Læserbrev, sendt til Politiken den 9 april 2009

Status: ukendt, men siden jeg vist aldrig har fået optaget ét eneste læserbrev i Politiken, regner jeg nu heller ikke med at dette indlæg vil finde nåde for censorernes øjne. Opdatering - Har nu fået afslag fra debatredaktøren. I det mindste underrretter man da folk om deres indlægs skæbne. Dette kunne man lære af på en række andre dagblade. Det indsatte stykke om Voltaire hørte selvfølgelig ikke med til læserbrevet.

Geoffrey Cain er aktuel i Politiken 9/4 med en meget læseværdig kronik 'Voltaire i husarrest', om den franske islamkritiker Robert Redekers triste skæbne som flygtning i sit eget land. Den franske præsident Sarkozy citeres for følgende: 'I det franske demokrati har man lov til at tale om hvad som helst.'

  Voltaire var en ihærdig kritiker af den katolske kirke. Men Jøderne fik også en hård medfart. I dagens Frankrig ville Voltaire hurtigt være landet bag tremmer..
 


Voltaire: Hvorfor er Jøderne hadet?

Det er et uundgåelig resultat af deres love; de skal enten erobre alle andre, eller være hadet af hele den menneskelige race...

Den jødiske nation tør fremvise et uforsonligt had mod alle nationer, og laver oprør mod alle herrer; altid overtroisk, altid begærlig efter den velvære andre nyder, altid barbarisk - sig vridende i ulykke og uforskammet under fremgang...

I lader til at være de skøreste af dem allesammen. Kafferne, Hottentotterne, og negrene fra Ny Guinea er fornuftigere og ærligere end Jeres forfædre, Jøderne.

I har overgået alle nationer i irrelevante fabler, i dårlig opførsel og i barbarisme...

Dette 'hvad som helst' omfatter tydeligvis ikke Jean Marie Le Pen, der blev forfulgt af den franske stat for udtalelser som: 'gaskamrene er en detalje i historien' og 'den tyske besættelse i Frankrig var ikke særlig umenneskelig i forhold til f.eks. i Polen.' Det indbragte ham en dom på 3 måneders betinget fængsel og en bøde på 75.000 kr.

Sarkozys talefrihed gælder tilsyneladende heller ikke den sorte komiker Dieudonne Mbala Mbala, der skal for retten den 5 maj. Han havde beskyldt 'den zionistiske lobby' for 'at have kultiveret ideen om jødernes unikke lidelser', og for at dyrke 'erindringspornografi'.

Tegneren Siné ansat ved bladet der publicerede de danske Muhammedtegninger, modtog dødstrusler for at have lavet en karikatur der gjorde grin med Sarkozys søns valg af en jødisk ægtefælle. Han blev fyret fra bladet og slæbt i retten for 'antisemitisme.'

Jeg kunne nævne en lang række andre tilfælde, men jeg får næppe spalteplads til en hel kronik. Essensen er, at hvor islamkritikere bliver truet af islamiske fanatikere og politisk korrekte venstrefløjsere, bliver kritikere af jødiske interesser forfulgt af statsmagten.

Så meget for Sarkozys mandfolkeord om ytringsfrihed.


En fransk filosof, Robert Redeker, må leve under jorden, truet på livet efter udgivelsen af en religionskritisk artikel. Kolleger og parnasset vender ham ryggen.
Politiken 9 april 2009 - Voltaire i husarrest (Af Geofrey Cain)


Print Post