Video: Deadline tirsdag 9 juni 2009 Vært Adam Holm - Oplysning og tolerance - arv og aktualitet

Kommentar: Der var meget man kunne skrive om sammenstødet mellem den ligefremme Morten Uhrskov Jensen (flot navn, i øvrigt, 'Uhrskov') og Rune Engelbreth Larsen, der forsøgte at give sine forlorne argumenter vægt ved at pakke dem ind i et akademisk fernis bestående af teorier om fortidens uropæiske samfundsmodeller og strømninger helt tilbage til Romerriget vist nok. Alle andre idehistorikere var enige med ham, mente Engelbreth. Men Uhrskov
var altså ikke. Det der har brændt sig fast gennem trætheden var dog en bemærkning hvor fakkeldrengen stillede Søren Krarup op på linje med Moses Hansen på den ene side. Hvem der var på den anden side husker jeg i skrivende stund ikke, men blot dette viser hvor langt ude Runedrengens vurderinger kan være.

Det er vores skyld

Men Runedrengen har altså ret på én måde; hvis vi indvandringsmodstandere ikke fandtes ville Runes paradis ligge indenfor rækkevidde. Så langt har han ret, når han siger at integrationen har slået fejl på grund af fundamentalistiske kristne præster og sorte Pianister. Vi har simpelthen nægtet at lade os integrere.

Morten Uhrskov Jensen og Rune Engelbreth Larsen debatterer Multikultur 01 Introduktion
 
Morten Uhrskov Jensen og Rune Engelbreth Larsen debatterer Multikultur 02
 
 

I sin nye bog ”Oplysning og tolerance - arv og aktualitet” følger idéhistorikeren og debattøren Rune Engelbrecht Larsen tolerancens rolle i europæisk tænkning siden renæssancen. Han argumenterer for, at tolerance og multikulturalisme ikke alene kan genfindes talrige steder igennem historien - de to værdier er hjørnesten i den europæiske kulturarv. Engelbrecht mødes til debat med historikeren Morten Uhrskov Jensen, forfatter og kritiker af multikulturalismen som ideal. (Tekst DR)

Bemærk stavning: Rune hedder Engelbreth altså ETH - og ikke Engelbrecht, ECHT, som DR har stavet det på sin hjemmeside, og som mange andre også gør. Seidenfaden hedder i øvrigt Tøger, og ikke Thøger til fornavn.

Relateret:

Engelbreth Blog 22 maj 2009 - Tolerance, Danarige, Amor

Rune Engelbreth Larsen - Humanisme - Oplysning og tolerance - arv og aktualitet


Print Post