Stewart David Nozette
   
  Smash ZOG!
  Jonathan Pollard - landsforræder
   
 

Spionage er stadigvæk et af Israels vigtigste våben, og der benyttes universelt, og uden hensyntagen til landenes 'venskabelige' status. De gør sig gode venner med andre landes efterretningstjenester ved at fodre dem med små bidder interessant information, og sørger til gengæld for at få noget mere til gengæld.

Israelerne benytter ofte uskyldigt udseende forretningsforetagender som skalkeskjul; Studenter der sælger billeder, demonstrerer og sælger legetøj, elektronikprodukter og sundheds og skønhedspleje midler (Dødehavs kosmetik) i varehuse, flytteforretninger og lignende. De israelske sælgere hvoraf én blev skudt i Rosengaardcenteret kunne meget vel have været sådanne agenter; læg mærke til hvor mystisk hele sagen er blevet behandlet! 'Hensyn til fremmede efterretningstjenester' betyder som regel 'hensyn til Mossad'!

  Scooter Libby - Irving Lewis Leibowitz
Scooter Libby - Irv. Lewis Leibowitz
   
  Marc Rich alias Mark David Reich
Marc Rich
alias Mark David Reich
   
  Valerie Plame fhv. CIA agent
Valerie Plame fhv. CIA agent
forrådt af neokonservative topfolk

Nye dokumenter der blev præsenteret i retten i Washington afslører tætte forbindelser mellem Israel Aerospace Industries (IAI) og Dr. Stewart David Nozette, en amerikansk astronom beskyldt for at spionere til fordel for Israel.

Medierne i Israel dækkede hans anholdelse den 19. oktober 2009. Derefter blev interessen mindre, selv om de amerikanske medier stadigvæk følger sagen.

To advokater fra det amerikanske sikkerhedsagentur [U.S. Department's of Justice National Security] Deborah Curtis og Heather Schmidt, forelagde dokumenter der blev fundet på videnskabsmandens computer. Et dokument, der har titlen 'Proposed Operations for 2005-2006', nævnende nødvendigheden af at 'penetrere NASA', det amerikanske rumfartsagentur.

Et andet dokument viser ifølge anklagemyndighederne Nozettes forsøg på at sætte sig i besiddelse af højt fortroligt materiale ved at bruge sin højniveau sikkerhedsgodkendelse og ved at infiltrere andre medarbejderes computere.

I igen andre dokumenter nævnes navnene af Yossi Weis og Yossi Fishman. Weis er en tidligere projektleder og er i dag vicedirektør af IAI og overhovedetet for selskabets raket og rumfartafdeling. Fishman var IAIs repræsentant i USA og er i dag administrerende direktør af ODF Optronics.

Fishman fortalte Haaretz at han kendte Nozette på samme måde som han kendte andre amerikanere som den gang arbejdede for IAI som konsulenter.

'Vi afgav os ikke med nogen former for spionage eller indsamling af information, guderne forbyder. Forholdet var 'business as usual'. [Mmm, meget tvetydigt i denne forbindelse!]

IAI bliver ikke specifikt nævnt i dokumenterne. Det bliver omtalt som et udenlandsk selskab eller som et rumfartsselskab ejet af den israelske regering.' Baggrundssamtaler med regeringsembedsmænd indikerer at der faktiske refereres til IAI.

Urapporterede besøg

Anklagen og dokumenterne indikerer at Nozette arbejdede som konsulent for IAI i ni år. Der er forskellige versioner af hvor meget han skulle have modtaget; fra $170.000 til $225.000. Hans direkte overordnede var Israel Aircraft Industries International, et firma der er registreret i USA.

FBI undersøgte Nozettes hjem og computer og fandt yderlige beviser for hans forbindelse til Israel. Han besøgte landet adskillige gange uden at rapportere det, som det forlanges i forbindelse med hans høje sikkerheds-godkendelse. FBI beslaglagde breve han skrev til Israelere, rapporter han videregav til IAI, et kort over Israel, fotos af forskellige steder i Israel, et katalog på hebraisk over arkæologiske genstande og andre ting.

Den 52 årige Nozette fra Chevy Chase i Maryland blev anholdt efter FBI overvågning der indbefattede aflytning og skjult kamera. Sikkerhedsoperationen fulgte efter Nozette var blevet afhørt på mistanke om skatteunddragelse og bedrag af den amerikanske stat. Nozette lavede en aftale med justitsministeriet; han indrømmede bedrageri og godtog en straf på op mod tre år i fængsle plus en bøde på  $265.000. Han skulle være begyndt afsoningen af fængselsdommen sidste november, men han blev arresteret på grund af den mere alvorlige spionage anklage.

Nozette er født i Chicago og har jødiske forældre men der er ingen bevis for at han besøgte en synagoge eller jødiske foreninger.

Hans naboer sagde at han var 'en Zionist', men uden at fremlægge beviser herfor. Fra en tidlig alder var han interesseret i videnskab. Han studerede ved universitetet i Arizona, og fik en doktorgrad fra Massachusetts Institute of Technology.

I 1983 begyndte han med det samme at arbejde for amerikanske agenturer, deriblandt NASA, Pentagon og Lawrence Livermore National Laboratory ved San Francisco, der beskæftiger sig med atomvåben.

På grund af disse forbindelser havde han en meget høj sikkerheds clearing. En af de vigtige undersøgelser han deltog i fandt vand på månen sydpol.

Derefter forlod Nozette arbejdet for regeringen og startede et privat selskab som konsulent for selskaber i Indien og for det israelske IAI. Sidstnævnte nægter fortsat at beskæftige sig med denne pinlige episode, der tilsyneladende ikke har skadet selskabet.

Nozette var ikke den eneste person der var beskæftiget som konsulent af selskabet. Gennem årene har IAI såvel som andre forsvars-relaterede israelske selskaber som  Elbit og Rafael beskæftiget snesevis af amerikanske konsulenter, hovedsagelig pensionerede tidligere officerer fra hæren og højtplacerede embedsmænd.

Også den dag i dag fortsætter IAI og dets datterselskaber i USA med at drive forretning og dyrke relationer.

Det står klart for dem, og dette er temmelig normal forretningspraksis at døre skal åbnes for at få kontrakter og opnå støtte fra den amerikanske regering.

For at åbne disse døre har man brug for folk med forbindelser. Dette var én af Nozettes opgaver. Med denne baggrund forsøgte Nozette tilsyneladende (blandt andet) at hjælpe med at 'penetrere' NASA. IAI der producerer rumraket-affyringsramper, satellitter og anden rumfartsteknologi håbede på denne måde at få aftaler, udviklingsstøtte og at være med i samarbejde.

Mens han var under efterforskning for bedrageri fortalte Nozette en ven at han var villig til at arbejde for Mossad.

Denne information, sammen med hans stilling som konsulent for IAI, førte til FBIs mistanke for at være Mossad-agent, eller  i det mindste at være psykologisk parat til at være en potentiel spion.

Derefter blev en operation for at afsløre ham sat i værk. En FBI agent der foregav at være en Mossad-agent mødtes med Nozette og bad ham om oplysninger. Nozette ville ifølge rapporten gerne, leverede informationen og fik udbetalt $ 11.000. Disse kontakter blev dokumenteret.

Anklagen nævner ikke Israel, og den amerikanske regering har heller ikke indgivet klager. Ikke desto mindre har Israel lige siden dets oprettelse systematisk udført spionage på amerikansk jord i omkring et kvart århundrede; primært atom og militærteknologisk spionage.

Jonathan Pollard-sagen bragte en ende til alle spionageaktiviteter; der findes klare retningslinjer fra statsministre, forsvarsministre, militære efterretnings-chefer og Mossad om den sag.

Men de amerikanske medier og regeringsembedsmænd har svært ved at tro på Israel angående dette emne, og Nozette sagen hjælper ikke med at rense atmosfæren af mistanke med hensyn til fremtidige israelske intentioner.

Oversat fra:

Haaretz 21 januar 2010 - U.S. Jew indicted as possible Israel spy (Yossi Melman)


Relateret:

Politiken 21 februar 2010 - Israel afslører ny kæmpedrone (Niels Rytter)

Balder Blog 28 november 2009 - Sir Oliver Miles kritiserer indsættelse af zionistiske Jøder ved Irak kulegravning

Balder Blog 25 november 2009 - Israelsk politi arresterer mislykket Mossad terrorist

Balder Blog 9 oktober 2009 - England: Efterretningstjeneste MI5 frygtede jødisk terrorisme

Balder Blog 2 december 2007 - Research into Danish terrorist gang uncovers prominent CEO’s involvement in illegal arms deal

Balder Blog 31 november 2007 - Præsidentkandidat Mike Huckabee gør jøderne vrede; vil begrænse dobbelte statsborgerskaber

Balder Blog 4 oktober 2007 - Chicago Tribune - Nye afsløringer om angrebet på det amerikansk spionskib USS Liberty

Balder Blog 7 juli 2007 - Lewis Scooter Libby havde langvarig karriere som Mossad Agent

Balder Blog 20 januar 2007 - MI5 udleverer borgeres private data til udenlandsk selskaber   


Print Post