Søndageftermiddag den 28. juni kort før kl. 15:00 blev en bil med to danskere kørt fast mellem to biler fyldt med indvandrere i krydset Ejbygade - Kertemindevej, hvorefter der blev affyret 7 til 8 skud mod de to danskere.

Selv om der blev affyret syv-otte skud, skete der udelukkende skade på danskernes køretøj.

'Kunne forveksles med rockertyper'

Vicepolitikommissær Jack Liedecke forklarer at de to etniske danskere udseendemæssigt kunne forveksles med rockertyper, og at handlingen formentlig er et led i den verserende krig mellem motorcykelklubber og indvandrerbander. Ifølge Jack Liedecke tilhørte de to danskere der er midt i 30'erne dog ikke motorcykelmiljøet, og er således hverken medlemmer af Hells Angels eller unge fra aktivistgruppen AK 81.

Da skyderier efterhånden er blevet noget nær en hverdagsbegivenhed, og ingen indvandrere kom til skade blev nyheden blev ikke betragtet som vigtig nok til at de landsdækkende kanaler synes den var værd at bringe.

 
Odense: Indvandrere affyrer 8 skud mod sagesløse danskere nær Voldsmose
Den populære fynske mimekunstner Malene Hammershøy Kjerstad præsenterer...
 

En bekendt der har arbejdet som integrationskonsulent i en dansk provinsby inden hun gav op på grund af kommunens og politiets årelange sabotage af integrationsarbejdet fortalte mig i en samtale senere på dagen at sammenstødet formentlig skyldtes at nydanskerne blot ville forsvare deres territorium, og efterlyste oprettelse af zoner hvor det er forbudt at færdes for mennesker der kan forveksles med motorcyklister og unge danske aktivister fra AK 81, for at forebygge at konflikten udvikler sig yderligere.

'Vi har brug for mere tolerance', sagde hun videre, og det kan altså ikke nytte noget at vi vil trække vores normer ned over hovedet på de stolte muslimske mænd.

Vi kan forvente en større politirazzia mod rockerklubhuse og kæresternes privatadresser i løbet af i morgen, samt afholdelse af et fakkeltog hvor borgmester Jan Boye side om side med de fynske imamer vil opfordre til fred og fordragelighed, og præsentere et forlag til forskønnelse af bydelen Vollsmose.

Senere på året vil Malene Hammershøy Kjerstad fra TV2 Fyn deltage i en mimekonkurrence hvor også Anja Bo, Mette Walsted Vestergaard, Lene Johansen, og Lillian Gjerulf Kretz stiller op for at kappes om titlen 'Årets Flygtningeven'. Der vil blandt andet gives point for hvor hurtigt de er i stand til at skifte ansigtsudtryk under skiftet fra et billede af tårevædede irakiske børn i Brorsons kirke til et klip med en repræsentant fra Dansk Folkeparti. Vi tør ikke afgive os med spådomme om kunkurrencens udfald, da alle deltagere er højt kvalificeret, og der må forventes et tæt løb.

I øvrigt er det bemærkelsesværdigt at alle dem der har kvalificeret sig er kvinder. 'Dette er ikke på grund af kønsdiskrimination', sagde Klaus Rothschild, der er en af initiativtagerne til konkurrencen, 'men her har vi et område hvor mænd simpelthen ikke kan være med..'

Se også:

Fyens Stiftstidende 28 juni 2009 - Skudofre var ikke rockere


Print Post