BBC's vicegeneraldirektør Mark Byford har bekræftet at Nick Griffin vil blive inviteret til Question Time igen, efter detaljer om hvordan det oprindelige program var ændret for at iscenesætte et angreb på lederen af British National Party.

Byford sagde at BNP's succes hos vælgerne og to pladser i Europa Parlamentet betød at partiet opfyldte de nødvendige kriterier for at blive inviteret til programmet.

Selvom Griffin ikke ville være på Question Time regelmæssigt, sagde Byford at han fra gang til gang kunne deltage fordi BNP 'ikke er bandlyst fra æteren'.

Nye detaljer - aftalt spil

 

Nye detaljer om hvordan sidste uges Question Time var blevet forvandlet til en time af 'Nick Griffin bashing' er kommet frem.

Omfanget af forberedelserne har klart overtrådt BBC's regler angående neutralitet og kunne nemt føre til juridiske konsekvenser, har mange observatører i medierne påpeget.

Visse mennesker var håndplukket til at være blandt publikum lige netop med det formål at stille de 'rigtige' spørgsmål. Disse mennesker blev 'tilfældigt' udvalgt af studievært David Dimbleby.

Dertil kommer at publikum var blevet specifikt instrueret før begyndelsen af programmet til at spørge 'heftige' spørgsmål og fik at vide at de måtte buhe så meget de ville. Publikum blev ikke som normalt tilfældigt udvalgt, men af en forud lavet liste af mennesker der var kendt som fjendtligt mod British National Party. Af 200 inviterede gæster var det kendt om otte at de var BNP-venlige.

Kort sagt, hele programmet har bevidst lagt op til at blive enormt politisk forudindtaget, hvilket alle sammen står i direkte modstrid til BBC's charter.

Ifølge rapporter i medierne 'lader det til at mange i publikummet er blevet hastet gennem udvælgelsesprocessen i et forsøg på at understrege Londons multikulturelle natur.'

Dertil kom at publikummet var blevet instrueret i at stille 'provokerende' spørgsmål, og værten David Dimbleby fortalte dem det var i orden at buhe.

 

Joel Weiner - Jewish Schoolboy - Question Time BBC
Joel Weiner: 'My ancestors, the concentration camps, the holocaust, how could you Nick!' - 'Gaza, 1,200 dead Palestinians, 300 children, burned with phosphorus, the Holodomor, the Bolshevist Revolution, Brooklyn, New Jersey, how could you Joel?

Internt BBC notat: 'Der findes ingen racer'

Bestillingsliste Question Time:
Pakistanere (ikke for mange; problematisk)
Negre mørk (tale engelsk uden accent)
Negre lys (mere britisk end en hvid)
Jødisk skoledreng (2 gen holocaustoffer)
Oldgammel Overlevende (helst i rullestol)
Unge smukke hvide piger (mange!)
Naive hvide britiske skoledrenge (søde)
En transseksuel (ikke alt for provokerende)
To lesbiske (ikke 'butch' typer!)
5 homoer (ingen kysseri i studiet)

Bemærkning: Vi kunne desværre ikke skaffe den oldgamle holocaustoverlevende. Samtlige er overbookede og får flere penge i USA end vi har råd til.

Bestilte jødiske skoledreng!

Den jødiske skoledreng Joel Weiner der spurgte Griffin om holocaust bekræftede at han havde ansøgt om at være med på Question Time for mere end et år siden, og blev kontaktet af BBC kun 24 timer inden optagelserne.

BBC benægter at have håndplukket aktivister eller potentielle ballademagere og sagde at dem der blev udvalgt blev selekteret fra en database der kun indeholdt dem der havde søgt om at være med til programmet inden Nick Griffins deltagelse var blevet bekræftet.

Men en indvandrer; Khush Klare der fik fri tøjler til at angribe Nick Griffin, fortalte medierne at han ikke en gang havde søgt om at komme med til programmet, og var blevet opsøgt kun 'et par dage inden programmet'.

Publikummerne bekræftede også at de fik udleveret et detaljeret huskeliste [crib-sheet] der ansporede dem til at stille spørgsmål der var 'kort, skarp, og provokerende'.

Ordet 'provokerende' var understreget i det dokument de fik udleveret inden de gik ind i studiet.

'Ifølge kilder har advokater der rådgiver BBC fortalt generaldirektør Mark Thomson at husreglerne angående uvildighed ikke var blevet overholdt i programmet, og at 'en ret til genmæle' muligvis er den eneste mulighed hvis BNP vælger at få en retsafgørelse angående BBC's overholdelse af sin egne regler om neutralitet.

 

Oversat fra:

BNP 25 oktober 2009 - BNP Leader “Will be Invited Back onto Question Time”

Relateret:

Flere forfalskede papirer; rapport renset for indvandrernes kriminalitet
Mail Online 27 oktober 2009 - Labour think-tank 'airbrushed link between migrants and crime in immigration report for Blair'.

Balder Blog 24 oktober 2009 - Konspirationsteoretikerne fik ret: Labour insider Andrew Neather afslører hemmelig dagsorden

Andrew Neather der har været meddelagtig i et gigantisk bedrageri overfor den britiske befolkning, går skamløst videre med sit forsvar for mere indvandring. Og selvfølgelig viser det sig at 'Englands skamfulde historie angående Jøder der flygtede fra nazisterne' er en del af alibiet. Og hvem var det der i 2.000 argumenterede for 'at slække på kontrollen', og derved lukke hundredetusinde nye kulturberigere ind? Det var Barbara Roche, ifølge Neather en østeuropæisk jødisk indvandrer. (Luk en Jøde ind i landet og få hundredetusinde muslimer med i købet!) Her et billede af Andrew Neather.
This is London 23 oktober 2009 - Don't listen to the whingers - London needs immigrants

Balder Blog 24 oktober 2009 - Nick Griffin i BBC's Question Time - Resultat; hver femte Brite vil nu stemme BNP! (Med alle videoerne!)

Daily Mail 26 oktober - The outrageous truth slips out: Labour cynically plotted to transform the entire make-up of Britain without telling us (Melanie Philips)

Times Online 24 oktober 2009 - Jewish Joel Weiner (17), son of a rabbi , tells how he seized the chance to catch out Nick Griffin

Angantyr har et interessant interview med paneldeltager Bonnie Greer der er kritisk overfor sine venstrefløjsvenner..
Angantyrs Hjørne - 25 oktober 2009 - Hvorfor venstrefløjen gør uklogt i at boykotte BNP

Politiken 23 oktober 2009 - Højrepolitiker på tv vækker britisk vrede (ritzau)


Print Post