'Den svenske regering skjuler sig under dække af ytringsfriheden,' sagde han, 'men da karikaturerne der forestillede profeten Muhammed blev publiceret, sendte den svenske regering et protestbrev til den danske præsident.'

 
  Avigdor 'Yvette' Lieberman
  Hvor ironisk: At høre den jødiske ekstremist Lieberman, fhv. medlem af den ekstremistiske racistiske Kach-bevægelse fordømme et land der ærer Nationalsocialisten Knut Hamson på et møde på et universitet; Ariel University, der er opkaldt efter krigsforbryderen Ariel Sharon. Avigdor vil gøre, og Sharon ville med glæde have gjort det samme med Palæstinenserne som Adolf Hitler beskyldes for at ville gøre med Jøderne, såfremt de havde mulighed for det. Det er jødisk chutzpah når det vil noget. Mon ikke Nordmændene får let ved at sætte ham på plads? Hvad med et æresdoktorat til Jostein Gaarder f.eks., eller at opkalde et universitet after Knut Hamson?
  Sverige på godt og ondt
  Sverige kan kritiseres for mangt og meget, men vi må erkende at landet i en del tilfælde har udvist mere rygrad og vilje til at opretholde sin suverænitet end det følgagtige officielle Danmark. Således afviste Svenskerne på trods af deres store had mod nationale kræfter, og ikke mindst mod Nationalsocialister, at udlevere den hovedmistænkte i 'Nazimusik-sagen' til jødelydstaten Tyskland. For nyligt afviste svenskerne også at lade en TV-ansat der havde medvirket ved det berømte interview med den katolske biskop Richard Williamson afhøre af det tyske politi, der stadigvæk forsøger at få fat på Williamson for hans udtalelser om holocaust.

Midt i de eskalerende spændinger mellem Israel og Sverige beskyldte udenrigsmister Avigdor Lieberman i søndags et andet skandinavisk land; denne gang Norge for at promovere antisemitisme.

Israel og Sverige har været viklet ind i en diplomatisk krise i denne uge efter den svenske avis Aftonbladet trykte en artikel der antydede at soldater fra den israelske hær havde 'høstet' organer fra dræbte Palæstinensere.

I søndags udvidede Lieberman sin kritik til Norge for at have fejret fødselsdagen af den berømte nationalsocialistiske sympatisør, forfatteren Knut Hamsun.

'Jeg blev forbavset over den norske regerings beslutning om at fejre den 150. fødselsdag af Knut Hamsun, der beundrede Nationalsocialisterne,' sagde Lieberman til studenter på Ariel Universitetet. 'Han gav sin Nobelpris i litteratur som han fik i 1943 til Josef Goebbels, og roste i en nekrolog Hitler som en forkæmper for menneskeheden.'

Men udenrigsministerens kritik af det skandinaviske land endte ikke der.

'Jeg husker at ved DurbanII-konferencen, den norske regerings repræsentanter var blandt de få der ikke forlod salen [under præsident Ahmadinejads tale], og i dag forstår jeg at det ikke var en tilfældighed,' sagde Lieberman, refererende til sidste aprils FN antiracismekonference der blev kritiseret for at have været forudindtaget mod Israel. Hvor lavt kan man synke?

Med hensyn til kontroversen over den svenske artikel, sagde Lieberman at 'det mest irriterende' var at den svenske ambassade i Israel fik en reprimande af den svenske regering for at have fordømt påstandene der blev fremført i artiklen.

'Ambassadøren fortsatte traditionen som Raoul Wallenberg stod for (den svenske diplomat der reddede Jøder) imod den svenske regerings officielle position under anden verdenskrig,' sagde han.

'Den svenske regering skjuler sig under dække af ytringsfriheden,' sagde han, 'men da karikaturerne der forestillede profeten Muhammed blev publiceret, sendte den svenske regering et protestbrev til den danske præsident.'

 

 

Frit oversat efter:

Haaretz 23 august 2009 - Avigdor Lieberman accuses Norway of promoting anti-Semitism


 
  Palæstinensiske ofre (klik forstør)
 

Avigdor Lieberman, født i 1958 som Evet Lieberman i Moldova, der den gang hørte ind under Sovjetunionen, hvor han har en fortid som udsmider i natklubber, hvor han var kendt under øgenavnet 'Yvette'.

Han udvandrede til Israel i 1978, og er for tiden udenrigsminister og vice-statsminister i Benjamin Netanyahus regering, og leder af det ekstremistiske Yisrael Beiteinu, hvis vælgerkorps hovedsageligt består af indvandrere fra Østeuropa.

Lieberman bor i en jødisk bosættelse på den besatte vestbred.

Efter han indvandrede fra Sovjetunionen var han først medlem af den racistiske jødiske ekstremistbevægelse Kach.

Han er for tiden under anklage for korruption hvor bl.a. en del familiemedlemmer er indblandet.

Moldova er et af de fattige lande i Østeuropa hvorfra menneskehandlere ofte rekrutterer piger til prostitution i blandt andet Israel.

DR Deadline 24 august om kontroversen mellem Israel og Sverige om Aftonbladets artikel
Del 1 af 2 Interview med Benny Dagan, israelsk ambassadør, samt
Carl Bildt, Frederik Reinfeldt, Daniel Hershkowitz, Isaac Herzog
 
DR Deadline 24 august om kontroversen mellem Israel og Sverige om Aftonbladets artikel
Del 2 af 2, Anders Jerichow interviewes af Adam Holm

Kommentar: Jerichow udlægger det sådan at palæstinenseren i artiklen; Bilal Achmed Ghanan angiveligt skulle være dræbt, for at tjene som organdonor. Jeg mener ikke dette er korrekt, og at beskyldningerne går ud på at palæstinensere der af andre årsager var blevet dræbt, derefter udnyttedes som ufrivillig organdonor.

Dette gør selvfølgelig beskyldningerne både mindre alvorlige men også mere sandsynlige. Jerichow snakker også om dette ene, 17 år gamle eksempel, men jeg mener nu at huske at slige beskyldninger er blevet fremsat i flere tilfælde.

Jeg mener nu også at artiklen bygger på et meget spinkelt grundlag, men på
den anden side tror jeg ikke det er særligt usandsynligt at organer fra dræbte palæstinensere og andre af og til er blevet brugt som reservedele. Der går hvis jeg husker rigtigt også en historie om vist nok en britisk FN-soldat hvis forældre har beskyldt israelerne for at have fjernet organer.

 
Organhandel Aftonbladet - Israel og Sverige i konflikt om ytringsfrihed
DR Udland 20 august 2009 - Vært: Erkan Özden
 
Organ-artikel gør Sverige upopulær i Israel
DR TV-avisen 23 august 2009

Relateret:

English translation of Aftonbladet's article by Donald Boström
Occidental Observer - 'Organs looted from our sons': Palestinians accuse the Israeli army of selling the organs of its victims

The Local 26 august 2009 - Aftonbladet
row: Israel will not get its apology

Palestine Think Tank 24 august 2009 - Kawther Salam - The Body Snatchers of Israel

Dansk Berlingske Tidende 24 august 2009 - Sverige afviser israelsk krav (Nicolai Raastrup)

Dansk Politiken 24 august 2009 - Israel kræver svensk fordømmelse af artikel

Ynet 23 august 2009 - Swedish daily publishes second article on 'IDF organ harvesting'

Aftonbladet 23 august 2009 - Aftonbladet 23 august 2009 - Det var veckan då världen blev galen

Aftonbladet 21 august - Granska Israel! (Åsa Linderborg)

Dansk Politiken 21 august 2009 - Sverige vil ikke bøje sig for Israel (Aftonposten artikel om israelsk organrøveri - se også Dwek-sagen med rabbinerne i New Jersey)

Dansk Politiken 19 august 2009 - Israelere tordner mod svensk avis (Aftonposten artikel)

Second Opinion 19 augsust 2009 - Donald Boström: Israel har inte förstått artikeln (Hanna Navier)

Aftonbladet 17 august 2009 - Våra söner plundras på sina organ (Donald Boström)

Haaretz 19 august 2009 - Top Sweden newspaper says IDF kills Palestinians for their organs (af Morten Berthelsen and Barak Ravid)

Balder Blog 9 august 2009 - USA: Jøder raser mod Obama over frihedspris til israelkritiske Mary Robinson

TV2 Norge 4 august 2009 - Jødisk kritikk mot Hamsun-markering

Balder Blog 26 juli 2009 - USA: Film om mordet på Rachel Corrie skaber splid på jødisk filmfestival

Christopher Hitchens 23 februar 2009 - Avigdor Lieberman's Chutzpah

Balder Blog 11 marts 2009 - Politiet i Tel Aviv jagter hovedmand i kvindehandler-netværk

Times Online 7 februar 2009 - Ex-bouncer Avigdor Lieberman muscles his way into Israeli politics

Balder Blog 25 november 2008 - Jødiske ekstremister Efraim Zuroff og Zvi Mazel starter hadkampagne mod Skandinavien

Fra Aftonposten 11 august 2006 - Jostein Gaarder God's chosen people

Aftenposten 11 august 2006 - Guds utvalgte folk (af Jostein Gaarder)

Forspillet - Jødisk ledet organhandel og pengevask med forbindelser til Israel:

Balder Blog 30 juli 2009 - New Jersey: Svindelrabbiner Israel Dwek erklærer FBI informant-søn for død

Balder Blog 25 juli 2009 - Korruptionsskandale: Organhandler Levy-Izhak Rosenbaum allerede i FBIs søgelys siden 2002

Balder Blog 24 juli 2009 - Tre borgmestre og fem rabbinere arresteret for korruption, pengevask, og handel med organer

Balder Blog 14 maj 2008 - Postville Iowa, Agriprocessors, Sholom Rubashkin - USA’s største Kosher slagteri producerede metamfetamin og misbrugte underbetalt illegal arbejdskraft ledet af rabbinere

Balder Blog 27 december 2007 - Ledere af de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask


Print Post