tyskland video: Rødfascister propaganderede åbenlys for vold med videoer og plakater

NIS News 23 april 2009 - AIVD: Extreme Left more Dangerous than Extreme Right

Balder Blog 22 april 2009 - Tyskland: Bruno Osuch fhv. medlem af marxistisk terrorgruppe får orden og statsstøtte

Balder Blog 14 april 2009 - Tyskland: Politiet advarer politikere og medier mod at gøre højreekstremister til syndebukke

Balder Blog 31 marts 2009 - Tyskland: Ny fadæse - ekstremistisk radiovært arresteret - var agent-provokatør

Balder Blog 11 januar 2009 - Passau - Tyskland: Knivstukket nazi-jæger Mannichl nu selv under mistanke

Balder Blog 4 januar 2009 - Tyskland: Gravskænderen fra Passau - TV2 viderebefordrer løgne om knivstikkerhistorie

Balder Blog 11 september 2008 - Igen politiske vold i Tyskland: Brandattentater mod politiker-biler

Balder Blog 7 august 2008 - Tyskland - Brandattentat mod politikers bopæl

Balder Blog 5 maj 2008 - Tyskland 1 maj: 8000 rødfascister søgte at hindre 1500 mand stor NPD demonstration ved at brænde byen af

Balder Blog 21 januar 2008 - Ung tysker stikker marokkansk overfaldsmand ihjel og går fri; nødværge siger anklagemyndigederne


Print Post