Længere nede; videoer: Ron Paul: Israel skabte Hamas | Patrick Buchanan: 'Gaza is an Israeli concentration camp'.

Hamas' historie er knyttet til Israel

Af Richard Sale

  For at spare nogle af mine 'nazionalsindede' medbloggeres sarte følelser har jeg undladt at bringe nogen af de mange ægte billeder af blodindsmurte børn.
 
   
   
   
 
  Keren Levy: I'm a little bit fascist
   
   
 
   
   
   
 
  Ron Paul: Israel created Hamas | YouT
   
   
 
  Rahm Emanuel - Barack Obama
   
   
 
  Four more years...
   
   
 
  Patrick Buchanan - 'Gaza is an Israeli concentration camp' | YouTube
  Bemærk: Buchanans debatmodstander Clifford May, vicepræsident af ' Republican Jewish Coalition' synes at mene at ordet 'Concentration Camp' er forbeholdt jødiske ofre...
   
 
   
   
   
 
   
  Husk det nu: den 27 januar 2009 er det igen 'Auschwitzdag'
   

UPI's Terrorisme Korrespondent

18 juni 2002 - Efter et selvmordsbombeangreb i tirsdags på en overfyldt bus i Jerusalem hvor 19 mennesker blev dræbt og 70 andre såret, tog Hamas ansvaret for eksplosionen.

Israelske officerer kaldte det for det mest dødbringende angreb på Jerusalem i 6 år.

Sharon

Den israelske statsminister Ariel Sharon svor at han ville bekæmpe 'palæstinensisk terror' og opfordrede sit kabinet at beslutte sig for et militært svar mod den organisation som Sharon en gang beskrev som 'den mest dødbringende terrororganisation som vi nogensinde har stået overfor.

Hamas der er aktiv i både Gaza of på Vestbredden vil befri hele Palæstina og etablere en radikal islamisk stat i stedet for Israel. Organisationen er berygtet for dens mord, bilbomber og andre terrorhandlinger.

Men Sharon glemte at fortælle noget

Selvom Israel og Hamas for tiden er involveret i en kamp på liv og død, gav Tel Aviv ifølge adskillige nuværende og tidligere efterretnings officerer, direkte og indirekte økonomisk støtte til Hamas i en flerårig periode.

'Israel støttede Hamas direkte, israelerne ønskede at bruge det som en modvægt til PLO (Palestinian Liberation Organization)', sagde Tony Cordesman, Mellemøst-ekspert ved Centret for Strategiske Studier.

Israels støtte til Hamas 'var et direkte forsøg på at dele og fortynde støtten til en stærk og sekulær PLO ved at bruge et konkurrerende religiøst alternativ, ' sagde en forhenværende ledende CIA agent.

Israel stimulerede Islamisme

Ifølge dokumenter som United Press International fik fra det israelske 'Institute for Counter Terrorism', er Hamas vokset ud fra celler fra Det Muslimske Broderskab, der blev stiftet i Egypten i 1928. Islamiske bevægelser i Israel og Palæstina var 'svage og slumrende', indtil efter Seksdagskrigen i 1967 hvor Israel opnåde en overvældende sejr over dets arabiske fjender.

Efter 1967 var en stor del af Hamas og Det Muslimske Broderskabs succes baseret på deres aktiviteter blandt flygtningene fra Gazastriben.

Da'wah

Hjørnestenen af de islamiske bevægelsers succes, var en imponerende social, religiøs og kulturel infrastruktur, der gik under navnet Da'wah, der arbejdede på at lindre lidelserne af de store antal palæstinensiske flygtninge der levede i lejrene, hvoraf mange levede på et eksistensminimum.

'Social indflydelse blev til politisk indflydelse, først i Gazastriben, senere på Vestbredden, sagde en regerings embedsmand, der talte på betingelse af at forblive anonym.

Ifølge dokumenter fra ITC (det israelske Institute for Counter Terrorism), var Hamas registreret legalt i Israel i 1978 af Sheik Ahmed Yassin, bevægelsens åndelige leder, som en islamisk organisation under navnet Al-Mujamma al Islami, der udvidede sin basis ved brug af religiøs propaganda og socialt arbejde.

Ifølge embedsmænd fra den amerikanske regering, kom pengene fra de olieproducerende stater og direkte og indirekte fra Israel. PLO var sekulær og venstreorienteret og promoverede palæstinensisk nationalisme. Hamas ville grundlægge en transnational stat under islams lederskab, i lighed med Khomeinis Iran.

Det overraskede israelerne var den hastighed hvormed de islamiske bevægelser begyndte at tage fart efter den iranske revolution, efter væbnet modstand mod Israel begyndte i Sydlibanon vis à vis det iransk støttede Hizbollah, sagde disse kilder.

'Intet stimulerer mere til efterligning end succes,' kommenterede en ekspert fra regeringen.

En anden faktor i Hamas' vækst var det faktum at PLO flyttede sit hovedkvarter til Beirut i firserne, der derved efterlod den islamiske organisation der blev mere indflydelsesrig i de Besatte Områder, som sidste alternativ', sagde han.

Intifadaen

Da Intifadaen begyndte, var den israelske ledelse overrasket over at de islamiske grupperinger begyndte at vokse i medlemstal og styrke. Hamas' medlemstal og voldelighed blev større. Gruppen havde altid bekendt sig til den væbnede kamp, men læren havde ikke været praktiseret og islamiske grupperinger havde ikke været udsat for undertrykkelse på samme måde som grupper som Fatah, ifølge amerikanske embedsmænd.

Men med sejren af Khomeinis revolution i Iran, og oprettelsen af den iransk støttede Hezbollah terrorisme i Libanon, begyndte Hamas at vokse i styrke i Gaza og på Vestbredden, og brugte terror for at modsætte sig den israelske besættelse.

Israel var helt sikkert med til at finansiere gruppen på dette tidspunkt. En amerikansk kilde der bad om ikke at blive nævnt ved navn sagde at Hamas ikke kun blev støttet som modvægt til PLO, men at den israelske støtte havde et andet mål: 'At hjælpe med at identificere og udlevere navnene på Hamasmedlemmer der var farlige terrorister til israelske agenter.'

I tilgift kunne israelske informanter høre på debatter om politikken og identificere Hamasmedlemme der 'var farlige hardliners', sagde embedsmanden.

Til sidst da Hamas iværksatte et meget omfattende kontraspionagesystem, blev mange kollaboratører luget ud og skudt. Voldelige terroristiske handlinger blev omdrejningspunktet, og Hamas, der i modsætning til PLO var uvillig til på nogen som helst måde at indgå kompromisser med Israel, nægtede overhoved at finde sig i statens eksistens.

Men selv da, så nogle i Israel en fordel i fortsat at forsyne Hamas med støtte: 'Tanken hos en del af den højreorienterede del af den israelske ledelse var at Hamas og de andre, hvis de fik kontrollen, ville nægte at være del af en fredsproces, og ville torpedere enhver aftale der kunne blive vedtaget.' sagde en amerikansk embedsmand, der ikke ville have sit navn frem.

'Israel ville stadigvæk være det eneste demokrati i regionen som USA skulle forholde sig til, ' sagde han.

Alt dette fyldte nogle tidligere amerikanske embedsmænd med afsky.

'Det der er galt med så mange israelske operationer er at de forsøger at være for sexet,' sagde forhenværende CIA embedsmand Vincent Cannestraro."

Ifølge Larry Johnson, den tidligere anti-terrorisme-ekspert for det amerikanske udenrigsministerium er Israelerne deres egne værste fjender når det drejer sig om terrorismebekæmpelse.'

'Israelerne er som en fyr der sætter ild til sit hår, og derefter forsøger at slukke det ved at slå på det med en hammer.'

Israel holder liv i terroren

'De gør mere for at opfordre til og holde liv i terroren end for at bekæmpe det,' sagde han.

Støtten til Hamas kan have set ud til at være smart, 'men det blev næppe gjort for at hælde olie på vandene, ' sagde han.

'En handling som denne understøtter præsident George Bushs bemærkning om at der er en uddannelseskrise.'

Cordesman sagde at en lignende forsøg fra den egyptiske spionagetjeneste på at yde støtte til egyptiske fundamentalister havde også slået fejl, fordi man havde 'fejlbedømt kompleksiteterne'.

En israelsk forsvarsembedsmand blev spurgt om Israel havde givet støtte til Hamas sagde, 'Jeg er ikke i stand til at besvare dette spørgsmål. jeg var i Libanon hvor jeg havde kommandoen over en enhed på det tidspunkt, derudover hører det ikke under mit interesseområde.'

Da han blev spurgt om at bekræfte en rapport lavet af amerikanske regeringsembedsmænd at Brigadegeneral Yithaq Segev, Gazas militærguvernør havde været med til at finansiere 'islamiske bevægelser som en modvægt til PLO og kommunisterne, ' sagde embedsmanden kun at han mente at Segev havde tjent i 1986.

Den israelske ambassades pressetjeneste henviste UPI til ambassadens hjemmeside da han blev spurgt om en kommentar.

Ovenstående er en artikel fra UPI den 18 juni 2002, der ikke længere er tilgængelig på sin oprindelige placering. Overskrifterne i tekstafsnittene er mine.

Oversat fra:

Information Clearing House - Hamas history tied to Israel


'It was later than I thought, when I first believed you..
Now I cannot share your laughter, Ship of Fools..'

(The Grateful Dead)


Relateret:

Update:

Dagbladet Norge 15 maj 2009 - Norsk toppdommer fastslår grove israelske krigsforbrytelser på Gaza Og kanskje folkemord

Balder.org 19 januar 2009 - Jødisk terrorgruppe ville samarbejde med Hitler

Dagbladet Arbejderen 16 januar 2009 - Israel vil have fingrene i Gazas gas (Michel Chossudovsky)

Balder Blog 14 januar 2009 - The Palestinian Israeli conflict in the Danish media as seen by a nationalist (Rime Allaf video)

Balder Blog 6 januar 2009 - Palestinian who shot Israelis in Danish shopping centre was role model for multicult


Balder.org - Articles about Holocaust, Zionisme, Judaisme, Jødisk Censur, Israel Lobby, forfølgelse, Revisionisme, Holocaust-benægtelse


Print Post