Opgørelse over artikler bragt i JP
  Grøn = for omskæring
Rød = imod omskæring
Sort = neutralt
Score pr. 3 december 2008:
1386 ord for omskæring fordelt over 2 artikler og 2 læserbreve (816 ord):
95 ord imod omskæring 1 læserbrev.
 


JP 17-11-08
- DF: Forbud mod omskæring er tyrannisk 139 ord (Ritzau)

JP 18-11-08 - Politikere: Lup på omskæring af drenge 580 ord (Kristeligt Dagblad)

JP 19-11-08 - Jødisk leder: Vi er udsat for hetz - 431 ord (Diana Ebba Ø.B. Pedersen)

JP 19-11-08 - Sådan foregår en omskæring 589 ord (Diana Ebba Ø.B. Pedersen)

JP 20-11-08 - Læsere: Omskæring ikke værre end fri abort 551 ord (Diana Ebba Ø.B. Pedersen)

JP 26-11-2008 - 300 ord - Omskæring og fakta (David Sherson, Vejle)

JP 30-11-2008 - 95 ord - Et indgreb med følger (Erik Nyengaard, pens. dyrlæge, Gjern)

30-11-2008 - 516 ord - Omskæring er mere end en jødisk tradition (Isaac Haskiya, Vejle)

Jeg plejer at vente de 10 dage Jyllands-Posten reserverer sin 'eneret' for indsendte læserbreve inden man med sikkerhed kan konkludere at brevet ikke bliver optaget. Men siden det efterhånden står temmelig klart at det er umuligt at komme igennem med noget der går en vis befolkningsgruppe imod, kan jeg vist lige så godt opgive dette hensyn her.

Mit læserbrev er en kommentar til den jødiske overlæge David Shersons harmdirrende læserbrev 'Omskæring og fakta' (JP 26/11) samt den jødiske journalist Martin Krasniks optræden i DR Deadline 18/11.


Sendt til JP 30 november 2008

Med eneret til Jyllands-Posten (uden overskrift 224 ord)

Forslag til overskrift:

En forhud er en menneskeret / Amputerende fællesskab / Dømt til forskellighed

’En af de mest succesfulde sygdomsforebyggende aktiviteter nogensinde’, kalder David Sherson (JP 26/11) den rituelle kønslemlæstelse som tusindvis af forsvarsløse små drenge udsættes for hvert år.

De samme forsikringer om indgrebets uskadelighed hørte vi fra Martin Krasnik i DR Deadline den 18/11, også med henvisning til 'fakta og beviser'. Argumenterne blev fremført med den samme aggressive selvretfærdighed som den der oser ud af David Shersons læserbrev. Sådan er det tit med argumenter der grundlæggende er forankrede i religiøse overbevisninger. Emotionalitetens intensitet skal opveje det rationelle underskud.

Hvis vi kigger nogle årtier tilbage, så finder vi medicinske afhandlinger der i fuld alvor blev brugt som bevis for at onani førte til rygmarvsbrok, sindssygdom og en række andre lidelser. Omskæring var også her en af de foreslåede mulige kure. Det er nogenlunde på det plan vi skal forstå omskærings-apologeternes forsikringer.

Religiøst begrundet skæren i små drenges kønsdele, hvad enten det foregår ledsaget af patriarkalske stammeritualer, eller under operationslampernes blændende skær, er helt uacceptabelt i et moderne samfund.

At det også er klanens magt over et barns fremtidige tilhørsforhold der står på spil, lægger debattørerne ikke skjul på. Men i et samfund som det danske, hvor menneskers individuelle rettigheder står centralt, er dette jo blot endnu et argument for omgående at sætte en stopper for dette overgreb på små drenges kropslige integritet og fremtidige fri udfoldelse.

Slut læserbrev


  Jesper Langballe forsvarer kønslemlæstelse i TV2 19 november 2008
  Langballe forsvarer kønslemlæstelse i TV2 nov 2008

Kommentar: Bemærkelsesværdigt er også manglen på diskussion og omtale i det islamkritiske miljø, ikke mindst da der for en gangs skyld var opbakning at hente i et bredt udsnit af det politiske spektrum. Men lige pludseligt er Langballes forsvar for jødiske traditioner mere væsentligt end en mulighed for at sætte en stopper for denne fremmede og barbariske uskik.

Kønslemlæstelse burde jo ellers have været et gefundenes fressen for muslimkritikere, 'islamofober', og anti-shariaforeninger.

Hvis man Googler' omskæring drenge', finder man meget få af de traditionelle antiislamiske blogs, med Verden fra min Altan der tager utvetydig afstand fra den blodige praksis som glædelig undtagelse.

Men muslimske tørklæder er åbenbart et langt mere væsentligt emne i disse 'antiislamiske' kredse end genitial lemlæstelse af små drenge hvor man åbenbart hellere vil gå på kompromis med moralen end støde de jødiske forbundfæller.

I de samme kredse giver man en hel del opmærksomhed til Durban2 konferencen, der især vil være til skade for Israel og Zionismen, mens omtale af den for få dage siden ratificerede Europæiske Råds Rammeafgørelse Mod Racisme og Fremmedfrygt, (indholdet tager i vid omfang hensyn til jødiske interesser, de samme kredse har været hovedrivkraften i udformningen af lovforslaget) hvor det blandt andet besluttes at historieskrivning er noget EU bestemmer, og forpligter medlemslandene til at sætte dissidenter i fængsel, stort set har undgået alt omtale.

Omskæringsdebatten vil ganske givet også denne gang løbe ud i ingenting, lige som debatten om ritualslagtning.

Jøderne får som sædvanligt deres vilje, hvilket de muhamedanske indvandrere som sædvanligt kan glæde sig over.

På falderebet!

Mikkel Andersson i Berlingske Tidende:

Andre studier har påvist psykologiske konsekvenser. De indikerer voldsomme traumer forbundet med omskæringen. Det kan næppe undre, at børn, der netop er ankommet til denne verden, ikke får det mest favorable førstehåndsindtryk, ved umiddelbart herefter at blive skåret i på et af deres absolut mest følsomme steder. Hvordan større og mere selvbevidste børn oplever omskæringen, kan i hvert fald halvdelen af landets befolkning med lidt fantasi forsøge at sætte sig ind i.

Hodjas Blog linker i dag (2 december 2008) til Mikkel Anderssons kronik i Berlingske Tidende: Et lille snit (rart at se!)

Har jeg glemt at nævne modstand mod omskæring på din blog i denne artikel eller i opgørelsen nederst i denne artikel, så lad mig venligst vide det.

Er der andre der har fået afvist læserbreve i omskæringsdebatten? Skriv mig og jeg lover at din henvendelse vil blive behandlet med fuld diskretion. Intet vil blive publiceret uden forhånds samtykke. Se 'contact' øverst på bloggen, eller skriv en kommentar.


Relateret:

Balder Blog 27 juli 2012 - England: Omskæring - Igen et spædbarn død af religiøs penislemlæstelse udført af rabbiner (Med et overblik links og citater fra den helt aktuelle danske debat på Politiken og Information)

Politiken 25 juli 2012 - Hvorfor er omskæringsfortalerne så stille? (af Morten Frisch)

Balder Blog 24 juli 2012 - Østrig: Delstat Vorlarlberg stopper med religiøs omskæring efter forbud i Tyskland og Schweiz

Balder Blog 19 juli 2012 - Denmark: Leading pediatrician accuses Chief Rabbi Bent Lexner of having caused harm during circumcisions

Balder Blog 28 juni 2012 - Norges Centerparti vil også forbyde genitial lemlæstelse (omskæring) af drenge

Balder Blog 12 juni 2012 - New York: 11 spædbørn smittet med herpes pga. af penis-sutning ved jødisk rituel omskæring

Balder Blog 8 september 2011 - Explosive Danish research: Circumcised males and spouses - higher risk for bad sex life (Morten Frisch)

Jewish Telegraph Agency 25 juni 2012 - Norwegian gov’t coalition partner seeking to outlaw circumcision

As der Schwerter 18 juli 2012 - Kann Deutschland ohne Beschneidung überleben?

Hammersmeden 15 juli 2012 - Merkel vil tvinge tyskerne til at acceptere den jødisk/muslimske penislemlæstelse

Kristeligt Dagblad 2 juli 2012 - Det tyske folk har en anden holdning til omskæring end deres politiske og religiøse ledere

Das Beschneidungsverbot ist trotz kontroverser Diskussionen nun rechtskräftig
Fokus.de 30 juni 2012 - Verbot der Beschneidung - Juden und Muslime fordern Korrektur des Urteils

CBN News 28 juni 2012 - Wiesenthal Center outraged: German Circumcision Ban Rooted in Anti-Semitism?

The Anti-Defamation League on Wednesday expressed strong support for the call by the Jewish community in Germany for parliament to quickly pass legislation specifically protecting circumcision as a religious practice. The ADL noted that circumcision of newborn male infants is a “core religious rite of Judaism.”
Jerusalem Post 26 juni 2012 - 'Germany must pass law to protect circumcision' (Lahar Harkov)

Hammersmeden 26 juni 2012 - Domstol i Tyskland forbyder religiøs omskæring af muslimske og jødiske drengebørn

Balder Blog 12 juni 2012 - New York: 11 spædbørn smittet med herpes pga. af penis-sutning ved jødisk rituel omskæring

New York Daily News 3 marts 2012 - Baby dies in circumcision

Balder Blog 7 december 2009 - USA lovforslag: Omskæringslobbyen vil rutinemæssigt omskære alle amerikanske drenge

Balder Blog 4 december 2008 - Omskæring - Forræderiske præster: Kathrine Lilleør i seng med fjenden

Balder Blog 19 november 2008 - Hollandsk video med engelske undertekster - Mother, why was I circumcised? + Video Martin Krasnik forsvarer kønslemlæstelse i Deadline

Balder Blog 17 november 2008 - Dansk Folkepartis Jesper Langballe forsvarer nu omskæring af drengebørn (Her også en oversigt med links til blogs der omtaler problematikken)

Balder Blog 25 august 2007 - Norge - Jørgen Lorentzen: Ritual omskæring af drenge en bestialsk skik der bør forbydes

Foreningen mod drengeomskæring

Per Holm Knudsen - Nej til omskæring af børn

The Circumcision Reference Library


Balder.org - Artikler om Holocaust, Zionisme, Judaisme, Jødisk Censur, Israel Lobby, forfølgelse, Revisionisme, Holocaust-benægtelse


Print Post