Update: Muslimer i Holland fik bøde på 2500 Euro for 'tegning der benægter holocaust', som Troels Heeger og Søren K. Villemoes skriver den 20 august 2010

Troels Heeger og Søren K. Villemoes blog 20 august 2010 - Hollandsk gave til ekstremister

European Jewish Press 20 august:

Hollandske anklagemyndigheder fandt holocaust karikatur strafbar

 
Strafbar i Holland (AEL karikatur)  
 
Tilladt i Holland & England  
 
Strafbar i England  

De hollandske anklagemyndigheder afviste i tirsdags at anlægge sag mod højreekstremisten Geert Wilders for at have distribueret Muhammed-karikaturerne.

Men de fandt at en holocaust-karikatur i en anden sag var strafbar.

Anklagemyndighederne havde modtaget klager over Wilders der havde reproduceret kontroversielle danske karikaturer af profeten på sin hjemmeside, og ligeledes havde udstillet dem i et TV-program.

Anklagemyndighederne havde også gået klager over to karikaturtegninger på den Arabisk-europæiske Ligas (AEL) hjemmeside, hvoraf én angiveligt viser Jøder der benægter holocaust..

Udspredelse af de danske karikaturer var ikke strafbart, sagde anklagemyndighederne i en meddelelse.

Ikke strafbar:

'Karikaturerne handler om profeten Muhammed men siger ikke noget om Muslimer. Ingen af karikaturerne er fornærmelig for Muslimer eller bidrager til had, diskrimination eller vold mod Muslimer.'

Strafbar:

Holocaust-karikaturen 'er strafbar fordi den fornærmer Jøder på baggrund af deres race og/eller religion.'

AEL er gået med til at fjerne karikaturen fra sin hollandske hjemmeside blev der sagt i meddelelsen. 'Hvis de samarbejder, vil anklagen blive droppet provisorisk.'

Muhammedtegningerne blev oprindeligt vist i danske aviser i september 2005, og forårsagede protester over hele den muslimske verden. Fem mennesker døde i Pakistan under protester i 2006.

I en separat undersøgelse risikerer Wilders forfølgelse for at opildne til had mod Muslimer ved at komme med udtalelser hvor i han sammenligner Islam med Nazisme.

Wilders lavede en 17 minutter lang film, 'Fitna', som de Forenende Nationers øverstkommanderende Ban Ki-moon har kaldt 'frastødende anti-islamisk'.

Da filmen blev præsenteret sidste år afstedkom dette også protester i muslimske lande.

 

 

Oversat fra:

European Jewish Press 20 august 2009 - Dutch prosecutors found a Holocaust-denying cartoon was punishable


 
  Anne Frank (t.h.) i seng med Hitler
(Tilladt i Holland)

Fra avisen Algemeen Dagblad forlyder det at den også af AEL publicerede karikatur der viser Anne Frank i seng med Hitler var tilladelig. Avisen omtaler også sagen mod Gregorius Nekschot, der stadigvæk er i undersøgelsesstadiet. Nekschot blev arresteret den 13. maj 2008 af et bevæbnet swatteam.

Algemeen Dagblad 18 august 2009 - Geen vervolging om cartoons

Kommentar: Det kan være vi har smagsdommere i Danmark, men i Holland skal man åbenværet være gourmetdommer for fortsat at kunne skelne mellem den ene og den anden ytring der enten er eller ikke er tilstrækkeligt fornærmende for en eller flere gruppers følelser.

Hvorfor ikke opretten en forhånds-censurkommission, så folk kan gebærde sig uden angst for forfølgelse for den ene eller den anden gummiparagraf?

Opdatering: NRC Handelsblad rapporterer at AEL, der havde indgået en aftale med anklagemyndighederne om at fjerne holocaustkarikaturen fra sin hjemmeside har lagt billedet op igen. Karikaturen viser ifølge NRC two Jøder der opfinder tal angående holocaust. AEL formand Abdoulmouthalib Bouzerda anklager anklagemyndighederne for dobbelte standarder:

'Set i lyset af beslutningen om ikke at interpretere Muhammedkarikaturen som krænkende for Muslimer, er beslutningen om at AEL-karikaturen giver anledning til strafforfølgelse er uforståelig.'

'AEL påstår at karikaturen ikke udtrykker organisationens synspunkter, og ikke er bragt for at krænke nogen speciel gruppe. Anklagerens kontor siger at hvis AEL undlader at fjerne karikaturen fra dens hjemmeside indenfor to uger vil sagen blive forfulgt videre.

NRC Handelsblad 20 august 2009 - AEL puts Holocaust cartoon back on its website

Relateret:

AEL nægter at fjerne tegningen - Holland rejser tiltale mod en arabisk organisation, der offentliggjorde en anti-jødisk tegning i protest mod de danske Muhammed-tegninger.
Politiken 2 september 2009 - Svar på Muhammedtegninger udløser retssag

Balder Blog 12 juli 2009 - England: Simon Sheppard og Steven Whittle 4 år og 10 måneder for holocaust-karikaturer

Balder Blog 5 juni 2009 - Holland: VVD’s Mark Rutte’s plea for more freedom of expression in the Netherlands - transscript 

Balder Blog June 3, 2009 - Holland - Holocaust controversy - former party leader Bolkestein supports Rutte’s free speech advocacy 

Balder Blog June 3, 2009 - Denial of the Holocaust in Holland - The judicial aspects

Balder Blog 31 maj 2009 - Mark Rutte, formand for det hollandske liberale VVD vil afskaffe holocaust-benægter-love (Den konservative EU-kandidat Peter Norsk ønsker indførelse af holocaustbenægter lovgivning! mm.)

Abe Foxman: New hate crime laws will prevent this type of anti-semitic satire
Balder Blog 4 juni 2009
- Antisemitisk cartoon - ADL of B’nai B’rith stødt over Doonesbury tegner Trudeaux

Balder Blog 30 juli 2008 - LICRA Jødisk ‘anti-racistisk’ organisation trækker fransk bladtegner Siné i retten

Balder Blog 11 oktober 2008 - Balder sagde det, nu kan Asger Aamund også se det (muslimsk censur efter jødisk forbillede)

Balder Blog 5 februar 2009 - Video - Cartoonist Gregorius Nekschot interviewed by Danish and Norwegian TV

Balder.org June 10, 2008 - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Holland

Balder Blog 9 juni 2008 - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Britain

Balderorg - Index - Kurt Westergaard, Muhammed Cartoons, Wilders, Interviews Videos, Transcripts, etc.

 


Print Post