Socialdemokraten Ilmar Reepalu har hovedrolle, siger Frederik Sieradzki

Den 27 januar i år kunne vi læse i Kristeligt Dagblad hvordan svenske Jøder flytter fra Malmø. Det blev slået fast i artiklen, at chikanen hovedsageligt kommer fra muslimske indvandrere.

Den svenske jødiske leder Fredrik Sieradzki påstår derimod, at det overvejende er indfødte svenskere der udøver chikane mod byens jøder.

Jøder flygter fra svensk by på grund af antisemitisme

Arutz Seva 31 januar: Voldsom antisemitisme er ved at blive mere og mere almindelig i den sydsvenske by Malmø, hvilket har fået mange jødiske indbyggere til at flytte af frygt for deres sikkerhed.
Antallet af trusler mod Jøder er steget støt , og mange unge jødiske familier vælger at forlade byen, ' sagde Frederik Sieradzki fra det jødiske samfund i Malmø.

Sidste år blev 79 tilfælde af forbrydelser mod jødiske beboere rapporteret til politiet i Malmø, omkring dobbelt så mange som der blev rapporteret i 2008.

 
  Bent Lexner: Situationen fortæller vel noget om, hvor vanskeligt det er at integrere muslimske grupper i Malmø.
   
   
 
  Ilmar Reepalu: Ingen særbehandling
 

Malmø: Medlem af kommunalbestyrelsen Ilmar Reepalu mener at Malmø arbejder helt tydeligt mod racisme. Nogen særbehandling, kan Jøderne ikke regne med.

Ilmar Reepalu vil gerne diskutere jødernes situation i Malmø. Han mener at byen tydeligt viser at antiracisme står øverst på dagsordenen.

Enhver for forbrydelse eller undertrykkelse rettet mod en særlig etnisk gruppe er totalt uacceptabelt. Det gælder for alle grupper.

Dertil kommer at jødiske begravelsespladser og synagoger flere gange er blevet besmurt med antisemitisk graffiti, og en kapel ved en anden jødisk begravelsesplads blev udsat for en brandbombe i januar sidste år under operation 'Cast Lead' i Gaza.

Mange jødiske beboere føler at de lokale anti-jødiske følelser er forbundet med negative holdninger til Israel.

Malmø huser et lille samfund af omkring 700 Jøder, og er hjem for en voksende muslimsk befolkning.

Men lokale Jøder påstår at de sikkert også findes i det muslimske samfund, stammer de fleste af de anti-jødiske følelser fra lokale [indfødte] svenskere.

Sieradzki siger at holdningerne blandt politikere i Malmø, ikke mindst det Socialdemokratiske byrådsmedlem Ilmar Reepalu, har tilladt at antisemitismen trives.

'Han demonstrerede en ekstrem uvidenhed når det kommer til vores problemer,' forklarede Sieradzki. 'Det er skamfuld og beklageligt at sådan en magtfuld politiker kunne være så uforstående omkring de trusler vi står overfor.

'Hvis man læser mellem linjerne, ser det ud til at han mener at den vold der rettes mod os er vores egen fejl, fordi vi ikke talte mod Israel. Vi er en upolitisk, kulturel og religiøs organisation, og der er alle mulige slags Jøder i Malmø.'

Sieradzki indrømmede at han er pessimistisk omkring fremtiden for det jødiske samfund i Malmø, og han siger at der skal en 'komplet holdningsændring til' af byens politikere, hvis situationen skal forbedres.

'Disse sager fortjener at blive taget alvorligt, ' sagde han, og han foreslår en dialog mellem politikere, islamiske grupper og det jødiske samfund'.

Men lige nu er mange Jøder i Malmø virkelig bekymret over situationen her, og tror ikke på at de har en fremtid her.'

Kilde:

Arutz Sheva 31 januar 2010 - Jews Flee Swedish Town in Wake of Anti-Semitism (Avi Yellin)

Relateret:

Skånskan 27 januar 2010 - Reepalu: Israel har skapat en "varböld"

Fordobling af hadforbrydelser mod jøder i flere europæiske lande
Kristeligt Dagblad 27 januar 2010 - Svenske jøder flygter fra chikane

Uriasposten 27 januar 2010 - Flere og flere jøder udvandrer fra Malmø på grund af chikane

Balder Blog 28 marts 2012 - Europa æder sine egne børn: Kristne diskrimineres langt oftere end Jøder og Muslimer

Balder Blog 4 juli 2010 - Holland: Alligevel ikke brug for lokkejøder - Antisemitisme nedadgående siger undersøgelse

Balder BLog 30 januar 2010 - Defamation - Afslørende film om antisemitisme fra den israelske instruktør Yoav Shamir 

Balder Blog 16 januar 2009 - Claus Bentow - Dansk Zionistforbund: Jøder frygter Muslimer og venstreekstremister


Print Post