Israelvenligt VVD partimedlem og kandidat til EU parlamentet Hans van Baalen og zionistisk organisation CIDI, rabbinere og biskopper er imod. (Lige som den danske ytringsfrihedsmodstander Peter Norsk!)

Hollands liberale leder: Holocaustbenægtelse burde ikke være forbudt

Af Cnaan Liphshiz

  Mark Rutte - VVD - Free Speech
  Mark Rutte - VVD - Free Speech
  Hans van Baalen, Holland - VVD + Ehud Olmert + ?
  Hans van Baalen + Ehud Olmert + ?
 
  Hvad ville der ske med med jøderne hvis de ingen fjender havde?
  Ronald Maurice (Ronnie) Naftaniel (Naftaniël) Holland Zionist Organization CIDI
  Ronald Maurice (Ronnie) Naftaniel CIDI
 

Thomas Dalton: Således er der fremkommet noget der ligner en debat -- en historisk vigtig debat. Dette er ikke en perifer debat mellem to mystiske ideologier der angående nogle dunkle detaljer af anden verdenskrig. Den handler selvfølgelig om historie, men den handler også om to fundamentale emner af vor tid: ytringsfrihed og pressefrihed, den måde hvorpå medierne fungerer, manipulation af den offentlige mening, politiske og økonomiske magtstrukturer, og statens muligheder for tvang. Det er en forbavsende hadsk og kontroversiel debat, med vidtrækkende konsekvenser. Debating The Holocaust

 

Et forslag til at dekriminalisere holocaustbenægtelse i Holland fra lederen af det hollandske liberale parti VVD skabte i onsdags kontrovers i parlamentet og blev kritiseret af prominente jødiske personer og det politiske parnas. [VVD er Geert Wilders og Ayaan Hirsi Alis gamle parti]

Mark Rutte leder af VVD (For Frihed og Demokrati), sagde hollandsk lov kun burde strafforfølge dem der opfordrer til vold, ikke had. At påstå at 'holocaust ikke skete' burde være muligt, sagde Rutte.

Kilder tæt på Hans van Baalen der står på første pladsen på VVDs liste for Europaparlaments-valget i næste måned, sagde til Haaretz at van Baalen var imod Ruttes forslag, og overvejede at give udtryk for sine reservationer. Van Baalen - der er kendt for sine Israelvenlige holdninger kunne ikke kontaktes for kommentar.

Som det er nu forbyder hollandsk lov kun 'holocaustbenægtelse' hvis det med vilje bruges til at diskriminere eller støde.

Rutte sagde at han har i sinde at ændre dette i et lovforslag som det liberale parti VVD agter at præsentere til parlamentet, indeholder et forslag der skal fjerne alle restriktioner på ytringsfriheden.

'Holocaustbenægtelse' er næsten altid beregnet på at støde og diskriminere,' sagde Henk de Haan, et fremstående tidligere parlamentsmedlem fra det regerende kristendemokratiske parti CDA. Jeg er rystet over dette forslag og er stærkt uenig med Rutte, som jeg har samarbejdet med og kender som et værdigt og sympatisk menneske.'

De Haan er medlem af en NGO der overvåger menneskerettigheds overtrædelser, spredning af atomvåben og holocaustbenægtelse fra den iranske regering. 'En person som Mahmoud Ahmadinejad kan ikke få lov til at besøge Holland, og vi skal bevare den lovgivning der gør dette muligt,' sagde han.

Geert Wilders

Ruttes nye lovforslag ville gøre det umuligt at strafforfølge Geert Wilders, formanden for det højreorienterede Frihedsparti (PVV), som nu står overfor en retssag for at have sammenlignet Koranen med Adolf Hitlers Mein Kampf. En talsmand for PVV sagde at partiet ikke havde nogen kommentar til emnet.

Ronnie Naftaniel, [Naftaniël] leder af Center For Information og Dokumentation Israel (CIDI) der ligger i regeringsbyen Haag, og er Hollands største zionistiske organisation, sagde at sager som Wilders' er forskellige fra holocaustbenægtelse fordi 'mennesker kan vælge en religion, men de kan ikke vælger deres etnicitet eller hudfarve.'

Naftaniel - der har kritiseret Wilders for sammenligningen - fortalte til Haaretz at Holocaustbenægtelse næsten altid bliver brugt til politiske formål, der er diskrimination. Dette skal holdes ned inden det er for sent.'

Han tilføjede: 'Holocaustbenægtelse er smertefuld for overlevende. Rutte undervurderer intensiteten af den smerte som det helt unødvendigt vil forårsage.'

 

Oversat fra:

Haaretz 27 maj 2009 - Dutch liberal leader: Holocaust denial should not be a crime

Afstemning: Should denying the holocaust be a crime?

 

Kommentar: Det bliver spændende at se hvad ytringsfrihedsforkæmper og Zionist Geert Wilders kommer til at svare til spørgsmålet! Det er nemlig yderst vigtigt for om han fortsat kan beholde titlen.


Den danske kandidat til EU parlamentet for Det Konservative Folkeparti Peter Norsk vil gå den anden vej; han vil kriminalisere 'holocaustbenægtelse!

Den Danske Forening sendte to spørgsmål til EU-kandidaterne; jeg vil nøjes med at bringe det ene:

2) Rådets rammeafgørelse 2008/913/RIA af 28. november 2008 om bekæmpelse af visse former for og tilkendegivelser af racisme og fremmedhad ved hjælp af straffelovgivningen (EU-Tidende nr. L 328 af 06/12/2008 s. 0055 – 0058) er ikke implementeret i sin helhed i dansk ret.  

Bør den efter din mening implementeres fuldt ud - og hvad er begrundelsen for din stillingtagen, hvad enten den er positiv eller negativ?

  Peter Norsk - Mod ytringsfrihed
  Peter Norsk - Imod ytringsfrihed

Svar til Den Danske Forening fra Peter Norsk:

2) Med de mange kulturer og etniske grupperinger, som er i EU, og som vil tiltage i de kommende årtier, vil jeg være tilhænger af fælles EU-regler til bekæmpelse af stærkt racistiske og antietniske udtalelser.

Fx vil jeg være tilhænger af at kriminalisere Holocaustbenægtelse, forhånelse af religion og/eller nedladende udtalelser om folks hudfarve. Det skal fx være forbudt, at råbe ”død over jøderne” eller over en hvilken som helst anden etnisk eller religiøs gruppe. Det skal være tilladt at kritisere religion og religiøse værdisæt men ikke at forhåne den enkelte udøver af en bestemt religion alene pga. af dennes tro.

Mvh.
Peter Norsk

Konservativ EP-kandidat

www.peternorsk.dk

Den Danske Forenings spørgeundersøgelse til de danske EU-parlamentskadidater vil inden længe kunne læses her i sin helhed: Spørgsmål til EU-kandidater

Kommentar: Har den forrykte læge Peter Norsk mon endnu ikke opdaget at det i forvejen er forbudt at råbe 'død over Jøderne', og forhåne udøvere af en bestemt religion på grund af dens tro?

Opdatering: Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning har skrevet til Peter Norsk
DSFHF 5 juni 2009 - Åbent brev til Europa Parlamentskandidat Peter Norsk


Relateret:

VVD party leader Mark Rutte made headlines because he wanted to restore free speech in Holland, but most of the local as wel as the international media focussed entirely on his one short remark about the sacred cow of the western world, the holocaust. In the original TV broadcast Knevel & Van den Brink which gave rise to the disproportional commotion which once again unveiled the hypocracy that increasingly engulfs the western world, he touched on many more subjects
though, such as the murder of Theo van Gogh, the political persecution of cartoonist Gregorius Nekschot, and Muslim hate preachers. Complete English translation of transscript of TV program which caused the commotion:

Balder Blog 5 juni 2009 - Holland: VVD’s Mark Rutte’s plea for more freedom of expression in the Netherlands - transscript   

Balder Blog June 3, 2009 - Holland - Holocaust controversy - former party leader Bolkestein supports Rutte’s free speech advocacy 

Balder Blog June 3, 2009 - Denial of the Holocaust in Holland - The judicial aspects

Meget mere om 'Ronnie' (Ronald Maurice) Naftaniel, CIDI og relaterede fjender af ytringsfriheden i Holland:
Balder Blog 10 juni 2008 - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Holland

På dansk om Ronnie Naftaniël og CIDI:
Balder Blog 9 februar 2008 - Latino-jødisk Koalition i USA – Jøderne allierer sig med de nye indvandrere

Mark Rutte transscriptie interview Knevel & van den Brink - Holocaust ontkenning

De Telegraaf 31 maj 2009 - VVD går ned i meningsmåling efter holocaust udtalelser Rutte | Google translate

Balder.org - Artikler om Holocaust, Zionisme, Judaisme, Jødisk Censur, Israel Lobby, forfølgelse, Revisionisme, Holocaust-benægtelse


Print Post