Efter at EF-domstolen har givet en italiensk kvinde ret i en klage over et kristen kors i en offentlig skole, er der udbrudt en bølge af civil ulydighed i Italien, ikke kun fra borgernes, men også fra politikernes side.

 
   
 

EU-flag på halv

I den lombardiske by Busto Arsizio hænger kommunerne EU-flaget, symbolet på undertrykkelse, på halv udenfor de kommunale bygninger, mens borgmesteren i San Remo øjeblikkeligt får opstillet et to meter højt kors på rådhuset.

Ifølge Kath.net har borgmesteren derudover har bebudet kontroller på de offentlige skoler der skal vise hvor der mangler et kors, og sørge for at et bliver hængt op hvor dette skulle mangle. Nu hænger der også et stort kors på facaden af Bellini-teatret i Catania.

500 Euro i bøde for manglende kors

Adskillige andre kommuner, der i blandt Sassuolo ved Modena og Trapanis Provinciale Råd besluttede ifølge en artikel i dagbladet 'Avenire' at bestille et stort antal kors. Borgmesteren Riccardo Roman i den Norditalienske af Galzignano Terme; fra nu af bliver der hver fjortende dag kontrolleret om der hænger et kors i hver eneste offentlige bygning; hvis det mangler koster det en bøde på 500 Euro.

Forsvarsminister Ignazio La Russa rasede i en tv-diskussion; 'alle kors bliver hængende' og langede ud efter korsmodstanderne og det han kaldte 'EUs skin-institutioner'.

Fra:

Vaterland 5 november 2009 - Italienische Kriegserklärung: So nicht!, Teil II

Berlusconi: Vi beholder korset

 
  Korset bliver hvor det er!
Viva Italia!

Italiens store farverige statsmand og rollemodel for den nye selvbevidste heteroseksuelle mand Silvio Berlusconi, erklærede i fredags i Rom:

'Vi beholder korset'. Dommen afstedkommer ingen tvang. Derfor vil korsene blive hængende i de italienske klasseværelser, uafhængig af udfaldet af den italienske regerings protester i Strassbourg.

Den Europæiske Menneskerettigheds Domstol i Strasbourg have i onsdags offentliggjort en dom, der sagde at et kristen kors i et italiensk klasseværelse var en overtrædelse af skoleelevernes religionsfrihed.

Dommen blev modtaget med bestyrtelse og hovedrysten af kirken og politikere. Også Vatikanet kritiserede afgørelsen skarpt efter i første instans at have holdt sig i baggrunden.

Relatiert:

[1] Kreuzzug gegen Europa [2] Ganz Italien scharrt sich um die Kruzifixe [3] Teil IItalien zum EuGh-Urteil: So nicht !

20 Minuten Online 6 november 2009 - Wir behalten das Kruzifix

Relateret:

Balder Blog 11 november 2009 - Italiensk politiker Daniela Santanchè på TV: Muhammed var en pædofil  

Uriaposten 9 november 2009 - Peter Kurrild-Klitgaard om krænkelse af ikke-kristne italienernes menneskerettigheder (Berlingske Tidende)

Hodjas Blog 6 november 2009 - EUSSR har sine problembørn – men ikke i de nordlige provinser


Print Post