Datteren af den franske frihedshelt Jean Marie Le Pen; Marine vandt hele 40 % af stemmerne i den første runde af et kommunalvalg i Hénin-Beaumont, en forarmet tidlige kulmineby nær Lens i Pas de Calais.

 
  Marine Le Pen - Front National
   
  The EU Rip-Off
  Ungarn Krisztina Morvai, Jobbik

Marine Le Pen og hendes medkandidat Steeve Briois vandt næsten 40% af de stemmer der blev afgivet i den første runde, og Front National har nu gode muligheder for at sin første borgmesterpost i syv år ved valget på søndag. Det ville være første gang at det patriotiske EU modstander parti Front National får et flertal i et byråd i et af Nordfrankrigs hensygnende industrielle områder.

En sejr ville også øge Marine Le Pens chancer for at arve lederskabet i Front National, når hendes 81 årige far trækker sig tilbage i løbet af de næste 2 - 3 år.

De etablerede partier fra det yderste venstre til Sarkozys centrum højreparti reagerede med panik, og forsøger nu gennem en hastigt oprettet 'republikansk front' at blokere for en eventuel valgsejr på søndag. De opfordrer alle deres vælgere at støtte den uafhængige venstreorienterede kandidat Daniel Duquenne, der kom på anden pladsen med 20% af stemmerne.

Teoretisk set burde det være nok til at slå Marine Le Pen på søndag, og til at forebygge at Front Nationals lokale leder Steeve Briois afløser den nuværende borgmester i Hénin-Beaumont.

Men tidligere forsøg på at skabe 'republikanske samlinger' mod Front National har givet bagslag. Partiet har det aldrig bedre end når det kan fortælle at alle dens modstandere tilhører den samme råddenskab der sammen holder befolkningen for nar.

Socialist arresteret for korruption

Dette argument vil især få ørenlyd i Hénin-Beaumont, der har været styret af venstreorienterede partier i flere end 70 år. Nyvalget blev nødvendigt da den socialistiske borgmester Gérard Dalongeville blev arresteret i april mistænkt for adskillige tilfælde af korruption og nepotisme.

Marine Le Pen der er den yngste og mest politiske af Jean Marie Le Pens tre døtre har papas opbakning i kampen om lederposten i Front National. Hun støder dog på modstand fra partiets hardlinere der mener at hun er for liberal, og for villig til at bløde op på partiets mærkesager.

Hénin-Beaumont - Se sort pil - øverst til højre ligger Bryssel
 

En sejr i Hénin-Beaumont, hvor hun førte valgkamp med argumenter mod EU og globalisering, ville styrke hendes påstande om at Front National skal ændre taktik for at overleve. Efter partiet opnåede 16,9 % af stemmerne i hele landet i den første runde af præsidentvalget i 2002, skrumpede Front National til 10% i 2007, og fik kun 6.3 % af stemmerne ved EU valget forleden.

 
  Alessandra Mussolini

En sejr i den 26.000 indbygger store Hénin-Beaumont, hvor arbejdsløsheden ligger omkring 20% , ville styrke Marine Le Pens fornemmelse af at partiets fremtid ligger i de forarmede tidligere industriområder, frem for dets traditionelle områder i syd og øst.

Hénin-Beaumont, hvis sidste kulmine lukkede i 1970, ligner de områder i Lancashire og Yorkshire hvor British National Party (BNP), der har gode forbindelser med Front National, opnåede banebrydende resultater ved Europaparlamentsvalget den 4 juni 2009.

BNP vandt sine første to sæder i Europaparlamentet, og også andre nationalsindede partier fik succes i blandt andet Bulgarien, Danmark, Grækenland, Ungarn, Italien, Holland, Rumænien og Slovakiet.

 

Kilde:

English The Independant 30 juni 2009 - Le Pen's daughter in National Front victory (John Lichfield)

Relateret:

Balder Blog 12 juni 2009 - Protest: Islamkritiker Geert Wilders afstår fra plads i EU-parlament

Balder Blog 8 juni 2009 - Gennembrud i England: BNP vinder to pladser i EU parlamentet

Balder Blog 8 juni 2009 - Ungarns nationalsindede parti Jobbik stormede ind i EU-parlamentet med 3 pladser


Print Post