Dette er begyndelsen til enden for paragraf 13 og dens provinsielle [lokale] paralleller, og et stort nederlag for Canadas tankepoliti. Det er ikke kun en personlig triumf for Marc Lemire, men også en afgørende sejr for kampagnen af Ezra Levant, Macleans, undertegnede og andre for at befri Canada for denne afskyelige fornærmelse mod retfærdigheden. Mark Steyn

Den canadiske menneskerettighedskommission har afgjort at paragraf 13(1) , Canadas forhadte menneskerettigheds hatespeech-lov er en grundlovsstridig krænkelse af ytringsfriheden på grund af dens muligheder for straf.

 
  Marc Lemire
   
 
  Richard Warman
   
 
  Mark Steyn - Macleans
   
 
  Ezra Levant
   
 

Beslutningen der blev offentliggjort i morges af tribunalets formand Athanasios Hadjis vil muligvis fratage den canadiske menneskerettighedskommission dens ret til at forfølge had på internettet, som kommissionen tidligere har forsvaret indædt på trods af klager over censur.

Dette markerer også den første større svigt af paragraf 13(1) af den canadiske menneskerettighedslov [Canadian Human Rights Act], en anti-had-lov der blev skabt i tresserne for at imødegå racistiske telefoniske hotlines, som derefter blev udvidet i år 2001 til at inkludere hele internettet.

Loven blev de sidste ti år næsten kun udnyttet af én og samme klager, den i Ottawa bosatte aktivist advokaten Richard Warman.

Dagens banebrydende afgørelse er en sejr over Richard Warman for Marc Lemire, menneskerettighedsaktivist og webmaster af freedomsite.org som er en prominent person på den canadiske højrefløj, der blev støttet i sin konstitutionelt begrundede anfægtelse af paragraf 13 af det samme juridiske hold der i sin tid forsvarede menneskerettighedsaktivisten, forlægger og revisionisten Ernst Zündel.

Richard Warman påstod at indlæg på Marc Lemires hjemmeside der var skrevet af andre, forbrød sig mod paragraf 13, fordi de sandsynligvis ville kunne fornærme identificerbare grupper for 'had eller foragt'.

Marc Lemire svarede igen ved at anfægte selv lovens gyldighed, der sidst var blevet oprethold ved en tæt afgørelse af den canadiske højesteret i 1990 inden internettidsalderen.

Mr. Hadjis fandt at forfølgelse af paragraf 13(1) tilfælde 'ikke længere kan betragtes som kun helbredende, forebyggende og mæglende', men at loven snarere er blevet 'mere straffende af natur.'

Han citerede Richard Warmans krav om en bøde på 7.500 canadiske dollars. Richard Warman har vundet mere end en halv snes andre paragraf 13(1) tilfælde, af hvilke mange har ført til lignende bøder og lovgivningsmæssige restriktioner på internetaktivitet.

Denne kritik af en straffelov maskeret som en forebyggende [remedial] lov canadiske menneskerettighedskommission (CHRC) svarer til kritikken af Richard Moon, en juraprofessor som CHRC hyrede sidste år for at få en ekspertanalyse af dens online hatespeech-mandat. Hans råd var kort sagt at det ikke kunne gøres retfærdigt, og derfor ikke burde bruges i det hele taget..

Mr. Mr. Hadjis beslutning om at afvise loven som grundlovsstridigt på grund af dens straffemuligheder efterlader et centralt område af Canadas menneskerettigheder uafklaret og sparker den varme kartoffel videre til regeringen og den canadiske menneskerettighedskommission CHRC, der kan anke afgørelsen til højesteret.

Richard Warmans sag blev bakket op af CHRC, og forskellige lobbygrupper støttede sagen og paragraf 13.

Mr. Hadjis afviste Richard Warmans klager på alle undtaget et punkt, en artikel der hedder 'AIDS Secrets'. Han fandt at dette indlæg var imod paragraf 13(1) . Men han fandt også at loven med sin trusler om straf, så som et påbud om at standse de diskriminerende budskaber eller betale bøder op mod $10.000 canadiske dollars krænker Marc Lemires grundlovssikrede ret til ytringsfrihed, og nægtede derfor at udstede noget påbud imod ham.

'Da en formel erklæring af ugyldighed af paragraf 13(1) ikke er et middel der står til tribunalets rådighed, vil jeg simpelthen nægte at benytte dens muligheder i sagen mod Marc Lamire, og jeg vil ikke udstede nogen påbud mod ham,' skrev Mr. Hadjis

National Post 2 september 2009 - Hate speech law unconstitutional: rights tribunal (Joseph Brean)

Kommentar: Beretningen i National Post nævner ikke at den berygtede Hr. Richard Warman selv har været under anklage for at have brugt falske identiteter og endda havde hacket sig ind i sagesløse folks computere for at skrive hadefulde indlæg på højreorienterede hjemmesider med det formål at provokere til 'hate speech' som han efterfølgende ville kunne bruge i sin kampagne for at lukke uønskede hjemmesider ned og styrke censurpresset på Internettet.

Relateret:

The Telegram 18 august 2009 - Nasty Internet jokes poor subject for Canada's 'mad' anti-hate legislation


Glæde hos Ingrid Zündel

Ingrid Zündel der er gift med den verdensberømte ytringsfrihedsforkæmper og revisionist Ernst Zündel var ekstatisk efter meddelelsen og opfatter retsafgørelsen som en sejr for den kamp hun og Ernst Zündel har kæmpet. (forkortet)

Marc Lemire ytringsfrihedsforkæmper og computergenie har vundet et afgørende slag mod det modbydelige Menneskerettigheds Tribunal og dets politiske medløbere.

  Ernst Zündel
  Ernst Zündel

Den canadiske hatespeech-lov kendt som paragraf 13(1) er i dag blevet erklæret grundlovsstridigt. Denne lov blev brugt mod Ernst Zündel i hans fem år lange juridiske kamp for at beskytte ytringsfrihed på internettet.

Ernsts advokat fra den gang, Barbara Kulaska, der var medvirkende til dagens sejr gjorde det meste af det juridiske arbejde som assistent for Marc Lemire, det samme gælder Zündels tidligere advokat Doug Christie, og andre.

Dagens sejr betyder at Ernst blev juridisk chikaneret og forfulgt i over to årtier gennem alle de forskellige retter og høringer fra Menneskerettighedstribunalet i Canada på baggrund af tre grundlovsstridige love; den 'lov om falske nyheder' [False News law] (blev erklæret grundlovsstridigt og blev afskaffet i 1992), loven om den nationale sikkerhed [National Security Act tilsvarende den danske terrorlov!] (blev erklæret grundlovsstridigt og blev afskaffet i 1992) efter Ernst Zündels udlevering til Tyskland i 2005, og nu hate-speech-loven!

Ernst Zündel smægter stadigvæk i fængsel

Bliver det også ham der får renset ud i Tysklands undertrykkende censurlove?

Ingrid Zündel

 


Relateret:

Hadjis is no wild-eyed civil libertarian. In the recent past, he himself has convicted people under this same law. And, before Jean Chretien appointed him to the tribunal, Hadjis was the boss of one of Montreal's largest multicultural lobby groups, which thrived on ethnic identity politics. But even Hadjis has had enough of the human rights industry and their fetish for political correctness. He ruled that allowing Canadian citizens to express offensive ideas is preferable to living under a government that prosecutes people for expressing those ideas. As of yesterday, it's no longer illegal to write politically incorrect things on the Internet. Now it's illegal to prosecute someone for it. The federal government had six lawyers on the case--four from the CHRC and two from the Justice Minister's office. And there were five lawyers intervening on behalf of Canada's tax-subsidized Jewish groups, the B'nai Brith, the Simon Wiesenthal Center and the Canadian Jewish Congress (CJC).
National Post 3 september 2009 - Ezra Levant: It's a great day for freedom of speech

Steyn Online 2 september 2009 - The Lemire decision

Balder Blog 19 marts 2009 - Mike O'Farrell Joyin for Goyim - Judeokratiets velsignelser & Mark Steyn

Balder Blog 27 november 2008 - Fordi jeg er Jøde: Menneskerettighedskommissionens klage mod Ezra Levant frafaldet

Balder Blog 11 juli 2008 - Vigtig sejr for ytringsfriheden i Canada - Klage over Maclean’s afvist (Mark Steyn)

Balder Blog 18 juni 2008 - Canada - Jøder og censur, af Ezra Levant 15. juni 2008

Balder Blog 20 februar 2008 - Falske hatecrimes begået af førende Canadisk ‘antiracist’ Richard Warman

Balder Blog - 9 februar 2008 - Ezra Levant: Jeg giver Jøderne skylden

Balder Blog - 4 marts 2007 - Tankeforbryder Ernst Zündel får 5 års fængsel i Tyskland

Balder Org - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Canada


Print Post