En anden nyhedskilde melder sågar om 6.500 ofre og yderligere 1.490 andre grave i Kroatien, Slovenien og Bosnien.

ZAGREB (AFP): En massegrav der stammer fra anden verdenskrig, der indeholder resterne af 400 - 500 mennesker, derunder tyske officerer og deres kroatiske allierede blev fundet nær Zagreb.

  Pravieniskiu Fængslet
Massselagtning begået af NKVD-tropper i Litauen
  Fængslet Pravieniskiu: Efter at have dræbt de indsatte, samt fængselsbetjentene og deres familier, kastede Russerne ligene på bunker. Derefter smed de håndgranater mod nogle af bunkene for at maltraktere ofrene mest muligt.

Der blev fundet knogler i 6 huler i Harmica i Zapresic-regionen omkring 20 kilometer vest for hovedstaden Zagreb, tæt på den slovenske grænse, berettede aviser og TV.

Hjemmesiden fra avisen Jutarnji List skrev at der var soldater fra det kroatiske Ustasha-regime der samarbejdede med tyskerne, og omkring 500 officerer fra den tyske Wehrmacht.

Avisen citerede en repræsentant fra Helsinki-kommiteens Menneskerettigheds-organisation, Ivan Zvonomir Cicak, der sagde at det højst sandsynligt drejede sig om medlemmer af den tyske hærs 39. division, der omfattede kroatiske tropper under tysk kommando.

Divisionen overgav sig til kommunistiske partisaner der var loyale mod Josip Broz Tito, i byen Rijeka i begyndelsen af 1945.
Det så ud til de var blevet henrettet og deres kroppe var blevet smidt i hulerne ved Harmica.

Skønnet af antallet af ofre er baseret på vidneudsagn, og Cicek sagde at der var mulighed for at der var flere lignende grave i den samme region.

Oversat fra:

Yahoo 5 april 2009 - Mass World War II grave found in Croatia

Den hollandske nyhedskilde Radio Netherlands World Wide beretter følgende:

En grav tæt på den slovenske grænse indeholder omkring 4.500 lig fra den kroatisk/tyske Blå Division under den tyske Wehrmacht.

Det andet fund, fundet på grund af anlægsarbejde i nærheden af byen Cakovec, indeholder de stoflige rester af 1.500 kroatiske soldater der havde arbejdet sammen med tyskerne.

Alle blev tilsyneladende myrdet i maj og juni 1945 af jugoslaviske partisaner.

Minister Tomislav Karamarko skønner at der i Kroatien findes flere end 800 lignende grave, yderligere 5600 i Slovenien, og 90 i Bosnien.

 

  Radio Netherlands World Wide 3 marts 2009 - World War II mass graves found in Croatia

Earth Times April 8, 2009 - WW II winners also filled mass graves


Sidste måned kunne jeg fortælle om en anden kommunistisk massgrav med endnu flere ofre i Slovenien

Balder Blog 10 mart 2009 - Kommunismens ofre - Massegrav med tusindvis af lig fundet i Slovenien

Og henvise til:

Ekstremt bestialske massakrer mod befolkningen i Baltikum
Men de ansvarlige bak massakrerne i 1941 er aldrig blevet straffet. De som stod bag var NKVD-tropper med hjælp af den Røde Arme. De fleste ansvarlige rømte til Rusland og Israel når Sovjetunionen kollapset i august 1991. En af dem er Nachman Dushanski. Han skal være i live i Israel. Han har nægtet at have deltaget i Rainiai-massakren, selv om vidner skal ha set ham i området både før og etter drabene. Staten Israel, som selv har bortført nazi-forbrydere i andre land uden samtykke, nægter at udlevere manden.
Dagbladet Norge 11 marts 2009 - Her er det ukjente Holocaust

Fundene af tusindvis af ofre for kommunistisk terror har dog ingen interesse for den danske presse, der her som Politiken hellere vil svælge i Spielbergs forløjede holocaust-romantik. Alt for at sprede den store løgn...
Politiken 6 april 2009 - Den rigtige Schindlers Liste fundet


Print Post