USA: Levy Rosenbaum blev meldt til FBI af antropolog Nancy Scheper-Hughes i 2002.

 
  Levy-Izhak (Issac) Rosenbaum - Rabbi
  'Han overbeviste en donor om at sælge sin nyre for $10.000. Derefter solgte Rabbi Levi Yitzchak Rosenbaum nyren til dem der havde brug for den for $160.000.'
 
  Rasende Jøde truer pressen (se video)
 
  Deal Yeshiva
   
 
  Nancy Scheper-Hughes - Organs Watch
 

Israel er måske verdens største importør af vitale organer fra andre lande, i forhold til dets størrelse. Antallet af donorer er en femte del af det europæiske gennemsnit, derfor henter de organer i andre lande. Den jødiske diaspora (udspredelse i verden) giver et effektivt platform for at organisere organ-indkøb rund om i verden. Den israelske regering støtter det ved at betale op mod 80.000 US dollars til israelere der rejser til andre lande for at købe et organ. Forhandlerne averterer åbenlyst deres tjenester via israelsk radio og israelske aviser.183 More: Organ Selling, Organ Theft

Levy Rosenbaum fra Brooklyn der blev anholdt torsdag den 23 juli for sortbørshandel med menneskelige organer blev allerede for flere år siden identificeret af FBI som værende en vigtig person i den globale handel med organer.

Levy-Izhak Rosenbaums navn, adresse og telefonnummer blev overdraget til en FBI agent ved et møde på Roosevelt-hotel i Manhattan af en prominent antropolog, der har studeret og dokumenteret den illegale organhandel i mere end ti år.

Nancy Scheper-Hughes fra University of California, Berkeley, var og er meget klar i mælet angående Rosenbaums rolle i organhandler-netværket.

'Han er hovedmanden i USA af en internationalt netværk af organhandlere, ' sagde hun.

Blandt hendes kildr er en mand der begyndte at samarbejde med Rosenbaum, i den tro at han var med til at hjælpe mennesker i desperat nød. Derefter så manden donorerne, eller for at være mere specifik; sælgerne, der blev fløjet ind fra forarmede lande som Moldova.

'Han sagde at det det var skrækkeligt. Disse mennesker blev hentet og de vidste ikke en gang hvad de skulle gøre, de ville hjem og græd, ' sagde Scheper-Hughes.

Manden kaldte Rosenbaum 'et udyr' der kunne trække en pistol som han tilsyneladende havde tilladelse til at bære og fortalte sælgerne: 'Du er her. En aftale er en aftale. Nu giver du os en nyre eller du kommer aldrig hjem.'

Scheper-Hughes følte at hun skulle standse Rosenbaum, og hun mødtes med FBI.

"Jeg tænkte altid på det som mit Dick Tracy øjeblik," sagde hun i tordags.

Hun ventede og ventede på at der skulle ske noget. FBI har måske fulgt hentydninger fra udenrigsministeriet [State Department], der afviste organsmugleri som en konspirationshistorie.

'Det ville være umuligt at skjule en organisation af illegale organhandlere, ' kunne man læse i en rapport fra udenrigsministeriet i 2004.

Scheper-Hughes var mere heldig i Brasilien og i Sydafrika, hvor politiet bekræftede hendes angivelser og handlede beslutsomt.

Organdonererne var fattige fra Østeuropa

Men netværket blev ved med at operere andre steder. Scheper-Hughes besøgte landsbyer i Moldova hvor, '20 % af mændene blev forført til at blive nyredonorer i den samme kriminelle operation.'

Tilbage i Brooklyn, havde Rosenbaum fortsat travlt. Han blev kontaktet af en FBI-informant der introducerede Rosenbaum til en civil agent, der lod som om hun ville købe en nyre for sin onkel.

'Jeg har gjort det her i lang tid, ' sagde Rosenbaum i en samtale der blev båndet.

Civilagenten spurgte hvor mange organer han havde solgt.

'Temmelig mange,' svarede han.

I onsdags ringede FBI til Schepper-Hughes, der er i gang med at skrive om sine oplevelser i en kommende bog: 'En verden delt i to, den globale handel med menneskelige organer.' [A World Cut in Two, The Global Traffic in Humans for Organs]

'Hvorfor ringer i mig op nu?' spurgte hun.

I torsdags, syv år efter hendes Dick Tracy-øjeblik med FBI på Roosevelt-hotel, blev Rosenbaum endelig anholdt.

 

 

 

Oversat fra:

New York Daily News 24 juli 2009 - Anthropologist's 'Dick Tracy moment' plays role in arrest of suspected kidney trafficker

Relateret:

Balder Blog 24 juli 2009 - Tre borgmestre og fem rabbinere arresteret for korruption, pengevask, og handel med organer

Balder Blog 27 december 2007 - Ledere af de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask 

Romania: authorities arrested two Israeli fertility doctors under investigation in Bucharest, Israeli Consul in Romania Lili Ben Harush announced on Tuesday evening. It was not immediately known why Prof. Nathan Levitt and Dr. Genya Ziskind were arrested, but it was assumed to be after an alleged attempt to escape the country and obstruct the local investigation into the suspected illegal activities of the Sabyc fertility clinic. Levitt and Ziskind were among the 30 people arrested in Bucharest last Monday on suspicion of paying Romanian women for donating their eggs to the Israel-owned Sabyc fertility clinic, some of whom, according to local media, were 15-year-old girls. The two clinic owners, father and son Harry and Yair Meron, are still in custody after being remanded for 29 days.
Jerusalem Post 28 juli 2009 - Romania re-arrests 2 Israeli doctors

Politiken 25 juli 2009 - Korruptionsskandale ophidser advokater (Line Praz)

Three Monkeys Online 2004 - Dispelling the myth. The realities of organ trafficking. Professor Nancy Scheper-Hughes in interview

Germain le Gentil 24 juni 2009 - Blanchiment d'argent, corruption, trafic d'organes... c'est pas bon pour l'image de la communauté! (Video's en Francais)

Germain le Gentil 24 juni 2009 - Les rabbins et le trafic d’organes (Video's en Francais)

Russia Today 26 december 2008 - Serbs murdered for their organs in Kosovo – new evidence (video
nederst)

Mange flere links til organ-handel-sagen i mit forrige indlæg (24 juli)

For de uindviede: New Jersey er den mest jødiske by i USA, her bor USAs største concentration af Jøder. Mange i det jødiske samfund kendte til Rosenbaums butik, og nogle støtter den geskæftige organhandler:
Brooklyn Rabbi Levy Izhak Rosenbaum Trafficking in Human Organs
 
Jew goes ballistic over arrests of New Jersey Rabbis
 

Russia Today 26 december 2008 - Serbs murdered for their organs in Kosovo – new evidence
'En israeler og en tyrker blev arresteret for illegal organhandel'
 

Print Post