Israel har indrømmet at patologer 'høstede' organer fra døde palæstinensere og andre uden tilladelse fra de efterladte; en fremgangsmåde der ifølge israelernes egne oplysninger stoppede i halvfemserne.

 
  RT: Israel admits harvesting organs of dead Palestinians

Indrømmelsen der kom fra den forhenværende chef for landets retsmedicinske institut Dr. Yehuda Hiss, kommer i kølvandet på en ophidset debat der kom i gang efter den svenske avis Aftonbladet rapporterede at Israel dræbte Palæstinensere for at bruge deres organer, en anklage som Israel benægtede og kaldte 'antisemitisk'.

Afsløringen der kom frem i en Tv-dokumentar vil sandsynligvis forårsage vrede i den arabiske og den muslimske verden, og bekræfte mørke forestillinger om Israel og dets behandling af palæstinenserne.

Irans statskontrollerede Press TV rapporterede historien illustreret med fotos af døde og alvorligt sårede Palæstinensere.

Ahmed Tibi, et israelsk-arabisk parlamentsmedlem, sagde at rapporten belastede den israelske hær.

Interview med Jehuda Hiss fra 2000

Historien kom frem i et interview med Dr. Yehuda Hiss, forhenværende chef af Abu Kabirs retsmedicinske institut ved Tel Aviv (også kendt som L. Greenberg Institute for Forensic Medicine). Interviewet blev lavet af en amerikansk akademiker i 2000, der nu har frigivet det efter balladen mellem Israel og Sverige om rapporten i Aftonbladet.

 

Den israelske Tv-kanal Channel2 rapporterede at specialister fra Abu Kabir i halvfemserne høstede hud, hornhinder, hjerteklapper og knogler fra kroppene af israelske soldater, israelske statsborgere, palæstinensere og fremmedarbejdere, ofte uden tilladelse fra de efterladte.

Det israelske militær bekræftede at en sådan praksis fandt sted, men tilføjede: 'Denne aktivitet ophørte for ti år siden, og praktiseres ikke længere.'

Hiss sagde: 'Vi begyndte med at høste hornhinder... det der skete var meget unformelt. Der blev ikke spurgt om tilladelse fra de efterladte.'

Dog var der ingen beviser for at Israel havde myrdet Palæstinensere for at stjæle deres organer, som den svenske avis havde fortalt.

Aftonbladet citerede Palæstinensere for at sige at unge mænd fra den israelsk besatte Vestbred og Gaza var blevet bortført af israelske styrker, og deres lig blevet afleveret til familien med manglende organer.

Interviewet med Hiss blev offentliggjort af Nancy Scheper-Hughes, en amerikansk antropologiprofessor ved det californiske Berkely Universitet, der havde lavet et studie om Abu Kabir.

[..]

 
  Under Nürnbergprocessen blev tyskerne dømt for ovenstående sager: Skrumpehoveder, sæbe af jødefedt, lampeskærme af tatoveret jødehud, kunstgødning af Jøder, slagtningen af den polske elite i Katynskoven. Alle disse ting og meget andet viste sig senere at være løgn.
 

'Hiss sagde at læger ofte forsøgte at maskere fjernelsen af hornhinderne. Vi limede øjenlågene fast. Vi tog ikkke hornhinder fra kroppe hvor vi vidste at familien ville åbne øjenene.'

'Huden blev fjernet fra kroppene og sendt videre til Hadash-hospitalet i Vest-Jerusalem, på opfordring af den israelske hær for at blive transplanteret på sårede soldater og til brug i tilfælde af katastrofer,' sagde Hiss.

Ahmed Teibi (parlamentsmedlem): 'Hvis det er hvad de er villige til at indrømme, prøv at forstille dig hvor meget de skjuler'

Israel krævede at den svenske regering fordømte Aftenbladets artikel, og kaldte det antisemitisk, 'blood libel' ['morderisk anklage'].

Den svenske regering nægtede og sagde at det ville være en overtrædelse af ytringsfriheden i landet hvis regeringen blandede sig. Den svenske udenrigsminister aflyste efterfølgende et besøg til Israel lige netop da Sverige skulle til at overtage formandskabet i EU.

Yehuda Hiss blev fjernet fra sin post i 2004, da nogle af detaljerne om organtyveriet blev rapporteret første gang, men han arbejder stadigvæk på det kriminaltekniske institut.

Israels sundhedsminister sagde at al høstning af organer nu blev gjort med tilladelse.

'Retningslinjerne dengang var ikke klare, ' sagde en talsmand for ministeriet til det israelske Channel 2.

'De seneste 10 år har Abu Kabir arbejdet i overensstemmelse med etik og jødisk lov.'

 

 

 

 

The Guardian 20 december 2009 - Doctor admits Israeli pathologists harvested organs without consent

Russia Today 22 december 2009 - Israel admits harvesting organs of dead Palestinians

Aftonbladet 22 december 2009 - En svart paradox - Åsa Linderborg om organstölderna och medlöparna

Aftonbladet 22 december 2009 - Man höll tyst av plikt mot landet

IslamOnline 21 december 2009 - Organ-mafia: Israel indrømmer for at have stjålet organer! (via Gylle)


Aktuelt:

»Det er ikke kun Israel, der har svigtet folket i Gaza med en blokade, der straffer alle, der bor der, for få menneskers handlinger. Verdens magter har også svigtet og sågar bedraget Gazas befolkning«, skriver Jeremy Hobbs, som er direktør for Oxfam International i en pressemeddelse.
Politiken 22 december 2009 - Organisationer: Verden forråder Gaza

Finance Minister Yuval Steinitz will demand between 450 million to 1 billion euros in reparations from Germany on behalf of Jews forced into slave labor during the Holocaust....
Haaretz 20 december 2009 - Israel to seek another 1billion euros in Holocaust reparations from Germany


Relateret:

Balder Blog 12 november 2009 - Rabbiner Yitzhak Shapiro: Jøder må dræbe ikke-jøder inklusiv spædbørn

The Local 26 august 2009 - Aftonbladet row: Israel will not get its apology

Haaretz 19 august 2009 - Top Sweden newspaper says IDF kills Palestinians for their organs (af Morten Berthelsen and Barak Ravid)

Afton Bladet 17 august 2009 - Våra söner plundras på sina organ (Donald Boström)

Balder Blog 30 juli 2009 - New Jersey: Svindelrabbiner Israel Dwek erklærer FBI informant-søn for død

Balder Blog 25 juli 2009 - Korruptionsskandale: Organhandler Levy-Izhak Rosenbaum allerede i FBIs søgelys siden 2002 (Levy Rosenbaum blev meldt til FBI af antropolog Nancy Scheper-Hughes i 2002)

Balder Blog 24 juli 2009 - Tre borgmestre og fem rabbinere arresteret for korruption, pengevask, og handel med organer

The Guardian 11 maj 2009 - Israeli doctors experimented on children (Chris McGreal)

Balder Blog 22 marts 2009 - Israelske hærs rabbinere under Gaza-krigen: Dette er en religiøs krig - ok at dræbe civile


Print Post