38 egyptere deporteres på tirsdag

Fra på tirsdag vil Italien sende illegale indvandrere der ankommer til landets kyster tilbage, bekendtgjorde det italienske indenrigsministerium.

Afrikanske invasionstropper

 

Beslutningen kom efter en uventet bølge af indtrængere overvældede de italienske lejre omkring Julen.

 
   
 

38 egyptere vil blive fløjet tilbage til Cairo på tirsdag; den første gruppe der bliver deporteret efter den nye plan fra af den italienske regering, der har gjort det til en topprioritet at slå ned på illegal indvandring efter den kom til magten i maj.

Indenrigsminister Robert Maroni, fra det anti-indvandringsparti Lega Nord, sagde at Italien stod overfor en nødsituation, efter omkring 2.000 indtrængere ankom til den sydligt beliggende ø Lampedusa siden Jul.

'Jeg har arrangeret oprettelse af et centrum for identifikation og deportation', fortalte Marioni i den italienske radio.

Italiens lange kystlinie og korte afstand til Afrika gør at det er et populært landingssted for tusindvis af afrikanere der invaderer landet, der flygter fra deres egne lande i hjemmelavede plimsollere. Hvert år forsøger de sig i overfyldte både og mange omkommer undervejs.

Antallet af indtrængende grænseoverløbere der ankommer til de italienske kyser blev fordoblet i de første syv måneder af året, hvilket fik Silvio Berlusconis regering til at erklære national undtagelsestilstand i juli..

 

 

 

Oversat fra:

BNP News 31 december 2008 - Italian Government Decides to Turn Back the Tide

ROME, DECEMBER 31 - A charter flight with 44 Egyptian immigrants on board took off last night from Lampedusa, final destination Cairo. It is the first 'direct' repatriation flight after the announcement from Interior Minister Roberto Maroni.

Ansamed - Migration: Italy, +75% landings in 2008, first repatrations

Relateret

Balder Blog 16 maj 2008 - Italienernes tolerance er slut, lokale stod og klappede da sigøjnerlejr i Neapel gik op i røg

Balder Blog 15 maj 2008 - Italien vil ud af Schengen og genindføre grænsekontrollen - Ud med kriminelle indvandrere


Print Post