Hemmelige aflytninger belaster demokrat

 
  Jane Harman - Demokrat
  Som betaling for Harmans hjælp, lovede den israelske agent at bearbejde Nancy Pelosi til at udnævne Jane Harman til forkvinde for Efterretningsudvalget efter valget i 2006, hvor demokraterne var storfavorit. Tilsyneladende foruroliget over hvad hun lige var gået med til, sagde Harman ifølge en embedsmand der havde læst transkriptionen af telefonsamtalen; 'denne samtale er aldrig foregået', hvor efter hun lagde på.

Det amerikanske justitsministerium undersøgte i 2006 om det californiske medlem af Kongressen, demokraten Jane Harman havde et samarbejde med den berygtede jødiske lobbygruppe AIPAC, i en plan om at få hende genvalgt som forkvinde for Husets Efterretningsudvalg' [House Intelligence Committee].

Den indflydelsesrige pro-israelske lobbygruppe AIPAC er blevet nævnt i en sag der handler om Tel Avivs 'hemmelige operationer' i Washington.

En opsnappet telefonsamtale mellem den californiske delegerede Jane Harman og en angivelig israelsk agent indikerer at hun havde lovet at bearbejde justitsministeriet for at reducere spionageanklager mod to repræsentanter fra American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC).

To tidligere AIPAC-medlemmer, Steve Rosen og Keith Weissman blev i 2005 anklaget for at have overgivet hemmelige amerikanske dokumenter til Israel i modstrid med Loven om spionage fra 1917 (1917 Espionage Act)

Sidst i 2004 rapporterede New York Times at Weisman sammen med AIPAC kollega Steve Rosen hade været afhørt angående deres indblanding i et tilfælde af spionage.

Larry Franklin, en mellemøstekspert ved Hærens Efterretningstjeneste [Defense Intelligence Agency], blev også impliceret i sagen fordi han angiveligt havde videregivet hemmeligstemplet information om Iran til AIPAC-medlemmer der igen havde videregivet disse følsomme oplysninger til den israelske regering.

 

Blev lovet toppost for støtte til spioner

Under den aflyttede telefonsamtale, lovede den israelske agent at lette Harmans valg til chefposten i Husets Efterretningsudvalg.

Husets Efterretningsudvalg har ansvaret for overvågning af de amerikanske efterretningsorganisationer, der består af 16 agenturer hvis hovedopgave det er at samle og producere indenlandsk og udenlandsk information, bidrage til militær planlægning, og udføre spionage.

Denne samtale er aldrig foregået

  Den israelske lobby og amerikansk udenrigspolitik

Fakta om bogen
1. udgave
Hæftet,461 sider
ISBN: 9788702058901
Gyldendal 2007
Omslag: Mathias Jespersen
Oversat af: Mikael Ørting Kristiansen
Kr. 349,00 Læs uddrag

 

Om bogen
Det er en kontroversiel pointe, som de to forfattere og universitetsprofessorer John J. Mearsheimer og Stephen M. Walt leverer her: At den amerikanske udenrigspolitik er styret af den israelske lobby, og at det på længere sigt vil skade USA's egne interesser, Israels sikkerhed - og ikke mindst øge risikoen for internationale terrorangreb.

Bogen er baseret på forfatternes artikel om den israelske lobby, der blev bragt i London Review of Books i marts 2006. Artiklen skabte øjeblikkeligt en international mediestorm. Den blev af modstandere kritiseret for at være et antisemitisk angreb, mens tilhængere opfattede den som et kærkomment brud med et af de mest tabuiserede politiske emner i USA.

Nu uddyber Mearsheimer og Walt deres argumenter og følger op med en dybdegående kritik af USAs rolle i Mellemøsten - i Irak, Syrien, Iran, Libanon og ikke mindst Palæstina. De beskriver den massive støtte, såvel diplomatisk som materiel, som USA giver til Israel, og påpeger, at denne støtte ikke med rimelighed kan legitimeres hverken af strategiske eller moralske grunde. Fra Gyldendals hjemmeside

Harman havde sagt til agenten at hun ville forsøge at blande sig i spionsagen, 'hvis du tror det gør en forskel', rapporterede avisen Congressional Quarterly. Hun sagde også, 'denne samtale er aldrig foregået.'

Harman har kaldt snakken om hendes arbejde for den israelske lobby som 'vanvittigt' og har opfordret udenrigsministeriet til at offentliggøre optagelserne.

'Det er min intention at offentliggøre dette materiale,' skrev Harman til statsadvokat Eric Holder, og udtrykte raseri over at være blevet aflyttet.

AIPAC, der antages at være den mest mægtige og indflydelsesrige lobbygruppe i Washington, har tidligere været anledning til kontrovers.

I 1992 blev organisationens daværende præsident David Steiner tvunget til at træde tilbage efter han blev optaget mens han pralede med sin politiske indflydelse i forbindelse med at opnå økonomisk hjælp til Israel.

Steiner påstod at han 'underhandlede' med den den gang nystartede Clinton regering om hvem Clinton skulle ansætte som udenrigsminister, og som chef for efterretningstjenesten National Security Agency (NSA).

Omfanget af AIPACS indflydelse er blevet beskrevet i bogen 'The Israel Lobby and US Foreign Policy' af University of Chicago professor John Mearsheimer og Stephen Walt fra Harvard.

AIPAC er en 'de fakto agent for en fremmed regering', hvis succes kommer fra dens muligheder for at belønne lovgivere og kandidater til Kongressen der støtter dens dagsorden, og for at straffe dem som modsætter sig den, kan man læse i bogen.

Den tidligere præsident Jimmy Carter har også beskyldt AIPAC for at lægge et enormt pres på politikere der er på valg og som ikke deler AIPACs prioriteter.

 

Oversat fra:

Presstv 22 april 2009 - AIPAC promotes US congresswoman if…


 

(Tilsendt af R. R.) Her kan man downloade Mearsheimer og Walts arbejdspapir (første udkast til det der senere blev til en bog) om israellobbyen som .PDF dokument - ganske gratis. (højreklik på acrobat reader logoet). Den kan også købes hos amazon.uk for et meget rimeligt beløb - meget mindre end den koster i dansk oversættelse. Jeg kan kun anbefale at købe bogen - har jeg selv købt og læst - den forklarer med al ønskelig tydelighed hvordan bla. a. irakkrigen blev besluttet og ikke mindst af hvem - oplysninger danske aviser (og medier i al almindelighed) er meget 'sparsomme' med.

Kommentar: Jane Harman er tidligere blevet afsløret som utroværdig, da det blev afsløret at hun havde modarbejdet en resolution om det armenske folkemord, mens hun udadtil optrådte som støtte til forslaget.

Dette var også velset af visse jødiske entiteter hvorunder Abraham Foxman fra den berygtede jødiske hadegruppe ADL der også modsatte sig vedtagelse af resolutionen, da han mente at det ville skade holocausts status som enestående eksempel på folkemord.

Andre ville ikke støde Ankara, der som bekendt har stærke bånd til Tel Aviv.

Relateret

Hvis det skrives her er det nok venstrefløjens traditionelle antisemitisme der gør sig gældende:
Raapil 23 april 2009 - USA: Israellobbynyt

Washington Post 22 april 2009 - U.S. Might Not Try Pro-Israel Lobbyists

Times 22 april 2009 - Wiretap scandal of leading Democrat 'who lobbied for Israeli spies'

Washintons Blog 20 april 2009 - Harman Is A Poster Child For What Has Been Wrong With Congress For The Last 8 Years

Justin Raimondo 22 april 2009 - Jane Harman, AIPAC, and the Rosen-Weissman spy case

The Nation 20 april 2009 - Spy Story: Harman, Saban, and AIPAC

James Edwards 20 april 2009 - Rep. Jane Harman: another Jewish traitor for Israel

Dissident Voice 8 april 2009 - Why Steve Rosen is Suing AIPAC - The Samson Gambit

Balder.org 11 april 2007 - Den Israelske Lobby: Hollandsk Dokumentar fra april 2007 (Video)

Balder.org 8 februar 2007 - Paul Findley: I Løvens Hule - Jimmy Carter under beskydning fra den jødiske lobby (Video)

Amerikansk Jøder er træt af at være repræsenteret af Likud krigshetzeren AIPAC
Telegraph 18 april 2009 - US Jewish lobby challenged by 'pro-peace' rival


Balder.org - Artikler om Holocaust, Zionisme, Judaisme, Jødisk Censur, Israel Lobby, forfølgelse, Revisionisme, Holocaust-benægtelse


Print Post