Den tyske politidirektør Alois Mannichl var forståeligt nok blevet upopulær hos tyske nynazister, da han beordrede liget af en afdød kammerat gravet op, fordi afdøde Friedhelm Busses kiste angiveligt var blevet dækket med et forbudt symbol; 'Reichskriegsflaget', inden graven blev kastet til.

 
  Alois Mannichl
Forfølger nazister helt ind i graven
   
 
  Reichskriegsflagge

Da gravskænderen lørdag aften den 13. december angiveligt blev stukket ned ved sit hjem i byen Passau i den sydtyske delstat Bayern, udråbte man derfor straks tyske højreekstremister som gerningsmænd.

Stukket flere steder med kniv

Alois Mannichl oplyste, at han var blevet verbalt truet med såkaldte 'nynazistiske' slagord, men kunne politichefen kun give et sparsomt signalement af gerningsmanden, som politichefen påstod, havde stukket ham flere steder på kroppen med en kniv. Mannichl er kendt i hele Tyskland som en af de mest ivrige politifolk, når det drejer sig om at bekæmpe personer og organisationer på højrefløjen.

Men uanset at der ikke var noget bevis for påstandene om nynazistisk involvering, var der straks sensationelle artikler med store harmdirrende overskrifter i hele den tyske presse, og demokraturets politikere faldt over hinanden for at kræve et forbud mod det nationaltsindede tyske parti NPD, der langsom men stadig vokser sig truende stort, og nu er repræsenteret i flere delstatsparlamenter, i Schwerin sågar med seks repræsentanter.

Round up the usual suspects

Kort efter overfaldet blev to lokalt kendte 'nynazister' anholdt. De måtte dog straks efter sættes på fri fod, da ofret ikke kunne genkende dem på fremlagte billeder.

Desuden havde ingen af husets øvrige beboere, eller dets naboer har hørt noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet tidligt lørdag aften.

Det kom som noget af en overraskelse, da det blev kendt at den kniv, der blev anvendt ved attentatforsøget, stammer fra politidirektørens egen have. Den har vist sig at være en elleve centimeter lang hobbykniv til beskæring af træer. Alois Mannichl skulle med vilje have efterladt kniven der, for tilfældet at én eller anden skulle have lyst til at skære sig en skive honningkage! [Det meldes ikke om honningkagen led overlast]

 
  Fantombillede - Eftersøgt
  Die Bilder zeigen eine unbekannte Frau mit zerzausten Haaren und einen Mann mit einem schwarzen "Hahnenkamm" und vier Ringen im rechten Ohr.

Alligevel ikke nynazister?

Nu er efterforskerne i Passau kommet i tanke om at gerningsmanden muligvis alligevel ikke skal findes i det højreekstreme miljø, og der antager man nu at det er mere sandsynligt at gerningsmanden skal findes i rocker eller Gothic miljøet.

Mecklenburg-Vorpommerens MV regio netavis slutter således sin artikel med:

"Skulle det vise sig at gerningsmændene alligevel stammer fra det nynazistiske miljø, kunne den hurtige forhånds fordømmelse af NPD kunne vise sig at blive en katastrofe for retsstaten. NPD vil sikkert kun komme styrket ud af denne episode. Forfatningsdommere tvivler i det hele taget på om et nyt forsøg på at forbyde NPD overhovedet har den mindste chance."

Kilder:

Mecklenburg-Vorpommern-MVregio 24 december 2008 - Innenminister Caffier fordert beharrlich ein NPD Verbot - Wende im Fall Mannichl

Mecklenburg-Vorpommern-MVregio 24 december 2008 - Passau - Münchner Ehepaar wieder frei - Ermittlungen in der Rocker- und Gothicszene

Nonkonfirmist 22 december 2008 - Vera Lengsfeld: Die Passau-Hysterie

Nonkonfirmist 22 december 2008 - Philip Hasselbach (NPD): Wir lassen uns nicht kriminalisieren!

Nonkonfirmist 18 december 2008 - Fernab von jeder Öffentlichkeit: Messerangriff auf Polizisten in Berlin

Nonkonfirmist 16 december 2008 - Nach Messerangriff auf Passaus Polizeichef: Gejammer und Gezeter

Nonkonfirmist 15 december 2008 - Eine Träne geht auf Reisen - Messerangriff auf Passaus Polizeichef

Gravskændersagen - DR

Grav åbnet for at fjerne nazi-flag

De tyske myndigheder har åbnet en kendt nynazists grav, for at fjerne et flag med et hagekors.

Politiet har indledt en sag mod den 45-årige nynazist, som ifølge vidner kastede flaget ned i graven under begravelsen af Friedhelm Busse. Han var leder af det højreekstremistiske parti Freiheitliche Deutsche Arbeiterpartei (FAP), der blev forbudt i Tyskland i 1995.

DR 1 august 2008 - Grav åbnet for at fjerne nazi-flag - NDR TV

Den danske pressedækning er også særdeles interessant:

Berlingske Tidende 15 december 2008 - Jagt på formodet nazist efter attentat (Michael Kuttner)

Berlingske Tidende 15 december 2008 - To mistænkte anholdt efter naziangreb (Michael Kuttner)

Jyllands Posten 14 december 2008 - Højreradikal sårede politichef (Rizau)

Ekstra Bladet 14 december 2008 - Stak politichef ned med kniv

Jydske Vestkysten 14 december 2008 - Højreradikal sårede politichef (Rizau)

Søndagsavisen 15 december 2008 - To anholdt for angreb på tysk politichef (Rizau)

TV2 Nyhederne 14 december 2008 - Politichef stukket ned af nynazist

DR 14 december 2008 - Tysk nynazist jages for knivoverfald

Ingen af disse hurtigt dømmende medier har tilsyneladende fundet det nødvendigt at følge op på sagen, så som afsløringen af at kniven stammede fra politichefens egen have, at de 'jagtede nynazister' nu er løsladt, og at mistanken nu rettes mod en helt anden personkreds.

vi skal helt til Grønland for at finde en dansk nyhed om det:

Sermitsiaq 15 december 2008 - To løsladt efter angreb på tysk politichef


Og frygten for bagslag fra hele hysteriet er velbegrundet.

Det er kun godt en måned siden at det blev endeligt afgjort at 'ofret' for et afskyeligt nynazistisk 'hate crime' selv havde fantaseret sig til et handlingsforløb, og selv havde påført sig det kniv-indridsede hagekors.

Månedsvis med store overskrifter, politiefterforskning, ophedede diskussioner, krav om 'handling mod højreekstremisterne' og 'racistisk vold', fakkeltog og beskyldninger mod en hel by fortonede sig i et antiklimaks. En 'antiracistisk'
jødisk organisation der havde belønnet det ' modige offer' Rebecca Katzschmann med en pris for heltemodigt opførsel, blev til grin for hele nationen.

Balder Blog 16 november 2008 - Germany, Mittweida - Rebecca Katzschmann ‘Victim of neo-Nazi hate crime’ sentenced
Balder Blog 26 december 2007 - Tyskland, Mittweida - Nynazister ridsede et hagekors i huden på deres offer (Med sensations-video fra TV2)

Til gengæld er der de seneste måneder med regelmæssige mellemrum begået overfald og brandattentater på NPD politikeres huse:

Nederst i denne artikel er der en række links til tilfælde rapporteret på Balder Blog, men der er sket en hel del mere siden, hvilket man bl.a. kan forvisse sig om ved at gennemgå Nonkonfirmists artikler fra den senere tid.

Balder Blog 20 september 2008 - Køln: Anti-islamiseringskongres - Medierne fejrer vold mod anderledes tænkende

Opdatering:

Balder Blog 11 januar 2009 - Passau - Tyskland: Knivstukket nazi-jæger Mannichl nu selv under mistanke

Balder Blog 4 januar 2009 - Tyskland: Gravskænderen fra Passau - TV2 viderebefordrer løgne om knivstikkerhistorie

 


Print Post