Politiet: Venstreekstremistiske kredse er ikke mindre aktive.

 
  Venstreekstremister et stigende problem
   
 
  Hans-Peter Gossel - Warin
   
 
 

AFA plakat i Tyskland opfordrer til afbrænding af politibiler den 1 maj.

'Wir wollen die Bullen aus unserm Kiez vertreiben, jeden Tag und besonders am 1. Mai.' Derunder med fed skrift: 'Zerstört ihre Fahrzeuge'. Berlin 1. Mai linker Gewaltaufrufe gegen die Polizei

   
 
  Hvem siger det er nazister der står bag?

Region Mecklenburg-Vorpommern: Ikke alle lovovertrædelser har højreekstremistisk baggrund

I Politikredse i Mecklenburg-Vorpommern ser man med bekymring på tendensen at politikere og medier i mange tilfælde hvor det drejer sig om hærværk, legemsbeskadigelse, eller hagekorsgraffiti uden at der foreligger beviser automatisk giver højreekstremistiske kredse skylden. Den seriøse efterforskning tager skade af det.

Politimand: ikke en retsstat værdig

'Dette er ikke en retsstat værdig', siger en politimand, der ikke vil stå frem med navns nævnelse, til MVregio News.

'Man skal give politiet muligheden for at efterforske og opklare en sag uden forudindtagethed.' I forbindelse med sådanne sager bliver det stadig oftere forsøgt, 'at påvirke efterforskningen fra politisk hold', tilføjede han.

I den sammenhæng er der også hos medierne opstået 'en vis rutine' med at pege i højreekstremistisk retning. Det bedste eksempel var dækningen fra NDR-Nord Magasin angående den påståede trussel fra højreekstremister mod borgmesteren i byen Warin.

Varm luft

Den samlede europæiske presse tog udgangspunkt i denne tilsyneladende seriøse kilde. 'Det hele var varm luft', sagde en irriteret politimand til MVregio News. For tiden efterforsker politiet i Schwerin borgmesteren på grund af mistanke om at denne har fingeret en forbrydelse.

Også tilfældet 'Mannichl' viser alt for tydeligt hvad politisk udnyttelse af en forbrydelse kan føre til: Efter oplysninger fra efterforskerne i Passau blev på grund af den alt for hurtige fokusering på højreekstremistiske gerningsmænd andre spor ignoreret. Eftersøgningen af gerningsmanden er derfor løbet ud i sandet.

Brand i etnisk grillbar: nynazisters arbejde

Således også i Mecklenburg-Vorpommern: En indenrigsministers troværdighed kom uvægerligt til at lide under at han uden at kende noget til omstændighederne omkring forbrydelsen eller gerningsmanden, på forhånd fordømmer gerningen som 'en afskyelig følgevirkning af NPDs hetz mod udlændinge', mens det en dag senere viser sig at den udenlandske grilbar-ejer selv var gerningsmanden. Det formodentlige motiv: forsikringssvindel under dække af en fremmedfjendsk forbrydelse. Mistanke: hagekorsene der var malet på hans grillbar vendte forkert.

Parlamentsmedlem [Landtag] Henning von Storch (CDU) advarer: 'Vi skal passe på at vi ikke bliver blind på venstre øje. Det gør ikke noget godt indtryk når førende politikere giver sig af med fordomme, og derefter må lade sig belære af en skadefro NPD med ordene: 'Hr. Minister, vores drenge ved hvordan man maler et hagekors'. I kampen mod højre hjælper kun sandfærdighed og troværdighed.

Fra politiets side advares der mod at politikerne for tiden ensidigt beskæftiger sig med højreekstreme lovovertrædelser. Den venstre-ekstremistiske scene er ikke mindre aktiv. Dette fremgår igen tydeligt af hændelserne i Rostock Langfredag.

Oversat fra:

MVregio Schwerin 12 april 2009 - Unionspolitiker und Polizei warnen - Nicht jede Straftat ist rechtsextremistisch motiviert (Via Der Nonkonformist)

Relateret:

Dutch Security Agency AIVD: Scarcely any threat from the extreme right, according to annual report on 2008. The AIVD is also concerned about extreme left activism.
Remarkable is the AIVD’s assessment of the Anti-Fascist and Capitalist Archive Collective (KAFKA). KAFKA is regularly cited by Dutch ‘quality media’ as a research institute into rightwing extremism, but its Antifascist Action (AFA) arm is in reality a movement that uses violence to achieve its goals. “The picture is often evoked of antifascists defending themselves against aggressive rightwing extremists, while the roles are generally reversed.”

Hodjas Blog 23 april 2009 - The AIVD secret service [Dutch Homeland Security] is concerned about far left and Islamic extremism. | More at NISNews

'Højreekstreme grupper bruger finanskrisen og valget af Obama som USA's præsident til at hverve medlemmer'. (Politiken er på pletten med den 'gode nyhed', komplet med billeder af nazister, dog fra Tyskland)
Politiken 15 april 2009 - Obama-valg gøder jorden for højreekstremisme (Line Prasz)

Altermedia 28 december 2008 - Altermedia klärt Nazi-Bedrohung auf

Balder Blog 15 april 2009 - Britisk avis trykker 'racismeoffers' opdigtede beskyldinger mod BNP aktivister

Balder Blog 29 marts 2009 - Jødiske ‘menneskerettigheds-organisationer’ udpeger millioner af amerikanere som mulige terrorister

Balder Blog - Falske Hate Cimes - Falske Had Forbrydelser - Oversigt

 


Print Post