I anledning af 'Auschwitzdag den 27. januar mener jeg det er en god ide at tilbyde lidt materiale der kunne tænkes at stimulere elevernes selvstændige tankegang, kritiske sans, og evne til at skelne fup fra fakta. Henvisningerne nederst i artiklen kunne hver især tjene til debat om spørgsmål som: hvorfor skal vi lige mindes Jødernes holocaust, og ikke ofrene for Stalins terror der var mange flere, eller alle mennesker der døde under anden verdenskrig, hvad er holocaustbenægtelse for noget, hvordan kan man vide at der døde seks millioner Jøder, og hvordan kan nogen tvivle på at der blev gasset mennesker. Hvad er kildekritik, videnskabelig forskning og hvordan kan man skelne det sidste fra konspirationsteorier. Hvorfor er der nogen der hader Jøder, og hvorfor skal man straffe mennesker der benægter holocaust med mange år i fængsel. Og,... hvem er det så egentlig der benægter holocaust (navne) ? Og hvordan kan de være så farlige når de er så få og så snotdumme.. Af at spørge bliver man klog...


  Holocaust løgnehistorier nok
  Herman og Roma Rosenblat- Angel Girl
  Herman og Roma Rosenblat
Angel Girl - Trukket tilbage
  Rosenblat - Englen ved hegnet – Den sandfærdige historie om kærligheden, der overlevede
  Englen ved hegnet – Den sandfærdige historie om kærligheden, der overlevede
  Elie Wiesel 'Natten'
  Elie Wiesel 'Natten'
 

Elie Wiesels oplevelser i Auschwitz adskiller sig fra de fleste andre øjenvidner på et afgørende punkt: Ofrene blev ikke gasset men brændt levende i kæmpestore åbne bål. Han så med egne øjne afbrænding af levende babyer. Selv overlevede han både Auschwitz, Dachau og Buchenwald. mere

 

Et nyoprettet Tysk regeringsudvalg for bekæmpelse af antisemitisme er optaget af en diskussion om man burde overveje at samarbejde med såkaldte 'holocaustoverlevende', fordi de ikke er 'objektive' og for 'emotionelle' har den israelske avis Jerusalem Post fået at vide fra kilder der har adgang til udvalgets møder.

Vil ikke lade sig afpresse af lobbygrupper

Dette blev afsløret i sidste uge, sammen med udtalelser fra Dr. Juliane Wetzel, akademiker og medlem af regeringsudvalget, som påstås at have sagt under mødet, at hun ikke vil lade sig 'afpresse af lobbygrupper', og forårsagede uro blandt udvalgets medlemmer.

En person der deltog i udvalgets møder er mistænkt for at have lækket oplysninger til medierne og blev udelukket fra en intern udvalgsmail-liste.

Den tyske regering besluttede i 2008 at oprette et udvalg der skulle rapportere antisemitiske forbrydelser, stimulere væksten af jødisk liv i Tyskland og udvide skoleuddannelse vedrørende området. Udvalget blev etableret på den 70. årsdag for den såkaldte 'Krystalnat', der resulterede i en bølge af vold mod tyske Jøder og jødisk ejendom den 9 november 1938. 1)

Holocaust-overlevende ikke objektive og for emotionelle

Elke Gryglewski fra 'Wannsee-konferencens Hus' [tilsyneladende navnet på udvalget], én af udvalgets 10 medlemmer, sagde ifølge den jødiske avis' kilder ved et møde først i november 2009 at holocaust-overlevende 'ikke er objektive og for emotionelle'.

Da Jerusalem Post spurgte hende ud om udtalelsen fortalte hun, 'Man kan ikke forvente at overlevende er objektive. Ingen af os er objektive.. udvalget vil selvfølgelig fortsat arbejde med det jødiske samfund.'

Professor Arno Lustiger, en overlevende fra Auschwitz og Buchenwald og en førende historiker i Tyskland, afviste Gryglewskis opfattelse af holocaustoverlevende som manglende objektivitet. 'Det har jeg hørt hele mit liv. Dette er velkendt om tyske historikere', sagde han til Jerusalem Post i fredags.

Spurgt om Gryglewskis udtalelse om at 'Wannsee-konferencens Hus' arbejder sammen med ham angående forebyggelse af antisemitisme, sagde Lustiger at dette er 'overdrevet', og 'vrøvl'.

'Wannsee-konferencens Hus' er en prangende villa udenfor Berlin hvor Nazisterne ifølge nogle historikere planlagde udryddelsen af de europæiske Jøder i 1942. Huset fungerer nu som mindesmærke og uddannelsescenter. [Flere 'anerkendte' holocaust historikere, blandt andet Yehuda Bauer, mener dog at påstanden om at jødeudryddelsen blev besluttet eller planlagt ved denne konference er det rene vrøvl. Yehuda Bauer der er direktør af Yad Vashem holocaustmuseet i Israel kaldte sågar påstanden 'a silly story'. ]

Had mod Israel den mest almindelige form for antisemitisme???

Mens 'huset' tilbyder kurser i hvordan man omgås antisemitisme, sagde Gryglewski, tilbyder det dog ingen kurser der alene er helliget 'had mod Israel', ifølge 'eksperter' den mest almindelige form for antisemitisme i Tyskland.

Herefter følger i artiklen en længere polemik angående brug af ordet 'lobby' der ifølge flere er 'ladet' og nærmest antisemitisk i sig selv, som jeg springer over. [Balder blev en gang kritiseret for i en blogkommentar at have brugt ordet i forbindelse med AIPACs ageren i USA, men kunne dog fortælle den oprørte menighed at det skam var et ord den israelske Lobby i USA selv brugte på sin hjemmeside!]

AIPAC The American Israel Public Affairs Committe - AMERICA'S PRO ISRAEL LOBBY
AIPAC The American Israel Public Affairs Committe - AMERICA'S PRO-ISRAEL LOBBY
 
  Misha Defonseca - 'Overlevede blandt ulve'
  Misha Defonseca
'Overlevede blandt ulve'

Wetzel siges også at have været engageret i skarpe angreb på jødiske kritikere, så som Der Spiegel journalisten, islammodstanderen Henryk Broder, der har sat spørgsmålstegn ved Wetzels professionalitet og gjort grin med anti-semitisme-udvalgets arbejde.

Dr. Juliane Wetzel nægtede at svare på Broders e-mail-spørgsmål angående hendes angreb på ham og hendes påståede reference til lobbygrupper der afgiver sig med afpresning.

Dr. Peter Longerich, en historiker ved Royal Holoway (Londons Universitet) og vicekoordinator af udvalget, fortalte den israelske avis at Wetzels 'e-mail referer til en konkret hændelse' og er 'fortrolig'.

Efter Wetzels e-mails blev afsløret, blev et medlem af udvalget udelukket fra den interne regerings udvalgs mailliste.

 

 

1) Overgrebene var en reaktion på den polske Jøde Herschel Grynszpans mord på en tyske diplomat i Paris; Ernst vom Rath. 'Krystalnatten' begyndte efter Ernst vom Rath døde af sine kvæstelser to dage efter Grynszpans terrorhandling.

Læs resten af artiklen på engelsk hvis du er interesseret i at høre mere om de indviklede interne jødiske slagsmål.

Kilde:

Jerusalem Post 6 december 2009 - German committee: 'Shoah survivors lack objectivity


  Binjamin Wilkomirski 'Brudstykker af en barndom'
  Binjamin Wilkomirski 'Brudstykker af en barndom'
  Schindlers Liste
  Den mærkelige forvandling af Schindlers Liste. Fiktion til fakta
 
  Irving Joseph Schwartz løj
 
  Irene Weisberg Zisblatt også
   
  Ikke i kategorien løgnehistorier!
 
  Josef Mengele Anders Otte Stensager
   
 
 

Ny bog præsenterer revisionistiske og konventionelle teorier side om side

En bog der sammenfatter og sammenligner de vigtigste og stærkeste pointer af begge fløjes opfattelser angående tildragelser under anden verdenskrig ofte betegnet som 'Holocaust'. Omkring 240 sider inklusiv fodnoter, diagrammer og fotos. Uden at det bliver alt for detaljeret, finder man her også skøn om tal og lignende konkrete og samlignelige parametre fra de autoriteter og anti-autoriteter der bredt anses for toneangivende indenfor hver sin lejr. Hjemmeside

Fokus på vidneforklaringers troværdighed

For mit vedkommende var det meningen at gøre opmærksom på øjenvidners udsagn meget ofte er behæftet med stor usikkerhed, selv ved begivenheder der har fundet sted for ikke særlig længe siden, men især når der ligger flere årtier mellem vidneudsagnet og hændelsen.

Herned følger et frisk eksempel på hvordan en blanding af minder og senere erhvervet andenhåndsviden ofte uforsætligt blandes sammen.

Beviserne, eller måske skulle jeg hellere tale om indicierne for rigtigheden af diverse påstande omkring 'holocaust' og brug af gaskamre til aflivning af mennesker er som bekendt i høj grad afhængig af vidneforklaringer, da der mangler afgørende fysiske og skriftlige beviser.

Mange af disse vidneforklaringer som dem fra folk som lystløgneren og holocaust-profitøren Elie Wiesel er så fantastiske at det tydeligvis ikke beror på andet end forfatterens egen feberfantasier.

Der er en hel stribe af sådanne tydeligvis utroværdige vidner, men også mange de vidneudsagn der ikke som Elie Wiesels er rent bedrag med kommercielle og / eller propagandistiske formål, karakteriseres ofte af at der tydeligvis er tale om efterrationaliseringer, stammende fra vandrehistorier, allieret krigspropaganda og andet input der stammer fra efter krigen f.eks. fra holocaust-spillefilm etc.

En anderledes Auschwitzhistorie

I en ellers meget spændende og anderledes fortælling fra en ung jødisk kvinde der blev deporteret til Auschwitz og kom under behandling af den berygtede læge Josef Mengele, fandt jeg endnu et tydeligt eksempel. Hun flygtede som så mange andre sammen med de tyske lejrvagter og SS-soldater for de fremstormende sovjetiske tropper, i stedet for at vente på at blive 'befriet'.

Hun skrev sin historie ned på papir indenfor to år efter hun genvandt friheden, i modsætning til mange af de vidneforklaringer vi har hørt fra oldgamle, og i en del tilfælde hukommelsessvækkede individer der aflagde vidnesbyrd mange år efter begivenhederne fandt sted.

Historien tegner et langt mindre sensationelt og propagandistisk, men til gengæld et mere troværdigt billede af hvad der foregik i Auschwitz, ikke mindst i Dr. Mengeles eksperimentelle afdeling.

Alligevel er der selv i dette vidnesbyrd elementer der tydeligvis demonstrerer hvor meget senere opnået andenhåndsviden sniger sig ind i hjernen og bliver en del af 'hukommelsen', og dermed af 'vidnesbyrdet'.

Se f.eks. på dette afsnit, der beskriver kvindens oplevelse selv samme dag som hun er ankommet til Auschwitz i tog den 17. september 1943 efter et kortere opholdt i en transitlejr.

Sammen med andre nyankomne kvindelige fanger har hun været turen igennem med brusebad (uden gas!), skaldklipning, desinficering og udlevering af lejruniformer, og modtages af kvinder der allerede har tilbragt længere tid i lejren.

'Hvor kommer i fra? Hvordan står det til derhjemme? Hvad sker der politisk set?

Og vi: 'Hvad er det her for en barak? hvor længe har I været her? Er der nok at spise?'

Alle spørger i munden på hinanden, og langsomt trænger det igennem hos os at vi er landet i Auschwitz' berygtede ekspiriment-afdeling, at vi alle sammen vil blive opereret på, at vi skal til at undergå alle mulige prøver, fordi vi ellers ville være ført til Birkenau, og måske allerede vil være gasset.

Det hele trænger endnu ikke så godt igennem til os, det er også så meget og frygteligt pludseligt. Af 60 kvinder fra vores gruppe der er ankommet her for tre uger siden er 40 allerede sat på transport til Birkenau. De var ikke egnede til eksperimenterne. Hvad er der blevet af dem?

Så vidt afsnittet. Det er klart at det er umuligt kan passe at det, som hun skriver, 'langsomt trænger igennem hos os at vi er landet i Auschwitz' berygtede ekspiriment-afdeling' på selvsamme dag hun ankommer i Auschwitz.

Hendes viden om Mengeles eksperimenter og gasninger må nødvendigvis stamme tidligst fra efter hun har været interneret et stykke tid. I 1943 var der ingen udenfor lejrene der kendte noget til hverken en 'berygtet Dr. Mengele' eller gaskamre.

Den nobelpris belønnede svindler Elie Wiesel, der angiveligt også var i Auschwitz, nævnte i hele sin lange historie om sit ophold i diverse koncentrationslejre ikke en eneste gang ordet 'gaskammer'.

I Wiesels udgave blev folk brændt levende i åbne flammehav, selv slap han 'ved et mirakel' flere gange.

Afsnittet er tydeligvis en sammenblanding af minder om virkelige begivenheder, historier fra lejren og sandsynligvis historier fra efter krigens afslutning. I dette tilfælde er der tydeligvis ikke tale om bevidst 'løgn', men om at hukommelsen om tidligere skete begivenheder der blander sig med elementer fra senere hændelser og historier.

Hele historien indeholder i øvrigt mange flere interessante elementer ikke mindst om hvad der skete på Mengeles eksperimentelle afdeling, hvordan det foregik osv.

Især er det de uforskønnede beretninger der fortæller en del om den overordnede stemning og dagliglivet i Auschwitz, der står i nogen kontrast til de mange mere sensationsprægede historier jeg har læst andetsteds.

Det kan tænkes jeg vender tilbage til denne interessante og gribende historie, der udmærker sig ved et fravær af det had og den overkogte emotionalitet der så tydeligt tikendegives i mange andre vidneforklaringer ved en anden lejlighed.

 

Interessant citat:

I løbet af 1970erne og 1980erne vandt kognitiv psykologi frem. Forskere begyndte at undersøge, hvordan mennesker, både eliter og masser, gennemtygger de enorme mængder information, vi udsættes for. Den vigtigste opdagelse var ikke bare, at der var afvigelser fra det mest rationelle valg, men også at disse afvigelser var systematiske. De fulgte et mønster. For eksempel: Jo mere vi hører om et givent fænomen, desto større bliver sandsynligheden for, at hjernen tror, den oplever dette fænomen. Via Snaphanen


Relateret:

De nye totalitære. Om mål, moral og metoder hos den danske holocaust-lobby og professionelle holocaustbenægter bekæmpere - DIIS: Afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier
Balder.org 15 april 2008 - Sine Molbæk-Steensig - Internet macht frei? Holocaustbenægtelse på Internettet

Balder Blog 27 januar 2010 - EU: Morten Kjærum vil udnytte ‘holocaust undervisning’ til at fremme menneskerettigheder version EU

Balder Blog 26 januar 2010 - To dage før Auschwitzdag - Biskop Tadeusz Pieronek: Holocaust var en jødisk opfindelse 

Balder Blog 12 januar 2010 - Historiker Anna Tijsseling: Nazi-forfølgelse af bøsser i Holland under besættelsen en myte

Balder Blog 3 december 2009 - Ivan den Skrækkelige - En farce mener John Demjanjuks israelske advokat Yoran Sheftel (Også i dette tilfælde er der et tilsyneladende meget forvirret eller løgnagtigt vidne på spil)

Balder Blog 23 november 2009 - Italien: Professor Antonio Caracciolo - Ingen tror længere seriøst på 6 millioner døde Jøder

Balder Blog 8 november 2009 - Exploiting the Holocaust for political purposes - Avigdor Lieberman visits Denmark and Holland

Balder Blog 12 september 2009 - Tysk historiker på multikulti udstilling: Allierede sorte soldater var voldtægtsmænd

Balder Blog 12 august 2009 - Glem Hitler - Det var USA der afviste den sorte Olympiadevinder Jesse Owens

Balder Blog 9 august 2009 - USA: Jøder raser mod Obama over frihedspris til israelkritiske Mary Robinson

Balder Blog 20 juli 2009 - England: Ny bog af Guy Walters afslører Simon Wiesenthal som patologisk løgnhals

Balder Blog 7 maj 2009 - Ved hjælp af Holocaust skal demokratiet afskaffes - EU vedtager særlov for at standse EU modstandere

Balder Blog 9 marts 2009 - Defiance - Hollywoodfilm om jødisk modstandsbevægelse udløser vrede i Polen

Balder Blog 5 januar 2009 - Læserbrev: Herman Rosenblat og andre Holocaust fup-historier

Balder Blog 2o februar 2009 - Auschwitz Byggeplaner - Nyfundne ‘beviser’ for gaskammer-drabene vakler

Balder Blog 26 januar 2009 - Spanien: Catalonien aflyser Auschwitzdag

Balder Blog 10 maj 2007 - Josef Kraus fra det tyske lærerforbund giver Zentralrat der Juden præsident Charlotte Knoblauch fingeren (Lærere protesterer mod endnu mere holocaust hjernevask)

Balder.org 6 februar 2007 - Der Spiegel: Nu stop for holocaust bedrageri med pædagogisk sigte

Balder Blog 24 januar 2007 - Østrigsk avis indrømmer nu at regeringspublikation lyver om koncentrationslejren Mauthausen [Ikke kun 20 overlevende ud af 577 indsatte, men kun 9 dødsfald under de 577 indsatte. Altså en dødsrate ikke på 95 % men på 1,6 %]

Balder.org 7 maj 2008 - Dansk holocaustforsker afviser påstanden om 6 millioner dræbte Jøder under Holocaust

Balder Blog 17 februar 2008 - Frankrig: Sarkozy traumatiserer franske skolebørn med holocaustpropaganda

Balder.org 1 oktober 2007 - Gymnasieelever der søger på Cyklon B (Zyklon B) bliver forført til holocaustbenægtelse

Balder Blog 4 juni 2007 - Gilad Atzmon: Holocaustreligionen lige så så gammel som Jøderne selv

Balder.org 13 februar 2007 - Elie Wiesel: Auschwitz overlevende, holocaust-vidne og professionel mytemager

Balder.org 13 februar 2007 - Elie Wiesel et prominent falsk vidne

IHR - Holocaust Remembrance: What's Behind the Campaign?


Forfølgelse af 'holocaustbenægtere'

Balder Blog 20 april 2009 - Østrig: Retssag, 68 årig forfatter Gerd Honsik risikerer 20 års fængsel

Balder Blog 13 april 2009 - Status over fængslede og forfulgte dissidenter i Europa - Påsken 2009

Balder Blog 26 februar 2009 - Tyskland: Sådan ordner man holocaustbenægtere - 6 års fængsel for 72 årige Horst Mahler [det er nu blevet til 13 år for den nu 74 årige Horst Mahler]

Balder Blog 1 juli 2008 - Vincent Reynouard - Fransk dissident på flugt efter fængselsdom og økonomisk ruin

Balder Blog 16 januar 2008 - Østrig: Wolfgang Fröhlich, intellektuel dissident dømt til 6½ års fængsel

Balder Blog 14 februar 2008 - Jean Marie Le Pen dømt til 3 måneder betinget og 75.000 kr i bøde

Balder Blog 25 juni 2007 - Abortmodstand: Katolsk præst Johannes Lerle dømt et års fængsel for holocaust-benægtelse (Tyskland)


Når man studerer disse to sager forstår man bedre hvorfor holocaust-interessenternes repræsentanter og konforme levebrødshistorikere foretrækker at nøjes med at fordømme revisionisterne fra lænestolen eller pønse på hvordan man mon kan få en undskyldning for at forbyde dem, og helst undgår direkte debat....

Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning - Videnskabelig uredelighed angående Holocaust

Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning - Flere krampetrækninger – svar til Peter Langwithz Smith [findes også her]

 


Print Post