12 israelske kvindehandlere anholdt i Israel og Østeuropa

  Også i Danmark handles der kvinder
  Alexander Agabalian - Sex trade Denmark
Alexander Agabalian - Armenier
  Formand for 'Armenian Culture Centre' Denmark. Foredragsholder i DIIS regi. Agabalian er kendt fra DR dokumentaren 'Prostitutionens bagmænd' Programmet kan ses nederst på denne side.
  Pidam Sex business Denmark
  Pidam kan altid skaffe billige piger
  Bo Sølje Jensen - Revisor Accountant - Sex business Denmark
  Bo Sølje Jensen - Bordel Revisor
  Jan Levin - Advokat Sex business Denmark Crooked  Lawyer
  Jan Levin - Advokat
 
  To danske piger blev voldtaget i Israel
Ingen blev straffet Ekstra Bladet
 
  Moshe Katsav - Voldtægtssigtet præsid.
 
  Ehud Olmert (tv) Korruptionsanklaget

Haaretz 9 marts 2009

Af Yuval Goren

Politiet i Tel Aviv leder efter Jacky Yazady, mistænkt for at være hovedmanden i Israels største kvindehandel-netværk, efter man har slået ned på hvad de kalder Israels største menneskesmugler-netværk, der påstås at være ansvarlig for at smugle tusindvis af kvinder fra den tidligere Sovjetunion til Israel, samt til Cypern, Belgien og England for at tvinge dem til prostitution.

Politiet har bedt om offentlighedens hjælp for at lokalisere Yazady og hans søn Golan, der også påstås at være indblandet i netværket af menneskesmuglere.

Efter en undersøgelse der tog to år, blev 12 israelere i søndags anholdt sammen med 20 andre mistænkte i forskellige andre lande. Den formodede leder af ringen er Rami Saban, 35 fra Moshav Magadim i norden, der tidligere har været under mistanke for at have været indblandet i at bringe lejemordere fra Belarus til Israel for at myrde den ledende israelske underverdenboss Nissim Alperon.

Politiet sagde at kvinderne blev tvunget til at arbejde som prostituerede, og enhver der forsøgte at flygte og informere autoriteterne blev udsat for frygtelige hævnaktioner.

Banden skulle endda have arrangeret en hit and run påkørsel med dødelig udgang, der gik ud over en kvinde der havde forsøgt at flygte.

Politiefterforskningen blev hjulpet godt på vej af en tidligere kriminel der blev rekrutteret som informant af politiet. Han optog snesevis af samtaler mellem de formodede bande medlemmer, derunder samtaler hvor Saban skulle have befalet fysiske vold mod, og måske endda mord af kvinder der nægtede at arbejde som prostituerede.

Banden havde angiveligt hvervet tusindvis af kvinder fra Rusland, Ukraine, Belarus, Moldova og Uzbekistan ved at tilbyde dem arbejde i Israel som barpiger eller dansere. Kvinderne blev derefter fløjet til Egypten, og derfra blev de smuglet over grænsen af beduiner,

For et år siden blev 13 israelere og russere mistænkt for at være involveret i netværket af kvindehandlere fanget i en fællesaktion fra det israelske og russiske politi. Disse mistænkte er nu i varetægt i Rusland. I går nat blev så den anden gruppe af mistænkte hvorunder Saban anholdt.

Ifølge politikommissær Pini Avraham fra Tel Avivs Centrale Politienhed, er dette den største menneskesmugler ring i Israel, og en af de største i Europa.

'De mistænkte gik simpelthen på indkøbstur efter kvinder gennem hele den tidligere Sovjetunion, ' sagde han. 'Vi taler om flere end 2000 kvinder, som vi formoder, blev tvunget til at arbejde som prostituerede i Israel og Cypern, og senere også i Belgien og England, ved hjælp af trusler og vold.'

Avraham forklarede at kvindehandlerne i begyndelsen havde koncentreret sig på at smugle kvinderne til Israel, men da anholdelserne sidste år havde gjort bandelederne nervøse, begyndte de at flytte deres operation til Cypern. 'Der åbnede de stripbarer der beskæftigede snesevis af kvinder som prostituerede, ved hjælp af trusler og vold.'

Ud over de mistænkte der blev anholdt i Israel i går, blev der også foretaget anholdelser i Rusland, Belarus (Hviderusland), og den tyrkiske republik Nordcypern.

Politiet oplyser at Saban et medlem af det kriminelle Abutbul netværk, og formoder at han fra i denne egenskab var indblandet i at bringe lejemordere fra Belarus til Israel for at myrde medlemmer af den konkurrerende Alperon-clan. En anden mistænkt i sagen, en person med statsborgerskab i Belarus, der var flygtet fra Israel kort inden fire af hans kollegaer blev anholdt, mistænkes også for at være medlem af menneskesmuglerbanden.

Søndagens anholdelser følger efter politiet i sidste uge lukkede tre stripklubber i Ramat Gan, fordi man formodede at stripperne arbejdede ved siden af som prostituerede. Politiet lukkede også tre mulige bordeller tæt på den gamle busstation i Tel Aviv.

Præsidentens Pris

Alt i alt lukkede Tel Avivs politi sidste år 71 angivelige bordeller, mens man i 2007 lukkede 20. Deres bestræbelser ved bekæmpelse af kvindehandel skaffede politifolkene 'Præsidentens Pris', som de vil få overrakt senere denne måned.

Historien fra Haaretz fortæller ikke noget om hvorvidt politifolkene vil få overrakt prisen personligt af den nu voldtægtsanklagede præsident Moshe Katsav eller den korruptionsanklagede Ehud Olmert..

 

Oversat fra:

Haaretz 9 marts 2009 - Tel Aviv police hunt head of women trafficking ring


Prostitutionens bagmænd DR 2008 | På Google Video kan du også downloade den

Opdatering

It-milliardæren Erik Damgaard og hans hustru Anni Fønsby er anholdt for rufferi. Bt.dk skriver, at Anni Fønsby ifølge avisens oplysninger har haft en ledende rolle i bordeldriften, mens Erik Damgards rolle i rufferiet ikke er afklaret nærmere.
Politiken 16 april 2009 - Kendis-par anholdt for rufferi

Mere organiseret israelsk kriminalitet:

Hassidiske Jøder smuglede 90.000 ecstasy piller til Japan
Yoel Goldstein, Yaakov Yosef Grinwald, Haim Roter, Ben Zion Miller, Abergil-familien

Haaretz 3 maj 2009 - Japan sentences Hasidic Israeli to 8 years in jail after Ecstasy bust

Ynet 23 marts 2005 -
Israel's sex trade booming


Print Post