En rejse ind i en anden verden. Man får mere og mere lyst til at besøge landet. Læg især mærke til Morvais beskrivelse af den måde EU-parlamentet fungerer på, i sidste tredjedel af video 2 (af 2). Hun fortæller hvordan man som uafhængig; det vil sige som ikke-medlem af én af de kunstige grupperinger [liberale, konservative, socialister etc.] Mickey Mouse parlamentet er organiseret i, har man ingen ret til at stille spørgsmål.

 
  Krisztina Morvai - MEP - Jobbik

Morvai foranstaltede en lille protestaktion, og sagde at dette her ikke havde noget med demokrati at gøre. Men hun fik ikke talerstolen. Da mødet var endt var der pressekonference. Enkelte journalister kom med nogle intetsigende spørgsmål og fik de forventede svar.

Da der ikke var flere der havde noget at sige, rakte Krisztina hånden op, og sagde at hun var parlamentsmedlem og gerne ville spørge om noget. Straks blev hun overfaldet af tilråb om at hun ikke var journalist, osv. osv. Det endte med at hun som parlamentsmedlem havde færre rettigheder end journalisterne. Journalisterne, fortæller Morvai, er blot en integreret del af cirkusset.

Der er mange flere godbidder hvis man har tålmodigheden og tiden til at lytte godt efter (15 min). Hun kommer ind på hvordan de regerende 'eks.' kommunister i Ungarn nu anklager de Nationale for at være kommunister når de kræver en social ansvarlig politik, og efterlyser stramninger overfor den internationale kapital.

Nedenstående + videoerne er sakset fra Altermedia.dk

Altermedia fik et eksklusivt interview med den ungarske menneskerettigheds advokat Krisztina Morvai. Hun har arbejdet sammen med de ungarske patrioter fra jobbik partiet. Selvom hun ikke er medlem af Jobbik partiet, fik hun plads i Europa parlamentet på partiets billet i 2009.

I dette interview fortæller hun os sandheden omkring krænkelserne af menneskerettigheder i Ungarn. Hun påpeger hykleriet i EU, som altid belærer resten af verden om menneskerettigheder, mens de ignorere dem når det kommer til dets medlemsstater.

Interview med Krisztina Morvai EU-parlaments Jobbik (1 af 2)
 
Interview med Krisztina Morvai EU-parlaments Jobbik (2 af 2)
 

Altermedia Danmark 24 januar 2010 - Krisztina Morvai fortæller om menneskerettighedskrænkelser i Ungarn


Print Post