Det britiske Labourparti forviklet i racestrid efter kandidat fik at vide at hun var 'for hvid og for jødisk' til at blive opstillet som kandidat for Labour i Birmingham.

  Elaina Cohen too Jewish
  Ballade: Elaina Cohen, her på et billede taget i 2001, påstår at hun fik at vide at hun var 'for hvid og for jødisk' til at blive opstillet.
   
  Coun Mahmood Hussain
  Coun Mahmood Hussain
   
 

Kommentar fra Bob, Essex, UK:
I don't care one jot about this woman, the Labour Party, the Tory Party or indeed ANY other current main stream party or politician. What I care about is being governed by a bunch of lying hypocrites who bully the population with their Marxist PC rubbish. What IS funny is that in this instance a Labourite has reaped what she has (by supporting New Labour) sown.

Elaina Cohen hævder at Labour byrådsmedlem Coun Mahmood Hussain sagde at han ikke ville bakke hende op som ansøger til en valgkreds i den indre by, fordi 'mine muslimske medlemmer vil ikke have dig fordi du er Jøde'.

Da den 50 årige Elaina Cohen indgav en officiel klage over de påståede bemærkninger fra hr. Hussain, der er muhamedaner og tidligere overborgmester af Birmingham.

Hun sagde: 'Jeg er rystet og ked af, at et medlem fra Labourpartiet kan finde på at tænke sådan noget i denne tidsalder, og så oven i købet sige det højt.'

'Folk skulle ikke have lov til at komme med sådanne racistiske kommentarer. Det er latterligt hvis der er nogen i partiet der føler at jeg ikke kan repræsentere dem på grund af min hudfarve og min religion.

'Jeg var især harm over det, fordi jeg har arbejdet i alle dele af samfundet, specielt med den muslimske del, og har været på officielle besøg i Pakistan.'

Elaina Cohen havde søgt om at blive opstillet som byrådsmedlem i Labour-valgkredsene East Handsworth og Lozells der har en stor asiatisk og afro-karibiansk befolkningsandel.

Da dette er en af Labours mest sikre pladser i den Konservativt-dominerede byråd i Birmingham, ville den endelige kandidat være næsten sikker på at vinde ved valget i juni.

Men da fru Cohen ringede til den 58 årige Coun Mahmood Hussain for at få hans opbakning, var hun overrasket over at få at vide at hun var 'for hvid og for jødisk' for at komme i betragtning.

Lorraine Briscoe, der styrer en lokal social forening, sad ved siden af Fru Cohen der kunne høre med via telefonens højtaler da samtalen fandt sted sidste tirsdag.

'Jeg var rystet over at et byrådsmedlem anno 2009 kunne komme med sådanne kommentarer, sagde hun.

'Han sagde til hende, 'de vil ikke stemme for nogen der er hvid og jødisk. Mine muslimske medlemmer vil ikke have dig fordi du er Jøde'.

'Elaina spurgte ham derefter om han havde talt om det med sine muslimske medlemmer, og han sagde, 'Jeg vil ikke snakke med dig om det,' og lagde på.

'Alaina laver en masse godt arbejde i vores lokalsamfund og hun ser ikke race eller religion, hun ser kun mennesker.'

To dage efter den angivelige samtale blev fru Cohen og en anden kandidat; Camille Ade-John, vraget af en indstillingskommission efter man ikke havde, kunne opnå støtte fra den lokale partiafdeling.

I stedet for blev vælgerne præsenteret for én kandidat, en sort Sydafrikaner; Hendrina Quinnen, der blev valgt næsten enstemmigt. Hendrina Quinnen er fra Sydafrika. Hun er en forhenværende skolelærer der klagede forbitret da hun blev fyret af byrådet i Birmingham, da man fandt ud af at hun ikke var helt kvalificeret.

Fru Cohen har nu sendt en officiel klage til Labourpartiets sekretær Ray Collins og Birminghams byråd, hvor i hun beskylder hr. Hussain for upassende opførsel.

Coun Mahmood Hussain sagde i går: 'Jeg ville ikke sige sådanne ting. Beskyldningerne er usande'.

Oversat fra:

Daily Mail 28 april 2009 - Labour Party embroiled in race row after candidate told she was 'too white and Jewish' to be selected og

The Iconoclast 28 april 2009 - Birmingham - Muslim Mayor denies rejecting Labour candidate for being "white and Jewish"


Print Post