Ingen EU for Island: Venstreorienterede - Grønne (LGM)

  Jón Bjarnsson
  Jón Bjarnsson - Grønne

Islands venstreorienterede Grønne bevægelse har indtaget et 'tydelig og afgørende' position mod landets tilslutning til EU, og partiet bruger dets position i landets midlertidige regering for at sikre at det ikke sker.

'Det venstreorienterede-grønne standpunkt er tydelig og afgørende, ' sagde partiets formand Jón Bjarnason sidste onsdag i parlamentet.

'Vi tror at det er bedre for Islands interesser at forblive udenfor den europæiske union, og vi er bedre stillet uden den vores uafhængigheds politik taget i betragtning.

Der er opstået en splittelse om dette emne i den midlertidige regeringskoalition, med LGM og centrum-højre uafhængighedspartiet der udtrykker modstand mod EU-medlemskab og den centrum-venstre socialdemokratiske alliance der er for. Debatten bølgede frem og tilbage i parlamentet i hele sidste uge.

'EU diskussionen er et af vores vigtigste emner,' svarede Katrín Júlíusdóttir, folketingsmedlem for den socialdemokratiske alliance.

Oversat fra:

The Right Perspective 23 februar 2009 - No EU For Iceland: Left-Greens


Balder.org - Articles about Eurabia, Euromediterranean, Barcelona Declaration, Unlimited Immigration to Europe. English Deutsch Dansk


Print Post