Det franske indenrigsministerium har udstedt ordrer til embedsmændene (prefect) ikke at oplyse kriminalstatistikkerne for nætterne mellem den 13 og 15e juli.

 
  Endnu mere sol i morgen
   
 
  Ildebrande i Marseille

Karikaturen til højre viser Marianne, kvinden der repræsenterer den franske republik, der ser den officielle vejrudsigt, 'endnu mere sol i morgen' står der, mens regnen styrter ned udenfor. Le Monde har en lang artikel om nyhedsspærren:

" [...] Kun statistikkerne for natten mellem den 13 0g 14 juli blev publiceret: Omkring 500 biler blev brændt, det værste nogensinde for aftenen før nationaldagen. På trods af gentagne forespørgsler til indenrigsministeriet og DPN [fransk FBI], blev der ikke givet tal for natten mellem 14 og 15 juli.

Ordrerne er blevet fulgt striks. De forskellige kredse [præfekturer] der blev kontaktet af Le Monde nægtede at svare, og citerede 'ministerielle instruktioner.' Regionale nyhedsmedier fortalte om det samme problem. Avisen La Provence udgav en uofficiel rapport der var langt værre end i 2008: 41 biler og et dagplejecenter i Marseille brændte ned. […] "

Andre lokale aviser meldte om de samme problemer. I Reims, tog avisen L'Union afstand fra autoriteterne 'I går morges fik alle journalister der kom for at få selv den mindste bid af information fra brandmændene gendarmer og politiet det samme svar: 'Vi kan ikke sige noget om ildebrandene. Vi har fået ordrer.

I Lyon fortæller avisen Le Progrés om det samme black out: 'Der blev udstedt ordre om ikke at tale via radioen til brandmænd, gendarmer og politi.'

Læs resten hos:

Brussels Journal 18 juli 2009 - Blackout: Violence in France (af Tiberge)

I morgen

 


Print Post