Folkeafstemning 29 november - jødiske grupper imod minaretforbud i Schweiz

 
  Minaretforbud JA!
 
   
 

European Jewish Press: Geneve -- Schweiz største jødiske grupperinger sagde i onsdags at et forslag fra det ekstreme højre om at forbyde opførelse af minareter i landet var 'en trussel' mod religiøs harmoni og hindrede integration af muhamedanere.

'Folkeafstemningen er et angreb på religionsfriheden, et begreb der er fastlagt i grundloven, ' sagde det 'Schweiziske Forbund af Jødiske Samfund', og 'Platform for Liberale Jøder i Schweiz' i en udtalelse.

Det 'er også en trussel mod fredelige relationer mellem religioner og hindrer forsøgene på at integrere muhamedanere i Schweiz, ' tilføjede de.

De schweiziske vælgere skal ved en folkeafstemning den 29 november afgøre om bygning af minareter skal forbydes i Schweiz, et forslag lanceret af højreorienterede grupper med opbakning af landets største parti, det højreorienterede Schweiziske Folkeparti (SVP)

De to jødiske organisationer sagde at de 'tager frygten i befolkningen for at ekstremistiske ideer vil kunne spredes i Schweiz alvorligt.'

Men at forbyde minareter er ingen løsning -- det giver muhamedanere i Schweiz en følelse at at være fremmedgjort og diskrimineret, ' sagde de.

Organiserede religiøse går sammen mod nationaltsindede

Den schweiziske regering og alle da andre større partier anbefaler vælgerne at stemme nej. I et historisk fremstød står lokale kristne, jødiske og muhamedanske ledere sammen om at afvise et forbud for minareter.

I september sluttede den katolske kirke sig til opfordringen til vælgerne om at afvise forbuddet.

Muhamedanismen er den næststørste religion i Schweiz efter kristendommen, med 310.000 tilhængere ud af en befolkning på 7,5 millioner.

Fire minareter er allerede blevet bygget og en femte er planlagt.

 

Oversat fra:

European Jewish Press 29 oktober 2009 - Jewish groups oppose push to ban minarets in Switzerland

Kommentar: I Israel er der en lang række diskriminerende love og regler der begrænser andre religioner end jødedommens udfoldelser. F.eks. er kristen mission forbudt. Racisme er udbredt og foregår med statens opbakning. Racistisk propaganda udspredes i USA betalt med iraelske statspenge. Hele Israels levetid har etnisk udrensning været praktiseret på forskellige måder. De schweiziske Jøder burde tænke på hvad der vil ske med Israel når verdenssamfundet begynder at kræve at Israel lever op til de samme 'standarder' der gælder i EU og USA. Og den dag er nok ikke langt om hjørnet, medmindre der sker noget skelsættende der kan standse det globale monster. [Ps. vær ikke så naiv at spørge hvad jøderne i Schweiz har med Israel at gøre]

Relateret:

Balder Blog 1 december 2009 - Schweiz: Anti Defamation League blander sig - Jøder kritiserer minaretforbud

Balder Blog 5 november 2009 - Anti Defamation League (ADL) støtter op om Copenhagen Climate Conference i bytte for censurlovgivning

Balder Blog 21 oktober 2009 - Henryk M. Broder langer ud efter Jødernes Centrale Råd og vil være præsident (Thilo Sarrazin)

Balder Blog 21 oktober 2009 - British National Party får uventet støtte fra jødiske kredse i racismesag

Balder Blog 9 september 2009 - Jødisk lobby ivrer for mere censur på EU-konference den 6 oktober

Balder Blog 17 juni 2009 - USA: Jødisk Organisation American Jewish Committee (AJC) får 2,7 millioner kroner for indvandringspropaganda

Balder Blog 23 marts 2009 - Britiske Jøder starter igen kampagne mod British National Party

Balder Blog 14 januar 2009 - Tyskland - Jødernes Råd holder med multikulti mafiaen (Roland Koch)

Balder Blog 5 august 2008 - Jewish leader, anti-Nazi League member and Labour councilor in Copenhagen joins the ‘far right' (Finn Rudaizky)

Balder Blog 10 april 2008 - Hvordan jødiske organisationer verden over arbejder for hate speech love, censur, og multikultur - ADL

Balder Blog 6 april 2008 - Bent Melchior og Bashy Quraishy bygger bro mellem jøder og muslimer

Balder Blog 23 marts 2008 - Jødiske og etniske organisationer i fælles krig mod Englands nationaltsindede parti BNP

Balder Blog - 9 februar 2008 - Latino-jødisk Koalition i USA – Jøderne allierer sig med de nye indvandrere

Balder.org - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - USA | Canada | England | France | Holland


Print Post