Eva Selsing: Halløj i det pæne selskab - debatten om Lars Hedegaard (og video Hedegaard og OBOen i Deadline)

Jeg havde aldrig hørt om Eva Selsing før, men blev glædelig overrasket da jeg læste dette velargumenterede indlæg mod Hedegaard-hetzen. Det føltes befriende. For også jeg havde tænkt over at noget af det Hedegaard sagde i interviewet med Asger Trier Engberg var en bitte smule farvet af mørkt øl, og af at være i selskab med en meningsfælle. Dette sammen med en hyggebajer er nok ikke befordrende for at kunne holde paraderne oppe og være på vagt.

Evas argumentation til gengæld, overbeviste mig om at det er for meget at forlange at man til hver en tid skal veje sine ord på en guldvægt. For flueknæppere og folk der vil en det ond, vil der altid kunne findes et uoverlagt ord, eller en for bred formulering.

Det er et uhyggeligt klima af censur der skabes ved at folk skal knaldes for hver eneste lille sætning der kunne tænkes at stride mod enten racismeparagraffen, menneskerettighedserklæringen eller en eller anden uskreven moral.

Jeg overlader gerne ordet til Eva:

Der er gået sport i at hetze islamkritikere. I den hjemlige debat om islam er det efterhånden mere reglen end undtagelsen, at de enkelte debattører giver sig af med personangreb i stedet for at dykke ned i den substantielle del af diskussionen – nemlig hvordan og i hvilket omfang den muslimske indvandring påvirker vores samfund.

  Eva Agnete Selsing - blogger, debattør
  Eva Agnete Selsing - blogger, debattør

Islamkritikernes egne kritikere enten ikke evner, formår eller ønsker at tage denne diskussion. I stedet går de efter manden, i dette tilfælde Lars Hedegaard, men i andre tilfælde er navnet Geert Wilders, Søren Krarup eller Nicolai Sennels.

Det er en trist tendens, der ikke bare viser, hvor sørgeligt lidt, man behøver at vide om virkelighedens Danmark med parallelsamfund, stigende indvandrervold og kriminalitet for at deltage med fuldt mandat i debatten. Den viser også, at dén tort, borgerlige led for få årtier siden, hvor end ikke et liberalt suk kunne ytres uden at afsenderen begravedes i underlødige beskyldninger, ja, den er nu givet videre til islamkritikerne. Og ikke nok med det; dem, der lægger til ved bålet er de borgerlige selv! Den mobbede bliver mobberen.

Læs resten på Evas 180grader blog: Halløj i det pæne selskab - debatten om Lars Hedegaard

Eva Selsing er Stud. mag. i filosofi og medlem af bestyrelsen for Trykkefrihedsselskabet

Lars Hedegaard og Ole Birk Olesen i debat på Deadline hos Mads Brügger 1 af 2
Lars Hedegaard har i et alenlangt video-interview med Asger Trier Engberg sagt nogle sandheder om Islam, som han ikke har pakket ind i det påkrævede politisk korrekte indpakning. Nu beskyldes han af Ole Birk Olesen fra den liberale netavis 180grader og bloggeren Lars Pilegaard, bedre kendt som Raapil, for hetz mod Muslimer. Nej, en væbnet revolution med efterfølgende skaldklipning af landsforrædere!
 
Lars Hedegaard og Ole Birk Olesen i debat på Deadline hos Mads Brügger 2 af 2

 

Det var en skam vi nu mistede Ole Birk Olesen, der ellers var begyndt at få øjnene op for nogle af problemerne, som FN - globaliseringens kommunistiske internationale i ny forklædning. Han havde trods alt en forfriskende stil.

Jeg er også ked af at Raapil til tider er blevet en lidt småhysterisk krakiler; at finde to sætninger i et køkkenbordsinterview på 50 minutter.. Jeg nåede i øvrigt ikke i første omgang at se det færdigt, det var så langsommelig og forudsigeligt at jeg kun holdt ud en ti minutters tid, hvorefter jeg forsøgte med afspilning på dobbelt hastighed og til sidst opgav. Men censurmestrene sparer åbenbart ingen anstrengelser for at få en muligvis kritisabel bemærkning i sigtekornet.

Nu jeg kommer til at tænke på det; Lars Pilegaard lider jo selv ind imellem lidt af problemet med at munden løber af med ham. En gang var han nødt til at lave en lidt for provokerende overskrift om, og gav den hele armen i arrige svadaer mod den stakkels Ulla Nørtoft Thomsen, hvor fremgangsmåden alså ikke var befordrende for Raapils ærinde, som jeg i den sag sikkert har været ret enig med ham i. Det var første gang jeg blev virkelig ked af Raapil, der ellers havde min respekt, blandt andet fordi han også viste respekt, ikke var hurtig til at dømme folk og også kunne indrømme egne fejl.

Det er kedeligt...

Relateret:

JP-blogs - Mikael Jalving 27 december 2009 - Civil ulydighed? Ja, når staten er brudt ned

180grader 26 december 2009 - Torben Mark Pedersen - Det er vel Liberalt med parallelle institutioner?

Balder Blog 23 december 2009 - Trykkefrihedsselskabet - Et godt råd fra Asger Aamund til Lars Hedegaard 

Balder Blog 15 december 2009 - COP15 konspirationsteorier? 180grader redaktør Ole Birk Olesen frygter verdensregering


Print Post