Det russiske tankepoliti der er inspireret af den tyske model for undertrykkelse af reel historisk forskning og diskussion er begyndt at røre på sig. Lige som i hele den vestlige verden i øvrigt. 

  Mikhail Suprun - historiker
  Mikhail Suprun - historiker
  Gulag og Glemsel af Bent Jensen
 

Der er mange der har interesse i at undertrykke historisk forskning. Her er det ukrainske Jøder der ikke bryder sig om at sandheden om det ukrainske holocaust, også kendt som Holodomor', hvor om mod 10 millioner ukrainere bevidst blev sultet ihjel af Stalins lejetropper, der viser sig at være domineret af en hel del jødiske navne..

JTA: »En jødisk gruppe i Ukraine protesterer mod en kriminalsag med rødder tilbage til 'Den Store Hunger' der foregik i 1930'erne.

Landets efterretningsvæsen har startet en sag mod tidligere Sovjet-embedsmænd der er beskyldt for at have del i det ukrainske holocaust, der forårsagede døden for millioner af civile i Ukraine mellem 1932 og 1933. De fleste af navnene på listen med anklagede var jødiske.

Den ukrainske lovgiver Aleksandr Feldman, leder af det Ukrainske Jødiske Komite, sagde i sidste uge at det var 'en farce' at forfølge sagen. Alle dem der organiserede 'Den Store Hunger' er døde,' sagde han.«

En farce at forfølge sagen? Men hvad med historisk retfærdighed, og de op mod 10 millioner ofres minde, og hvad med anden-generations-overlevende (II), der stadigvæk må leve med deres forfædres traumer? Hvad med erstatninger? Og hvad med helt nøjagtigt at udpege gerningsmændene og lade hele historien for først gang i verdenshistorien få opmærksomhed i hele verden?' Hvad med en årlig 'Holodomor-dag?'

Jewish Telegraph Agency 15 juni 2009 - Jewish group objects to ‘Great Famine’ case¨

Se også: Martin Hohmann: Retfærdighed for Tyskland

Autoriteter beslaglægger forskningsmateriale om de kommunistiske koncentrationslejre ['gulags'] nær Nordpolen for at undertrykke beviser for politisk undertrykkelse.

Den russiske historiker Mikhail Suprun der undersøgte skæbnen af tyskere der var interneret i Sovjetunionen under og efter anden verdenskrig, blev sidste måned anholdt af agenter fra de russiske sikkerhedstjeneste FSB. Dette var de russiske autoriteters seneste angreb mod uafhængig historisk forskning i Stalinperioden.

Lejlighed ransaget arkiver beslaglagt

Supruns lejlighed blev ransaget, og hele hans personlige arkiv blev beslaglagt. Han er nu blevet sigtet for overtrædelse af love om privatlivets fred, og kan hvis han bliver dømt se frem til op mod fire år i fængsel. En maksimumsstraf der ligger 1 år under den som den tyske straffelov håndterer, mens man i Østrig kan komme mere end ti år i fængsel for at udbrede sig om historiske og filosofiske emner i offentligheden.

Suprun var i gang med at forske i tyskere der blev sent til de kommunistiske koncentrationslejre i Arktis.

'Jeg havde planlagt at skrive to bøger. Jeg har brug for to til tre år mere før jeg kan færdiggøre dem,' sagde Suprun til den britiske avis The Guardian i går.

Historikeren der beskrev sagen som 'absurd', sagde at han havde underskrevet en aftale med lokale politikere om ikke at sige mere om sagen.

Tabuiserede emner.... [I, II, III, IV]

Men anholdelsen har udløst opstandelse i Tyskland og blandt førende historikere. Dette sker samtidigt med at Kreml forsøger at rehabilitere Stalin og slår ned på uafhængig historisk forskning. Politisk undertrykkelse og ofre for koncentrationslejrsystemet er nu blevet tabuiserede emner. [..]

Supruns projekt blev udført i samarbejde med det tyske Røde Kors. Organisationen forsøger stadigvæk at forske i skæbnerne af tusinder af tyskere der blev deporteret til Sovjetunionen som krigsfanger og civile som rene slavearbejdere [hvilket Guardian glemte at fortælle]. Mange vendte aldrig tilbage. Det tyske Røde Kors sagde i dag at det var lamslået af nyheden om historikerens arrestation. 'Det er fuldstændigt uacceptabelt ', sagde Erica Steinbach, et højreorienteret parlamentsmedlem. [..]

Den russiske efterretningstjeneste FSB arresterede også en politiembedsmand der udleverede materiale fra det lokale indenrigsministerium til Suprun.

Blandt dokumenterne var en liste med navnene af 40.000 tyske koncentrationslejrsofre mellem 1945 og 1956 der var blevet deporteret til egnen omkring Arkhangelsk. Det beskriver detaljeret til hvilke lejre de var blevet sendt og om de overlevede. Politimanden; oberst Alexander Dudaryev er tiltalt for at have misbrugt sin position.

'Hvad vi ser er genfødslen af kontrol over historien', sagde Rauf Gabidullin, fra Arkhangelsks menneskerettighedsbevægelse. 'Flertallet af russerne har ingen anelse om omfanget af Stalins undertrykkelse. Dem der har magten er KGB. De vil ikke have at folk skal vide hvad deres KGB forgængere gjorde eller det enorme omfang.'

Meget mere i:

The Guardian 15 oktober 2009 - Russian historian arrested in clampdown on Stalin era

BBC News 16 oktober 2009 - Russia seizes Stalin-era research (by Rupert Wingfield-Hayes)

Barents Observer 2 oktober - Barents professor detained by FSB

Relateret:

Balder Blog 29 november 2009 - Censur: Polen indfører forbud mod kommunistiske symboler - Jøder protesterer

Louis Beam - The Holocaust As A Mechanism For Suppressing The Truth (About the real holocaust)

Balder Blog 7 marts 2009 - Rusland vil indføre statsautoriseret historieskrivning efter tysk forbillede

Balder Blog 11 oktober 2009 - Det armenske holocaust Tyrkeren Sadi Tekelioglu i diskussion med Michael Trangbæk

Balder Blog 3 oktober 2009 - Israels Benjamin Netanyahu fremlagde forfalskede historiske dokumenter for FN

Balder Blog 9 september 2009 - Jødisk lobby ivrer for mere censur på EU-konference den 6 oktober

Balder Blog 31 maj 2009 - Mark Rutte, formand for det hollandske liberale VVD vil afskaffe holocaust-benægter-love

Balder Blog 7 maj 2009 - Ved hjælp af Holocaust skal demokratiet afskaffes - EU vedtager særlov for at standse EU modstandere

Balder Blog 13 april 2009 - Status over fængslede og forfulgte dissidenter i Europa - Påsken 2009

Balder Blog 9 september 2010 - Slovenien: 700 ofre for 'antifascistisk' massakre fundet i massegrav i Prevaljeskoven

Balder Blog 5 april 2009 - Kroatien: Massegrav med 500 ofre for kommunistiske massakrer fundet ved Zagreb

Balder Blog 10 marts 2009 - Kommunismens ofre - Massegrav med tusindvis af lig fundet i Slovenien

Balder Blog 9 marts 2009 - Defiance - Hollywoodfilm om jødisk modstandsbevægelse udløser vrede i Polen

DESIP april 2007 - Holocaust and Holodomor - By Nicholas Lysson


Print Post