Protester mod den tidligere irske præsident, der ifølge kritikere er anti-israelsk, kunne blive problematisk for præsident Obama.

 
  Mary Robinson Irland
Presidential Medal of Freedom
 
  Abraham Cooper - Rabbiner Wiesenthal
 
  Obama lovede mere Mælk og Honning
 
  Den nye Haman - Ahmadinejad
 
  Those were the days my friends, Jews thought they'd never end, we'd own Barack, forever and a day. He'd fight the wars we choose, but now he's on the loose, for things have changed, his love has gone away....
 
  Tommy Vietor til højre
 
Mary McAleese President Irland
  Endnu en af de fæle irske antisemitter
 
  Lee Rosenberg fra AIPAC - til højre
 
  Tom Lantos - Hillary Rodham Clinton
 
  Contract with God Obama

Jødiske grupper fordømmer Obamas valg af Irlands Mary Robinson for udmærkelse

Washington 7 august 2009: Jødiske Kongresmedlemmer og lobbygrupper protesterer mod præsident Obamas beslutning om at hædre den tidligere irske leder Mary Robinson med den Præsidentielle Frihedsmedalje [Presidential Medal of Freedom]. De siger at Mary Robinson i en lang række tilfælde har leveret alvorlig kritik af Israel.

Prisuddelingen afstedkom den første kritik af Obama fra den mægtige American Israel Public Affairs Committee, bedre kendt som AIPAC, en organisation som han bejlede til under sidste års valgkamp. Jødiske organisationer i USA har indtil videre stort set støttet præsidenten.

Men tildelingen af prisen til Mary Robinson er den seneste af en række uenigheder med Obama, og nogle jødiske ledere bliver mere og mere skeptisk over hans manglende engagement til fordel for Israel.

I sidste måned modtog Obama jødiske ledere ved et møde i Det Hvide Hus der havde til formål at mindske spændingerne angående hans uenighed med Israel over de jødiske bosættelser på Vestbredden og en vedvarende bekymring over hans udstrakte hånd til den muslimske verden.

I torsdags havde adskillige medlemmer af Kongressen, derunder to jødiske Demokrater, dadlet hans beslutning om at tildele Mary Robinson USA's højeste civile æresbevisning under en ceremoni i Det Hvide Hus der efter planen skulle afholdes på onsdag.

Blandt deres bekymringer var hendes rolle som de Forenede Nationers højkommissær for menneskerettighederne under Verdenskonferencen mod Racisme der blev afholdt i Durban, Sydafrika i 2002.

USA og Israel trak sig fra konferencen på grund af indvendinger mod en erklæring der blev vedtaget på konferencen, hvori Israel blev beskyldt for racisme i landets behandlinger af Palæstinenserne.

Abraham Cooper, vicepræsident af Simon Wiesenthal Centeret og et medlem af, den jødiske repræsentation på konferencen, sagde i torsdags at Robinson 'tillod at konferencen blev kapret af ekstremister der ikke var interesseret i fred.'

Episoden degraderede ifølge Cooper den globale kamp for menneskerettighederne, og lagde op til den anden racismekonference der blev afholdt i foråret, hvor den iranske præsident  Mahmoud Ahmadinejad, en stor modstander af den israelske stat, der har sat spørgsmålstegn ved holocaust.

Robinson 'havde simpelthen ikke modet til at blande sig i diskussionen, og sige at det ikke kunne være på denne måde,' sagde Cooper. 'Hun er en rar kvinde og et godt menneske, men det at man vil det bedste er ikke en grund til at modtage vores nations højeste udmærkelse.'

Robinson, Irlands præsident fra 1990 til 1997, sagde i denne uge til irske journalister at beskyldningerne ikke havde noget på sig og forklarede kontroversen med 'en masse intimidering fra visse elementer i det jødiske samfund.'

'De intimiderer mennesker der forsøger at adressere den alvorlige situation i Gaza og på Vestbredden,' fortalte hun til en radiokanal, ifølge en beretning i avisen Belfast Telegraph.

Det jødiske medlem af Repræsentanternes Hus (Nevada) Shelley Berkley, sagde i torsdags at 'de forudindtagede angreb mod staten Israel er dybt foruroligende, og hendes plettede ry for den slags handlinger kan ikke udviskes ved at tildele hende den Præsidentielle Frihedsmedalje.'

Berkley gav Robinson skylden for 'meget ladede anti-jødiske angreb mod Israel og dets tilhængere' ved konferencen i 2002', og sagde at hendes handlinger 'fortjener at blive fordømt.'

En anden jødisk Demokrat, Representative Eliot L. Engel fra New York, sagde til Jewish Telegraphic Agency (JTA) at tildelingen af den Præsidentielle Frihedsmedalje til Robinson var 'a screw-up' og 'en fejl'.

En talsmand for det Hvide Hus, Tommy Vietor bakkede op om præsidentens beslutning, og kaldte Mary Robinson en historisk nøglefigur.

'Mary Robinson var den første kvindelige præsident af Irland, som vi ærer som en prominent korsfarer for kvinders rettigheder i Irland, og rund om i verden,' sagde Vietor. 'Hun har viet sin karriere til menneskerettigheder og arbejder på at forbedre en ufuldkommen verden.'

'Som med enhver offentlig person er vi ikke nødvendigvis enige med enhver udtalelse hun nogensinde har ytret,' sagde Vietor, men det er åbenlys at hun har arbejdet for forandring, og har været en forkæmper for det gode.'

Alligevel ser kontroversen ud til at vokse

Palæstinensernes lidelser gennem 60 år må ikke sammenlignes med 'Holocaust'

Det Jødiske Verdenskongres [World Jewish Congress] beskyldte Robinson i torsdags for 'at godkende palæstinensisk vold som legitim politisk aktivitet, og den horrible sammenligning af holocaust med palæstinensernes lidelser'. Han tilføjede at Robinsons bestræbelser gennem tiden 'gør hende uegnet til at modtage nationens højeste udmærkelse.'

Kritikken fra American Israel Public Affairs Committee, eller AIPAC, der opfordrede præsident Obama til 'kraftigt, fuldstændigt og offentligt at tage afstand fra Robinsons synspunkter angående Israel,' var specielt problematisk for præsidenten.

Da han stadigvæk var kandidat, holdt han velmodtagne taler for organisationen, og præsenterede sig selv som en indædt støtte til Israel.

AIPAC's nye præsident, Lee Rosenberg er en ven fra Obamas tid i Chicago, og var en vigtig pengeindsamler under valgkampen'

Robinsons forsvarere peger på en artikel hun i 2003 skrev for New York Times, hvori hun beklagede stigningen af antisemitismen i Europa, og de bemærker at hun under racismekonferencen i 2001 viftede med en folder der indeholdt antisemitiske karikaturer og erklærede, 'Jeg er Jøde'.

Men kritikere henviser til en rapport der blev lavet af det nu afdøde medlem af Repræsentanternes Hus, Tom Lantos [en dedikeret forkæmper for hate speech love og amnesti for illegale imigranter] fra Californien, en holocaustoverlevende, der sagde at Robinsons opførsel 'efterlod vores delegation i dybt chokeret og bedrøvet' på grund af udtalelser hvori hun 'nægtede at afvise den forskruede ide at det som blev begået imod Jøderne var tilsvarende den smerte Palæstinenserne havde måttet lide i Mellemøsten.'

 

 

Frit oversat fra:

Chicago Tribune 7 august 2009 - Jewish groups decry Obama's choice of Ireland's Mary Robinson for award

 

 

 

TV2 12 august 2009
USA: Obama uddeler frihedsmedalje til Desmond Tutu, Ted Kennedy, Mary Robinson
13 august 2009 - TV2 omtaler prisuddelingen men ikke et ord om kontroversen!
 

Flere aktuelle jødiske censurønsker:

Dansk Politiken 21 august 2009 - Sverige vil ikke bøje sig for Israel (Aftonposten artikel om israelsk organrøveri - se også Dwek-sagen med rabbinerne i New Jersey)

Dansk Politiken 19 august 2009 - Israelere tordner mod svensk avis (Aftonposten artikel)

TV2 Norge 4 august 2009 - Jødisk kritikk mot Hamsun-markering

Judicial inc. - Canadian PM Harper Won't Attend Medal Ceremony (Zionistlakaj Harper modsætter sig posthum udmærkelse til den canadiske FN soldat Hess-von Kruedener der blev skudt af israelske styrker)

Relateret:

Daily Journal 7 august 2009 - Obama's popularity falling among Jews

Mary Robinson fik i 2002 overrakt Sonningprisen af rektor Linda Nielsen fra Københavns Universitet
Københavns Universitet - Sonningprisen

Grupper i den jødisk-amerikanske elite – organiseret i bl.a. Anti-Defamation League og andre pro-zionistiske organisationer – var tilbageholdende med at tale om holocaust, men det ændrede sig efter Seksdageskrigen, Israels angreb i 1967 på sine arabiske naboer. Holocaust og begrebet antisemitisme blev fra krigen i 1967 brugt som våben i støtten til en aggressiv zionistisk ekspansionspolitik i Palæstina.
Dansk Raapil 7 august 2009 - Hilberg, Finkelstein og Gaza

Balder Blog 28 oktober 2008 - Jødisk ejede bankers enorme bidrag til Obamas valgkamp

Balder Blog 2 marts 2009 - Strange bedfellows - Protests against the coming Durban II conference

Balder Org 10 juni 2008 -Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Ireland

Balder Blog 22 januar 2008 - Irland: Wiesenthal Centerets griske afpresningsforsøg fordømmes af præsident Mary Mcaleese

Balder.org - 19 mart 2007 - At Tæmme den Jødiske Drage - AIPAC i offentlighedens søgelys


Print Post