'Sammen vil vi bekæmpe antisemitisme, anti-islamiske fordomme og xenofobi'

 
  Marc Schneier og Imam Abu-Namous

Jødisk gruppe: Dialog med muslimer mere påtrængende end bånd med Vatikanet

En førende paraplyorganisation i USA er i gang med at lancere en kampagne for at påbegynde en dialog og et samarbejde med det muslimske samfund.

Det Jødiske Råd for Offentlige Anliggender (Jewish Council for Public Affairs - JCPA) bekendtgjorde initiativet som del af en strategi der går ud på at ændre fokus fra samfundets fornyede tilnærmelse til pave Benedict XVI. Man ser genskabelse af gode forbindelser med den katolske kirke som vigtigt, specielt efter affæren med biskoppen der blev genindsat på trods af sine tidligere udtalelser der benægter holocaust.

Der er en voksende fornemmelse blandt aktivister og rabbinere i det jødiske samfund, at det at række ud mod amerikanske muslimer er vigtigere end relationerne med katolikker.

JCPA siger at det søger at skabe en større jødisk-muslimsk samarbejde ved at promovere borgerrettigheder, forsvar af borgerlige friheder, og bekæmpelse af terrorisme. Det jødiske Råd siger også at det forsøger at forene sig med muslimer for at bekæmpe antisemitisme, xenofobi og anti-islamiske fordomme.

'Nu må vi bevæge os forbi det nærsynede fokus på jødiske-kristne relationer og konfrontere den ægte udfordring af det 21 århundrede: jødisk-muslimsk dialog,' sagde rabbi Marc Schneier, præsident af Stiftelsen for Etnisk Forståelse (Foundation for Ethnic Understanding).

'Kampen vil være op ad bakke, anstrengelserne svære, ubehag uundgåeligt, men muslimske ledere har muligheden for at efterligne Vatikanets historiske Nostra Aetate, sagde Schneier, hvorved han refererede til den katolske kirkes officielle tilbagetrækning af den århundreder gamle beskyldning om Jødernes gudemord [deicide - altså at Jøderne var ansvarlige for at myrde Kristus].

Oversat fra:

Haaretz 17 marts 2009 - Jewish group: Dialogue with Muslims more urgent than ties with Vatican


Relateret:

Snaphanen 16 marts 2009 - Melchiors ansvar for jødehad

Hodjas Blog 13 marts 2009 - Mosaisk Blinde- Døve- og Troessamfund

Uriasposten 13 marts 2009 - Religionerne bekriger hinanden. Det indtryk vil vi gerne fjerne

Politiken 13 marts 2009 - Muslimer og jøder i fælles kamp mod racisme

Information 13 marts 2009 - Jødisk modstand mod muslimsk samarbejde

Balder Blog 6 april 2008 - Bent Melchior og Bashy Quraishy bygger bro mellem jøder og muslimer

Balder Blog mar 23, 2008 - Jødiske og etniske organisationer i fælles krig mod Englands nationaltsindede parti BNP

Balder Blog - 9 feb 2008 - Latino-jødisk Koalition i USA – Jøderne allierer sig med de nye indvandrere

Balder Blog - 14 jan 2008 - Tyskland - Jødernes Råd holder med multikulti mafiaen

DR 30 aug 2005 - Kamal Quereshi og Naser Khader i muslimsk-jødisk netværk oprettet af britisk zionistleder


Balder.org - Artikler om Holocaust, Zionisme, Judaisme, Jødisk Censur, Israel Lobby, jødeforfølgelse, Revisionisme, Holocaustbenægtelse


Print Post