Nyhedstjeneste bruger billede fra pro-Ahmadinejad manifestation og påstår det repræsenter anti-regeringsprotester.

BBC er igen blevet fanget i massivt bedrag ved at bruge billeder fra pro-Ahmadinejad manifestationer i Iran der skulle forestille anti-regeringsprotester til fordel for Ahmadinejads konkurrent Hossein Mousavi.

Et billede der blev brugt af L.A. Times på forsiden af deres hjemmeside i tirsdags viste præsident Ahmadinejad der vinker til en stor mængde tilhængere ved en offentlig manifestation.

L.A.: Times oprindelige billede (højre side skåret fra af Balder - indholdt kun annoncer)
 
BBC manipulation: Supporters of Hossein Mussavi again defied a ban on protests

 

Billedteksten under fotoet sagde: ' tilhængere af Mir Mousavi trodsede igen forbudet mod protester'.

I en historie der handlede om afstemningen i går brugte BBC News hjemmesiden et nærbillede af den samme manifestation, hvor man havde klippet Ahmadinejad fra.

Fotografiet fra BBC er tydeligvis den samme optagelse fra pro-Ahmadinejad manifestationen der fandtes på L.A: Times billedet, men billedteksten påstår i modsætning til virkeligheden at det repræsenterer anti-Ahmadinejad demonstranter.

Så snart sandheden om de falske billeder dukkede op på WhatReallyHappened.com i går, ændrede BBC billedteksten under fotoet i den oprindelige artikel til: 'Teheran har set massedemonstrationer fra alle sider siden det forstyrrede valg'

Ikke første gang BBC blev grebet i manipulation

Dette er ikke første gang at BBC er taget på fersk gerning ved at bruge grove foto- og video-manipulationer til politiske propagandaformål. (fortsættes)

CIA, Iran and the Election Riots - June 14, 2009
 

(fortsat)

 
   
  Manipulation med billeder og billedteksterer ikke noget nyt. Simon Wiesenthal centeret er kendt for at have tilføjet røg der angiveligt steg op fra krematorieskorstene på et billede fra Auschwitz. Den samme organisation bragte under den første irakkrig billeder af 'tysk byggede gaskamre' Saddam Hussein angiveligt havde for at gasse Jøder. TV klip viste billeder fra Kuweit hvor irakerne skulle have smidt spædbørn ud af kuvøser for at tage kuvøserne med hjem til Irak. Inklusiv en grædende sygeplejerske. De fleste af de billeder af ligbunker vi ser i film og 'historiebøger' fra de angivelige udryddelseslejre som Auschwitz, stammer fra andre lejre, hvor der ifølge historikere ikke var noget udryddelsesprogram, og andre billeder der angiveligt skulle forestille tog fyldt med Jøder på vej til henrettelse var optaget efter krigen på Hamborg banegaard.. Men dementierne fylder som regel mindre i folks bevidsthed end de sensationelle løgne. Således bliver de vestlige medier ved med at påstå at Ahmadinejad 'benægter holocaust', og vil 'udslette Israel', selv om det er dokumenteret at det drejer sig om fejloversættelser produceret af amerikanske og israelske propagandaorganer.

Mens Baghdad faldt i april 2003 sendte BBC og andre nyhedstjenester beskåret materiale fra 'masseopstanden' hvorunder Irakere hjulpet af amerikanske tropper væltede Saddam Hussein statuen på Fardus plads.

Det beskårede materiale blev brugt til at sprede forestillingen om at hundredtusindvis af irakere deltog i en 'historisk befrielse' i bedste stil fra Berlin-murens fald, men da bredvinklede billeder senere blev vist på internettet, materiale der aldrig var blevet vist på live TV, stod realiteten om 'masseopstanden' klar.

'Masserne' omkring statuen var fåtallige og bestod mest af amerikanske tropper og journalister.

BBC var senere tvunget til at sige at 'snesevis' af irakere havde deltaget i væltningen af statuen.

Optagelserne var en fabrikeret farce, men propagandateknikken med at udelukke vidvinkel optagelser fra udsendelserne overbeviste verden om at hændelsen forestillede en triumferende og historisk opstand af det irakiske folk.

Hvad man end må mene om Ahmadinejads legitimitet og kvaliteten af de iranske valgresultater, er det hævet over enhver tvivl at den Angloamerikanske magtalliance udnytter og fodrer kaossets flammer i Iran for at fremprovokere ustabilitet.

U.S. Udenrigstjeneste, der rutinemæssigt dæmoniserer internettet som et våben for ekstremister og terrorister når det bruges til at kritisere amerikansk udenrigspolitik, tog et skridt uden fortilfælde da den bad Twitter.com 'at udsætte planlagt vedligeholdelsesarbejde so de iranske demonstranter kunne fortsætte med at uploade billeder og rapporter om urolighederne,' ifølge en rapport fra London Times.

Paul Joseph Watson

Oversat fra:

Prison Plane 18 juni 2009 - BBC Caught In Mass Public Deception With Iran Propaganda

Opdatering:

CBS 60 Minutes Mike Wallace grebet i manipulation af Ahmadinejad interview som han fik en Emmy for. Læs mere her: US lies about Iran's nuclear program and "threat" to Israel, escalates aggression for war (Wallace er ligesom flertallet af 60 Minutes medvirkende jødisk)

 

Relateret:

Jon Kyst, ph.d., direktør, Akademisk Rejsebureau, København, i Jyllands-Posten: Det, som vi ser i Iran i disse dage, minder svært meget om de begivenheder, der i Ukraine blev kendt som "Den Orange Revolution" og i Georgien som "Roserevolutionen". Alle disse opgør begynder med et valg, hvor oppositionen på forhånd erklærer valget for humbug, hvis den taber.
Jeg oplevede "Den Orange Revolution" i Ukraine på første række i Kievs centrum og kender Ukraine godt nok til at vide, at det ikke var på grund af bred folkelig opbakning, at den vansirede Juschenko endte med at få omvalg og blive indsat som præsident. I Ukraines folkerige øst og syd var der ingen, der kunne finde på at stemme på en mand, der er gift med en amerikaner og hellere ville være venner med EU og USA end med Putins succesfulde Rusland. På samme måde kan jeg ikke lade være med at tvivle på, om der nu også er blevet fusket med stemmerne i Iran. Jeg er tilbøjelig til at tro, at valgresultatet afspejler virkeligheden.
Jyllands Posten 18 juni 2009 - Stemmefusk i Iran?

Iran's election result may not be fraudulent. Our polling suggests that Mahmoud Ahmadinejad's victory is what voters wanted (Undersøgelser inden valget afspejlede valgresultatet!)
The Guardian 15 juni 2009 - Ahmadinejad is who Iranians want

Politiken 19 juni 2009 - Amnesty overdrev dødstal i Iran

Politiken 19 juni 2009 - Iranekspert: Ayatollahen er uforsonlig

Mediawatch 18 juni 2009 - Jeppe Nybroe ny vært på TV 2 Øst

180grader 17 juni 2009 - Brev beviser Ahmadinejads valgsvindel


Print Post