Det britiske finansministerium har til hensigt at ændre Storbritanniens skatteregler i en ny bølge af sharialovgivning for landets finansielle system.

Den kun én sætning lange afsløring ligger gemt i det 212 sider store forslag til et finanslovsudspil [pre-Budget report].

 
  Alistair Darling - Finansminister
'Forhenværende' Trotzkist

Dette er kun én af en række rystende detaljer der dårlig nok fandtes værdige til at blive nævnt i finansminister Alistair Darlings kontroversielle finanslovsudspil, hvilket afstedkom nye beskyldninger om at Labour 'begraver dårlige nyheder'.

Regeringen vil have en finger med i det hurtigt voksende sharia-finansmarked, der siges at ligge på mere end 205 milliarder britiske pund årligt (ca. 1.697 milliarder kroner), og vil forvandle London til en 'global motorvej for islamisk finans'.

Mange konventionelle finansielle produkter er uforenelige med sharia, fordi muhamedanske gejstlige ser traditionelle lån der involverer renter som syndig.

Den britiske regering var et af de første vestlige lande der udstedte en såkaldt statsgaranteret sukuk, et islamisk gældsbevis. Regeringen vil nu ændre loven for at muhamedanske forretningsmænd bliver uretfærdigt beskattet når de forsøger at belåne deres firmaer.

Traditionelle lån tillader dem at tage værdier ud af deres selskab, ved at bruge ejendom som pant, men for at være i overensstemmelse med sharia, skal en muhamedaner 'sælge' selskabet til banken for derefter at leje det tilbage.

Det gør at forretningsmanden får en regning for en kapitalgevinst-skat, og finansministeriet vil udjævne mulighederne på skatteområdet.

Mohammed Amin, chef af afdelingen for islamisk finans hos Pricewaterhouse Coopers, sagde: 'Storbritannien er blevet det førende vestlige land for islamisk finans ved at indføre en række regler der skal sikre at islamisk finans hverken bliver beskattet mere eller mindre end traditionel finans.

Kritikere advarer imod at Labour begiver sig hovedkulds ind i et finanssystem de ikke helt forstår og sætter spørgsmålstegne ved i hvorvidt love skal ændres for at imødekomme islamisk praksis.

[...]

Læs resten af artiklen her:

Scottish Daily Express 13 december 2009 - Sharia Law sneaked into Labour Budget (Kirsty Buchanan)

Ps. Hvis der er forslag til forbedring af oversættelsen, måske især m.h.t. til nogle af finansbegreberne så kom endelig med dem.


Mere finans:

180grader 14 december 2009 - Eurozonen er en økonomisk ruin


Labourskandaler

Balder Blog 14 december 2009 - England: Hemmelig ordre fra David Miliband: diplomater skal chikanere British National Party

Balder Blog 28 november 2009 - Sir Oliver Miles kritiserer indsættelse af zionistiske Jøder ved Irak kulegravning 

Balder Blog 19 november 2009 - Eksplosiv dokumentar om den israelske lobbys lyssky aktiviteter i England -Dispatches: Inside Britain's Israel Lobby (Labour og Conservatives infiltreret)

Balder Blog 24 oktober 2009 - Konspirationsteoretikerne fik ret: Labour insider Andrew Neather afslører hemmelig dagsorden

Balder Blog - 18 august 2009 - Englands Labour udenrigsminister David Miliband: Der er omstændigheder hvor terror er i orden

Balder Blog 8 december 2007 - England - Labour i Krise - Jødiske Penge til Labour for adelstitler og Israelvenlig udenrigspolitik (Cash for Honours Scandal, Lord Levy, David Abrahams, Jon Mendelsohn etc.)

Balder.org november 2007 - Foreign Secretary David Miliband (Jewish) Speech on European African Integration


Print Post