Simon Sheppard Stephen Whittle
  Fængsels-adresser af de to kættere:
Simon Sheppard (#A8042AA) Wing D4-05, HMP Leeds, 2 Gloucester Terrace, Stanningley Road, Leeds, LS12 2TJ, United Kingdom.
Stephen Whittle (#A8041AA) addresse som ovenstående.
 
  Klik billedet for at se det hele

Stephen Whittle og Simon Sheppard tabte ankesag mod Englands første domfældelse for 'opfordring til racehad' på internettet.

Dog fik Whittle straf på 2 år og 4 måneders fængsel nedsat med 6 måneder til 1 år og 10 måneder, mens Sheppard fik nedsat straffen på 4 år og 10 måneders fængsel nedsat med et år til fængsel i 3 år og 10 måneder ved appeldomstolen i London.

Stephen Whittle (42), og Simon Sheppard (52) blev i juli sidste år fængslet i Leeds Crown Court, efter at de blev anklaget under den såkaldte 'Public Order Act', for at have publiceret 'racemæssigt opildnende materiale', distribution af 'racemæssigt opildnende materiale', og besiddelse af 'racemæssigt opildnende materiale', med henblik på distribution.

Whittle fra byen Preston blev fundet skyldig i 5 overtrædelser, og Sheppard fra Selby i North Yorkshire blev fundet skyldig i 16 tilfælde.

Under deres første retssag i 2008, flygtede de to, der var på fri fod på kaution, til Californien, hvor de søgte asyl med påstand om forfølgelse for deres politiske synspunkter, men blev udleveret til England. Politiundersøgelsen begyndte efter en klage over et flyveblad med titlen 'Tales of the Holohoax', blev skubbet ind under døren til en synagoge i Blackpool. Flyvebladet var forsynet med en postboks-adresse der tilhørte Sheppard.

Ved appelsagen udfordrede Sheppards advokat Adrian Davies domfældelsen på grund af jurisdiktion [lovens geografiske anvendelsesområde], betydningen af ordet 'udgivelse', og om materialet på internettet var 'skriftligt materiale' efter lovens bogstav.

Han sagde at de artikler der blev klaget over blev offentliggjort på en hjemmeside i Californien, hvor der ikke er nogen tvivl om at de var 'fuldstændigt lovlige, og nød den højeste grundlovssikrede beskyttelse under amerikansk lov'.

Der var ingen beviser for at nogen i England og Wales, måske undtaget politibetjenten, som anklagemyndighederne ikke betragtede som et medlem af offentligheden under loven, nogensinde havde læst nogen af dokumenterne.

'På trods af det blev Simon Sheppard dømt til en længere fængselsstaf end Abu Hamza [kendt muslimsk hadprædikant]', sagde han til overdommer Scott Baker og dommerne Penry-Davey og Cranston.

Overdommer Scott Baker sagde at retten havde myndighed til at dømme parret, fordi en væsentlig del af deres aktiviteter der udgjorde 'forbrydelsen' fandt sted i England.

Han sagde at spørgsmålet om 'udgivelse'; materialet var tilgængeligt for offentligheden, på trods af at beviset ikke rakte længere end at én politibetjent downloadede det.

Og ordene 'skriftligt materiale' i loven var tilstrækkeligt bredt formuleret til at inkludere artikler i elektronisk form.

Hvad angår straffen, sagde han at dommeren [i den oprindelige sag] havde sagt 'at han sjældent havde set eller læst materiale der var så fornærmende og forhånende mod etniske grupper i dette land.'

Kilde:

The Sun 29 januar 2010 - Racist pair loses jail time appeals

Læs også Michael Hoffmans kommentar:

Balder Blog 9 februar 2010 - Michael Hoffman: 'Tales of the Holohoax' og de danske Muhammed-karikaturer


Relateret:

Heretical.com June 2012 - News Update from Simon Sheppard (Sheppard released from Jail)

Heretical.com - How the Jews Had Simon Sheppard Imprisoned

Balder Blog 12 juli 2009 - England: Sheppard og Whittle 4 år og 10 måneder for holocaust-karikaturer

Balder Blog 12 juli 2009 - England: Nye regler for politiet - Muslimer skal skånes for ‘hate crime’ forfølgelse 

Ved siden af de mere grovkornet-humoristiske end ondsindende karikaturer findes der en hel del seriøse artikler der beskæftiger sig med f.eks. feminisme og andre emner. Sheppard har også skrevet en bog om Anne Franks Dagbog, der umiddelbar virker ret seriøst. Jeg kan ikke forestille mig andet end at de fleste mennesker med lidt humor inklusiv Jøder må være i stand til at grine af tegneserien 'Tales of the Holohoax', uanset hvad de ellers måtte tro på. Men anklagere, dommere og jødiske pressionsgrupper kender vist ikke meget til humor.
Simon Sheppard og Stephen Whittles hjemmeside - Heretical.com

Tales of the Holohoax (pdf) tryksagen som Sheppard blev dømt for.

Listen med 18 anklager mod Sheppard

Balder Blog - Indeks af Udleveringssager og forfølgelse tankeforbrydelser, europæiske arrestordre

Balder.org - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Britain

Balder.org - Muhammed Cartoons, Kurt Westergaard, Geert Wilders Articles, Interviews translations, etc.


Print Post